10. 8. 2012 | Ondřej Nejedlo

Benátky podaly v Liberci velmi sympatický výkon

přát., pátek 10. 8. 2012
Liberec - Benátky n.J. LIB - BEN
Výkon, za který se rozhodně nemusí stydět, podali hokejisté Benátek v dalším přípravném utkání. Tentokrát zavítali na led svého partnerského oddílu - do Liberce. Zkušenější soupeř nakonec Benátky porazil 4:1. Zápas, jež se hrál ve velkém tempu, se určitě musel líbit i hrstce diváků v liberecké Svijanské aréně.
Liberec: Blažíček - Cebák, Holub, Jánošík, Moravec, Štich, Ulrych - Urban, R. Vlach, Filippi, Bárta, Dušek, Špaček, Vantuch, Galamboš, Kica, Bortňák, Bulíř, Macejka.
Benátky n.J.: Vošvrda - Jaroměřský, Říha, Kolmann, Šimek, Vála, Mrkvička - Klimt, Skořepa, J. Vlach, Jonák, Plodek, Skalický, Kopic, Král, Miškovský, Liška, Jech, Vařecha.
Branky a nahrávky: 16. Bárta (Dušek, Špaček), 17. Vantuch (Galamboš, Kica), 33. R. Vlach (Filippi), 56. Urban (R. Vlach) - 25. Kopic (Král). Rozhodčí: Hanzlík - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 8:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 32:23.

Komentář

V úvodní třetině diktovali tempo domácí hráči. Brankář Tomáš Vošvrda v benáteckých barvách si musel připsat 15 úspěšných zákroků, avšak ani Robin Blažíček na druhé straně nezůstal bez práce. Kupříkladu pokus exlibereckého forvarda Jana Plodka byl hodně nebezpečný. V 16. minutě nahodil z rohu kluziště kotouč na hostující branku Michal Bárta. Puk zůstal zaklíněn kdesi mezi pravou tyčkou a Vošvrdovým betonem. Po poradě mezi rozhodčími uznal hlavní rozhodčí překvapivě branku – 1:0. Z tohoto gólu nebyli konsternováni jen hosté, ale také domácí. Ti v zápětí předvedli velice pěknou kombinační akci. Při přečíslení dva na jednoho našel Galamboš milimetrovou přihrávkou napřaženého Lukáše Vantucha, který střelou, jež cinkla o tyčku, podruhé rozvlnil síť – 2:0.

Do druhé třetiny nastoupilo hostující mužstvo jako vyměněné. Před Blažíčkovou brankou se utvořilo několik zajímavých závarů. Gól visel doslova ve vzduchu. A také přišel! Lukáš Král vysunul po levém křídle najíždějícího Miroslava Kopice, a ten se trefil přesně ke vzdálenější tyčce – 2:1. Hosté byli i nadále aktivnějším týmem, o čemž svědčí statistika střeleckých pokusů. Avšak jedna chyba na útočné modré a domácí se opět dostali do dvoubrankového vedení. Tísněný Filippi ještě nedokázal vystřelit, avšak přiťukl kotouč najíždějícímu Romanu Vlachovi, jenž se trefil mezi Vošvrdovy betony – 3:1.

V závěrečné části hry hráli hosté několik přesilových her, avšak ani jedna střela si nenašla cestu do sítě za zády pozorného Blažíčka. Zhruba v polovině třetí třetiny se po závaru před Blažíčkovou brankou strhla nefalšovaná bitka mezi domácím Petrem Ulrychem a hostujícím Jaroslavem Vlachem. Nutno dodat, že Vlach má za poslední čtyři přípravná utkání na svém kontě tři pěstní souboje! V 56. minutě ještě přidali domácí jednu branku. Střílenou přihrávku Romana Vlacha usměrnil za Vošvrdova záda pohotový Tomáš Urban, čímž dal výsledku konečnou podobu – 4:1.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud, asistent trenéra Benátek nad Jizerou
"V první třetině se jasně projevil rozdíl mezi námi a hráči Liberce. Celou úvodní dvacetiminutovku nám trvalo, než jsme si zvykli na užší rozměry kluziště ve Svijanské aréně. Od druhé třetiny si dovoluji tvrdit, že jsme byli Libereckým přinejmenším vyrovnaným soupeřem. Rozhodně se nemáme za co stydět."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.