18. 11. 2006 | Radek Kolín, Mirek Ondra

Benátky se s Milevskem podělily o body

19., sobota 18. 11. 2006
Benátky n.J. - Milevsko BEN - MIL

Dnes přivítaly Benátky na domácím ledě soupeře z Milevska. Vyrovnané utkání skončilo remízou 3:3, když další góly nepadly ani v prodloužení, kdy mělo Milevsko příležitost urvat další bod v dvouminutové přesilovce čtyři na tři. Chrudim hrála se stejným výsledkem s probudivším se Žďárem a tak se situace na předních pozicích ligy nemění. Ve středu čeká hokejisty od Jizery tradiční derby s nedalekým Nymburkem.

Benátky n.J.: Barek - Vrzal, Klouček, Pešek, Gajda, Holý, Ton, Růžička - Kounovský, Jakeš, Skořepa - Kadeřábek T., Kadeřábek J., Mařík - Kocman, Oulík, Kristek - Mácha
Milevsko: Jakubal - Štych, Votruba, Schmied, Černý, Zlůva, Procházka, Suchánek, Krejčí - Pitel, Busta, Šperger, Ulman, Novotný, Šimek, Šedivý, Hamerle, Müller, Urbanec, Štefan
Branky a nahrávky: 2. Jakeš (Kocman), 23. Pešek (Kounovský), 54. Kocman (Pešek) - 1. Krejčí (Pitel), 25. Pitel (Krejčí, Černý), 42. Pitel (Suchánek).
Rozhodčí: Stolín - Ježek, T.Svoboda .
Vyloučení: 10:10.
Využití: 1:2. V oslabení: 0:0.
Střely na branku: 31:27 (7:6, 7:8, 14:9 – 3:4)
Diváci: 716.
Průběh utkání: 0:1/1:1/2:1/2:2/2:3/3:3.

Fotogalerie

Komentář

Milevsko se brzy po zahájení zápasu ujalo vedení. Vyhození Richarda Pitela z vlastního pásma nedokázal zkrotit na červené čáře mladý domácí obránce Růžička, letící puk mu propadl a Lukáš Krejčí se dostal do samostatného nájezdu, který po blafáku do bekhendu s přehledem proměnil. Benátky však ještě do konce 2.minuty stačily vyrovnat. Nejprve ještě domácí Mácha u tyčky netrefil po přihrávce zpoza branky. Pak však za nahozením podél mantinelu vyjel za branku milevský brankař Pavel Jakubal,puk se však odrazil od dveří pro rolbu před branku,kde Jakeš neměl problém trefit prázdnou klec. V 5.min.mělo Milevsko výhodu přesilové hry.To však nezabránilo domácímu Maříkovi, aby si bez problémů obkroužil celé naše obrané pásmo a provětral brankařovu lapačku. V 12. minutě přišla série tří slibných milevských šancí.V končící přesilovce Robert Procházka minul zpoza levého kruhu. Už při plném počtu hráčů na ledě vyjel Zdeněk Šperger od pravého mantinelu a jeho střelu z mezikruží domácí brankař Barek vyrazil. Pak Jan Šimek přihrál od levého mantinelu na kruhy Borisi Šedivému,který však střelou z první netrefil.V 15. min. se domácí dostali do přečíslení 2 na 1, které zakončoval u tyčky volný Pešek, ale puk do branky nedostal.O minutu později nebezpečně tečoval před naší brankou Tomáš Kadeřábek. Ke konci třetiny měly výhodu přesilové hry Benátky.V té nejprve Ruda Suchánek vybojoval za brankou puk, ale po výjezdu před Barka netrefil.Pak na druhé straně zůstal před naší brankou nepokrytý Kristek,ale Pavel Jakubal jeho střelu zastavil.

