18. 2. 2013 | Michal Martoch, Ondřej Nejedlo

Bod z Třebíče je málo, Benátečtí si play-off nezahrají

52., pondělí 18. 2. 2013
Třebíč - Benátky n.J. TRE - BEN
Získat o dva body více než přímý konkurent v boji o play-off Hradec Králové, přesně s takovým cílem odjížděli benátečtí hokejisté na led třebíčského týmu. V utkání dvakrát vedli, avšak domácí dokázali vždy vyrovnat. Rozhodující branku si připsal v prodloužení třebíčský Němec, čímž určil, že se Benátečtí do play-off nepodívají. Ve středu se na domácím ledě představí v play-out proti Písku.
Třebíč: Čiliak (Dusík) - Rangl, Malena, Zdráhal, Bilčík, Dlapa, Hruška, Sláma, Čejka - Vondráček, Fořt, Káňa - Čuřík, Ostřížek, Čech - Němec, Nahodil, Burian - Přibyl, Kaut, Křivohlávek.
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Mrkvička, Kolmann, Jaroměřský, Pabiška, Vála, Pyrochta, Vlach, Niko - Vařecha, Skořepa, Klimt - Jonák, Bortňák, Špaček - Maďar, Král, Kopic - Skalický, Jech, Liška.
Branky a nahrávky: 32. Hruška (Nahodil, Němec), 52. Ostřížek (Kaut, Bilčík), 62. Němec - 24. Bortňák (Špaček, Pabiška), 44. Klimt (Kolmann, Král). Rozhodčí: Jeřábek ml. - Lukš, Rychlý. Vyloučení: 8:6, navíc Malena (TRE) 10 minut OT, Přibyl (TRE) 5+OK - Vála (BEN) 5+OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1130. Střely na branku: 30:34.

Komentář

Hned v první minutě utkání byl vyloučen Rostislav Malena a Třebíč se tak musel bránit, s dorážkou Skořepy si ovšem na konci oslabení poradil Čiliak. Hosté byli i nadále aktivnější, mezi betony třebíčského brankáře mířil Král. Poté, co se dostala Horácká Slavia do přečíslení, jež zůstalo nevyužito, došlo k nevybíravému zákroku Lišky, jenž byl vyloučen za vražení na hrazení. A když pak fauloval i Kolmann, naskytla se domácím přesilová hra pěti proti třem. Benátečtí se však ubránili, neboť odstřelovali puky do bezpečí.

Blažíčka prověřil Ostřížek, Čiliak neměl pro změnu potíže s nahozením Skořepy. Po vyloučení Ostřížka vyrazil Čiliak Klimtovu střelu, a když byl vyloučen za hru vysokou holí Káňa, i domácí se museli bránit ve třech. Poradili si však bez větších obtíží. Benáteckého brankáře pak ohrozil po zpětné Burianově přihrávce Čejka. Další výhoda dvou hráčů v poli přišla na začátku šestnácté minuty, kdy se hosté provinili proti pravidlům a při signalizované výhodě pak znovu. Hruška mířil mimo, pak už se Třebíč k pořádné střele nedostala, protože Benátečtí dobře bránili. Po ráně Káni schoval Blažíček kotouč do lapačky. Z brankové čáry ho nedokázal překvapit ani Ostřížek.

V úvodu druhé třetiny vystřelil nebezpečně Mrkvička, záhy byl vyloučený Čuřík a hosté se poprvé v utkání prosadili. Po střele se dostal kotouč až k Daliboru Bortňákovi, který ho protlačil za Čiliaka. Třebíč se musela znovu bránit po faulu Bilčíka na unikajícího Krále, ale zvládla to bez větších obtíží. V čase 31:40 dokázali Třebíčští vyrovnat. Nahodil zavezl kotouč do útočného pásma, zbavil se protihráče a přihrál Milanu Hruškovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Po faulu Kauta prověřil Čiliaka Jaroměřský, po střele Buriana zazvonila horní tyč Blažíčkovy branky.

Na začátku třetí periody ohrozil Blažíčka Hruška, a když byl vyloučen další domácí hráč, dokázaly Benátky znovu strhnout vedení na svoji stranu. Po střele Kolmanna se odrazil puk ke zcela volnému Klimtovi, jenž neměl sebemenší problém poslat puk do prázdné branky. Za hákování byl vyloučen i Malena a když se domácí ubránili, vypálil nejprve na Blažíčka Přibyl, aby pak vyrovnal David Ostřížek na 2:2. Tomu přihrával na druhou tyč zpoza branky Kaut a třebíčský forvard se trefil do horní poloviny branky.

Pak přišla série vyloučení. Nejprve fauloval Niko, po ostrém střetu vyfasoval hostující kapitán Vála trest na pět minut za vražení na hrazení. Pomstít se přispěchal Milan Přibyl, který obdržel pětiminutový trest za hrubost. Při přesilové hře přišel tlak domácích, Blažíček však odolával. I Benátečtí se osmělili, Čiliak měl co dělat po zblokované Skořepově přihrávce třebíčským obráncem. Blažíček zneškodnil příležitost Němce, kterého našel u tyče Nahodil.

Po šedesáti minutách byl stav nerozhodný, a proto se muselo prodlužovat. Nastavený čas ale skončil po minutě a devětačtyřiceti vteřinách. Chybnou rozehrávku hostů vystihl Vojtěch Němec a řítil se sám na Blažíčka. Na Němcovu první střelu sice brankář Benátek dokázal zareagovat, na dorážku už ale nestačil – 3:2.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas – HC Benátky nad Jizerou: My jsme do Třebíče jeli s tím, že chceme získat tři body, protože jsme se chtěli dostat do play –off. Na Hradec jsme ztráceli jediný bod. Utkání dnes bylo velice kvalitní z obou stran, hrálo se do posledních vteřin. Zápas nakonec dospěl do prodloužení. V závěru jsme ale měli ještě samostatný nájezd Skořepy, který ale zůstal neproměněný, mohli jsme vyhrát za tři body. Naopak v prodloužení se od nás štěstí odklonilo, náš obránce tam namazal a domácí tak urvali dva body.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Základní část jsme chtěli dohrát důstojně a na zápas jsme se připravovali jako na každý jiný. Zápas byl těžký, protože soupeř hrál velmi agresivně velice dobře bránil. Oba góly, které jsme dostali byly podobné, po nahozených pucích do brankoviště, kde nám chyběl důraz, oba jsme navíc dostali v oslabeních. Za stavu 2:1 jsme si vynutili tlak a povedlo se nám z něj vyrovnat . Bylo vidět, že Benátky hrají na tři body, chodily do rychlých brejků a jeden se jim povedl, ale parádně ho zlikvidoval Marek Čiliak. Díky tomu, že soupeř hrál vabank, jsme měli tři, nebo čtyři gólové šance a mohli jsme rozhodnout v základní hrací době. Ty jsme ale nedali, šlo se do prodloužení, kde jsme zachytili rozehrávku soupeře a důsledný Vojtěch Němec svoji střelu ještě dorazil do brány. Důležité pro nás je, že se nikdo nezranil, mrzí mě ten faul Vály, protože ten byl úplně zbytečný, naštěstí David Rangl má jen zlomený nos a asi tři, nebo čtyři stehy a s tím se dá hrát. Myslím si, že hráči by k sobě měli mít určitý respekt. Jinak si myslím, že nám dnes nešly přesilovky, na druhou stranu hosté důsledně bránili, blokovali střely a u nás bylo málo odvahy ke střelbě.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.