6. 8. 2013 | Petra Skopcová, Petra Skopcová, Ondřej Nejedlo

Na úvod před domácím publikem vítězně

přát., úterý 6. 8. 2013
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
Premiérově pod taktovkou nového trenéra Filipa Pešána se představili benátečtí hokejisté před vlastními diváky. Utkání, ve kterém hrály prim přesilové hry, se nakonec domácím podařilo dotáhnout do vítězného konce. Hostům z Litoměřic se v samém závěru při dvojnásobné přesilovce povedlo zdramatizovat zápas, vyrovnat už ale nesvedli. Benátečtí kouči opět vyrukovali s velmi mladou sestavou, pouze v civilu zůstali zkušení Klimt, Skořepa, Jech či Pabiška.
Benátky n.J.: Stejskal (41. Jelínek) – Jánošík, Říha, Ulrych, Niko, Šimek, Kajínek, Lacek – Jonák, Plodek, Maďar, Bittner, Liška, Bortňák, Vařecha, Miškovský, Skalický, Dlouhý, Mikyska, Chlapík.
Litoměřice: Sedláček (30. Ilašenko) – Míka, Kolář, Husák, Smetana, Skřivánek, Opava – Müller, Novák, Hašek, Doležal, Chabada, Rubeš, Čermák, Merta, Brzobohatý, Škop, Racek, Čurda, Brém, Brandejský.
Branky a nahrávky: 8. Skalický (Vařecha), 37. Bortňák (Jánošík), 37. Bittner (Miškovský), 53. Mikyska (Chlapík, Dlouhý) - 18. Brzobohatý (Brém), 34. Husák (Novák, Doležal), 60. Rubeš (Čermák, Opava). Rozhodčí: Wagner - Holec, Záhora. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 125.

Komentář

Do zápasu vstoupil lépe tým Litoměřic, když ihned po úvodním buly nebezpečně střílel Novák. Nástup hostí ovšem hned v první minutě zbrzdil nešťastně odražený puk do tváře Koláře, který se značně otřesen odporoučel do kabin a do zápasu již nezasáhl. Po tomto incidentu se hra přelévala ze strany na stranu. Na domácí straně zkoušel pozornost Stejskala Brém, ale benátecký gólman si svou tyčku pohlídal. Na straně druhé otestoval Sedláčka střelou od modré Jánošík. Domácí se často tlačili do zakončení, avšak pramenily z toho rychlé protiútoky hostí, v jednom takovém byl faulován Brandejský. Při následném trestném střílení toho mnoho nevymyslel, jeho střelu pod vyrážečku vytěsnil Stejskal.

Domácí tak pokračovali v tlaku a přetavili jej do první branky zápasu. Po sérií nepřesných střel se ke kotouči dostal Lukáš Vařecha, který nahrával před branku, kde tečoval puk za Sedláčkova záda Daniel Skalický. V polovině první třetiny se benáteckým naskytla příležitost přesilové hry po hákování Rubeše. Středočeši vsadili na jednoduchost a častou střelbu, to vedlo k dalšímu vyloučení Nováka a benátečtí si tak zahráli 12 vteřin dvojnásobnou přesilovku. Nejaktivnější byli Jánošík s Jonákem, jejich šance však zlikvidovala litoměřická obrana společně se Sedláčkem. Hosté se po ubráněném oslabení vrhli do útočení a svým úsilím si taktéž vybojovali možnost dvojnásobné přesilové hry. Pohlednou kombinaci nejprve zakončoval Tomáš Brém do připraveného Stejskala, aby o chvíli později našel přihrávkou skrz brankoviště osamoceného Patricka Brzobohatého, který se nemýlil a vyrovnal tak na 1:1.

Domácí doslova vlétli do druhé třetiny a uzavřeli soupeře v obranném pásmu. Několik šancí buď pokryl hostující brankář nebo je litoměřická obrana uklízela zakázanými uvolněními. Hosté si dokonce vybrali time-out ihned po několika vteřinách hry, aby si hráči mohli odpočinout. Následovaly dvě přesilové hry v rychlém sledu pro domácí, ani jednu však, hlavně kvůli nepřesné koncovce, nedokázali přetavit ve vedoucí branku. Aktivitu benáteckých nezbrzdilo ani oslabení, naopak se do úniku dva na jednoho dostali Bittner s Bortňákem, jejich kombinace ovšem skončila nepřesnou střelou mimo tři tyče.

V polovině utkání vystřídali hosté brankáře. Vojtěcha Sedláčka vystřídal Jan Ilašenko. Ten si připsal první zákrok při další přesilovce hostí, když ho z úhlu zkoušel Liška. Litoměřicím se tyto dvě přesilovky vůbec nevydařily, avšak domácí jim nabídli možnost třetí početní výhody za příliš mnoho hráčů na ledě. Tuhle příležitost už si hosté nenechali ujít. Patrik Husák nejprve střílel mimo, poté mu však nabil Martin Novák a to už se litoměřický bek nemýlil. Šance na vyrovnání se Benátkám naskytla vzápětí, když byl na 2+2 minuty za vysokou hůl vyloučen Čermák. Domácí tuto příležitost využili znamenitě, a otočili stav utkání ve svůj prospěch. Nejprve ihned po vhazování přesně střílel Dalibor Bortňák. O 30 vteřin později se na brankovišti prosadil Ladislav Bittner. Do konce třetiny se vylučovalo ještě jednou na domácí straně, hosté však vyrovnat nedokázali, a tak byl stav po druhé části 3:2.

Do třetího dějství i domácí vystřídali brankáře, Jiřího Stejskala nahradil Jakub Jelínek. Do poloviny posledního dějství si každý tým zahrál po jedné přesilové hře, avšak bez výraznějšího ohrožení obou gólmanů. V 51. minutě se Benátkám naskytla další příležitost početní výhody. Jozef Mikyska byl v brankovišti velmi důrazný a navýšil náskok svého týmu na dvě branky. V následujících minutách to vypadalo, že si benátečtí v klidu ohlídají vedení. To by ovšem nesměl být na začátku 59. minuty vyloučen Miškovský a o několik sekund později Šimek, kteří tak nabídli hostům dvojnásobnou přesilovku na konci zápasu. Ihned po buly osvobodil svůj tým Bortňák a ušetřil tak cenné vteřinky, poté Husákovu střelu vyrazil Jelínek pouze nad sebe a hosté tak dostali příležitost usadit se v pásmu. Kombinaci Litoměřic zakončoval Čermák, jeho střelu Jelínek ještě zastavil, na dorážku Tomáše Rubeše už byl ale krátký. Bohužel pro hosty přišlo snížení šest sekund před koncem zápasu, a tak domácím stačilo vyhrát vhazování a dovést zápas, s konečným výsledkem 4:3, do vítězného konce.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.