Na začátku druhé třetiny se Benátky ujaly vedení. Po vyloučení našeho hráče byl signalizován další trest pro Milevsko,když Pešek zpoza kruhů prostřelil Pavla Jakubala. Hostující tým se však po dvou minutách dočkal vyrovnání a také v početní výhodě.Jirka Schmied nahodil puk na branku,kde brankař Barek stačil pokrýt dorážky Lukáše Krejčího i Rudy Suchánka,ale na další z hole Richarda Pitela už nedosáhl. V 26. min. přihrál Boris Šedivý od zadního mantinelu Tomáši Novotnému mezi kruhy,ale ten přestřelil. V 29. min. zůstal před naší brankou volný Mařík,ale nedal. Na druhé straně zachytil Jiří Müller nahození Roberta Procházky,ale zády k brance neuspěl. V 31. min. se naši dostali do přečíslení 2 na 1,Zdeněk Šperger vytáhl brankaře z branky,ale ten stačil vleže ještě jeho střelu tečovat a Lukáš Bušta z následné dorážky branku netrefil.V 36.min.rozebrala domácí útočící trojice bránící hráče,po přihrávce z rohu zůstal sám před brankařem Mařík,ale Pavel Jakubal pokryl jak jeho střelu, tak následnou dorážku Jakeše.

Také brzy po zahájení třetí třetiny se vylučovalo a také tentokrát byla početní výhoda využita. Jediným rozdílem oproti druhé třetině byl to, že gól padl do sítě domácího týmu.Nepovedenou střelu Aleše Černého dorážel Ruda Suchánek,Barek vyrazil. V následné skrumáži se nejlépe orientoval Richard Pitel a dotlačil puk do branky. V 47. min. hrály Benátky přesilovou hru,když se puk znovu odrazil od dveří pro rolbu před branku,kde Jakeš tentokrát jen těsně minul. Za minutu měl domácí tým dokonce dvojnásobnou početní výhodu.V té měl největší šanci Mařík, jenž trefil horní tyč milevské branky. Milevští se poté hlavně soustředili na udržení náskoku a soupeře do šancí příliš nepouštěli. Přesto se však naši hráči dopustili chyby,kterou soupeř potrestal. V 54.min.se naši trestuhodně rozestoupili před rozjetým Kocmanem, jenž po přejetí modré napálil puk pod horní tyčku. V 57.min.střílel z levého kruhu Richard Pitel a dorážel Ruda Suchánek, ale v obou případech byl úspěšnější domácí gólman. V 59.min.chyboval Michal Štych ve středním pásmu u mantinelu, domácí Kocman si chytře položil vracející se hráče, ale brankaře prostřelit nedokázal a Pavel Jakubal uhájil branku i v následné tlačenici před ním.Po následném buly ještě náš gólman zastavil střelu Jakeše a tak se šlo do prodloužení. V něm se dostal do první šance Vrzal, ale z prostoru kruhů branku netrefil.Pak dostalo Milevsko výhodu přesilové hry.Tu naši odehráli prakticky celou v pásmu soupeře,ale několik střel Ondřeje Žlůvy a Jirky Schmieda skončilo buď nad brankou nebo na chráničích brankaře Barka.Po skončení přesilovky se naši dostali do přečíslení,Ruda Suchánek uvolnil Lukáše Krejčího,jenž stejně jako na začátku zápasu najížděl na brankaře osamocen,volil stejné zakončení, ale tentokrát Barek jeho kličku vystihl. Závěr prodloužení patřil Benátkám. Nejprve zakončoval u tyčky neúspěšně Vrzal a v samém závěru střílel po vyhraném vhazování Gajda, ale naštěstí trefil držadlo hole našeho brankaře.

V utkání se zrodila zasloužená remíza.Benátky působily v některých situacích hokejovějším dojmem a měly také více vyložených šancí.Na druhou stranu však Milevsko nijak nepřehrály.Za milevský tým zaslouží vyzdvihnout Richard Pitel,který se podílel na všech gólech jihočechů.

Komentář byl převzat ze stránek milevského hokejové klubu.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek): "Remíza byla asi zasloužená, protože jsme celou dobu tahali za kratší konec. Potom ty šance jsme tam měli. Začátek jsme měli vlažnější, ale na ty šance co máme bychom měli dávat víc gólů a to si myslím, že by rozhodlo."

Rudolf Suchánek st. (trenér Milevska): "Já si myslím, že remíza byla spravedlivá. I když jsme měli nakonec přesilovku čtyři na tři. V tom prodloužení jsme mohli dát góla. Doufám, že jsme se trochu odrazili a začneme vyhrávat."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.