23. 2. 2013 | Tomáš Nejedlo

I druhý domácí zápas play out Benátky prohrály 3:5

2, sobota 23. 2. 2013
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
Druhé kolo play out Benátky opět sehrály na domácím ledě a soupeřem tentokrát byly Litoměřice. V průběhu utkání Benátečtí musely dotahovat dvakrát dvoubrankové manko a díky dvěma rychlým trefám během 39. minuty dokázali vyrovnat na 3:3. Jenže v úvodu třetí třetiny Jakub Evan svým druhým gólem v utkání překlopil misky vah na stranu Stadionu a Benátky již odpověď nenašly. V power play Mrňa pojistil litoměřickou výhru a Benátečtí tak o první body v play out musí bojovat ve středu v Šumperku.
Benátky n.J.: Blažíček (35. Stejskal) - Kolmann, Pyrochta, Jaroměřský, Mrkvička, Niko, Pabiška - Bortňák, Špaček, Kopic, Vařecha, Liška, Král, Klimt, Skořepa, Jech, Maďar, Miškovský, Skalický.
Litoměřice: Melicherčík (Hruška) - Sobotka, Drábek, Žovinec, Evan, Chmel, Husák, Martinka, Míka - Šinágl, Mrňa, Antončík, Rubeš, Tvrzník, Slížek, Žalčík, Náprstek, Kafan, Hašek, Hlusička, Novák.
Branky a nahrávky: 8. Mrkvička (Klimt, Kolmann), 39. Kolmann (Liška), 39. Vařecha (Skořepa, Niko) - 4. Evan (Hašek, Šinágl), 8. Kafan (Mrňa, Husák), 35. Novák (Žovinec, Antončík), 42. Evan (Novák, Šinágl), 60. Mrňa. Rozhodčí: J. Jílek - Frodl, Svobodová. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 165. Střely na branku: 37:33.

Komentář

Litoměřice vstoupily do utkání aktivně a Robin Blažíček měl plné ruce a nohy práce. Několik střel na svou branku ještě ustál, ale ve 4. minutě inkasoval poprvé. Jakub Evan střílel od modré čáry a využil toho, že má benátecký gólman zakrytý výhled. Kotouč prolétl změtí těl a zastavil se až v síti - 0:1. Poté Litoměřice dostaly možnost dvojnásobné přesilovky, ale prosadily se až v té klasické pokračující. Kryštof Kafan si zpracoval kotouč a poté jej vyslal na branku, kde Blažíček nedokázal zareagovat - 0:2. Z dvougólového náskoku se ale Stadion příliš dlouho neradoval. Žálčík putoval na trestnou lavici a Benátky svou početní převahu přetavily v gól. Tomáš Mrkvička napřáhl na modré čáře a propálil Melicherčíka - 1:2. Litoměřice mohly odpovědět stejnou mincí, jenže to by Pavel Mrňa musel trefit poloprázdnou branku. Radost mu pohotovým zákrokem zkazil Blažíček.

První třetina nabídla divákům, kteří se na tento duel přišli u Jizery zdarma podívat, tři góly. Stejný počet branek padl i ve třetině druhé, ale pojďme postupně. V první polovině druhé periody byl k vidění hokej nahoru dolů, hra měla tempo, střídala se před oběma brankami, ale další gól padl až v čase 34:32. A nutno podotknout, že pro domácí hodně smolný. Martin Novák totiž patrně využil některého z benáteckých hráčů k odrazu své střely do sítě - 1:3. Benátecká střídačka reagovala střídáním brankářů, kdy Blažíčka mezi třemi tyčemi nahradil Stejskal. Mužstvo tak dostalo nový impuls a hnalo se kupředu. Výsledkem snažení byla v čase 38:32 trefa Petra Kolmanna, který po vyhraném buly Lišky pálil přesně do černého od modré čáry - 2:3. Od Kolmannovy trefy uběhlo osmadvacet vteřin a Benátky se radovaly z vyrovnání. Lukáš Vařecha ujel ve dvojici se spoluhráčem na jediného beka soupeře, vzal vše na sebe a trefil přesně šibenici - 3:3.

Vstup do třetí části hry se podařil hostujícímu celku z Litoměřic. Hned jejich první střela v závěrečné dvacetiminutovce totiž skončila gólem. Jakub Evan se prosadil totožným gólem, tak jako v první třetině. Opět chytře nastřelil kotouč do chumlu hráčů a letící puk se zastavil až v brance - 3:4. Ještě v téže minutě mohl Miroslav Kopic odpovědět vyrovnávací trefou, jenže to by musel po Skalického nabídce na brankovišti srovnat mířidla. Poté benátecký celek podržel Jiří Stejskal, když nejprve zneškodnil šanci Husáka a poradil si také s pokusem Žálčíka. V samém závěru ještě Benátky dostaly možnost přesilovky, jenže vyrovnat se jim nepodařilo, navíc ještě v power play inkasovaly pátý gól, o který se postaral Pavel Mrňa - 3:5.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (Benátky nad Jizerou): Do zápasu jsme vstoupili trošku nešťastně, ale poté jsme se soupeřem srovnali krok. Myslím si, že jsme měli ve druhé i ve třetí třetině více ze hry. Bohužel šance, které jsme si vytvořili, jsme neproměnili. Soupeř nás potrestal. I když v poslední třetině jen čtyřikrát vystřelil na bránu, tak přeci jen dal kýženého góla. Když by takto naši kluci bojovali každé utkání, tak nemám strach, že bychom měli mít nějaký problém.

Josef Řeháček (Litoměřice): Byl to takový zápas, ve kterém už o nic nejde. Obě mužstva předváděla spíše útočnou hru než obrannou. Povedl se nám začátek, kdy jsme se dostali do dvoubrankového vedení. V závěru druhé třetiny jsme během třiceti vteřin dostali dva zcela zbytečné góly. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že víme, když dostaneme domácí pod tlak, nebo když se usadíme u nich v pásmu, tak mají problémy. Podařilo se nám od modré čáry vstřelit branku na 4:3. V závěru jsme v power play přidali ještě jeden gól. Jsme spokojení.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!