22. 8. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátky v přípravě válí, v derby skolily Mladou Boleslav

přát., čtvrtek 22. 8. 2013
Benátky n.J. - Ml.Boleslav BEN - MBL
Sedm odehraných zápasů a šest výher, přesně taková je bilance benáteckých hokejistů v přípravném období před novou prvoligovou sezónou. K dalšímu utkání přijela sousední Mladá Boleslav, a protože se jednalo o derby, měl zápas i dobrou atmosféru. Aktéři divákům nabídli kvalitní hokej, na který se rozhodně dalo dívat. Benátečtí od druhé třetiny svého soka přehrávali a vyjádřili to i gólově, když Boleslav porazili 4:2. Jednalo se teprve o druhou přípravnou boleslavskou porážku. Benátky teď čeká dvojzápas venku - v Litoměřicích a Ústí.
Benátky n.J.: Stejskal (Jelínek) - M. Pabiška, Říha, Šimek, Vitásek, Pyrochta, Lacek, Čechura - Klimt, Skořepa, Maďar, Špaček, Plodek, Bortňák, Bittner, Chlapík, Skalický, Jech, Mikyska, Miškovský, Jonák.
Ml.Boleslav: Will (Růžička) - Němeček, Bohunický, Čížek, Žabka, Pojkar, van de Velden, Protivný, Toman, Kurka - Rys, Vrbata, Jiránek, Mikulík, Broš, Hrdel, Koudelka, Loskot, L. Pabiška, Lenc, Demel, Marek.
Branky a nahrávky: 29. Plodek (Šimek), 43. Skalický (Bittner, Chlapík), 45. Skořepa (Říha), 55. Bortňák - 17. Lenc (Jiránek), 56. Loskot (Lenc). Rozhodčí: Wagner - Jecelín, Záhora. Vyloučení: 9:8 + navíc Toman (MBL) 10 minut OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 257.

Komentář

Jak už oba týmy v loňské sezóně ukázaly, vzájemné zápasy vždy měly náboj a bylo se na co koukat. Stejný případ byl i čtvrteční přípravný zápas, který všechny tyto aspekty splňoval. První třetina nabídla jediný gól, a to do benátecké sítě. Ještě před onou trefou se ale na útočný výlet vydal obránce Bohunický a zkusil těsně před Stejskalem bekhendový blafák, branku však minul. Pak už mladoboleslavský důraz slavil úspěch. Už to vypadalo, že v chumlu těl Stejskal přece jenom přikryje kotouč, až ho vydoloval Radan Lenc a protlačil touš do branky - 0:1. První třetina patřila hostujícímu týmu, výjimkou byla přesilovková akce Bortňáka, po níž musel Will zasahovat betonem. Ohánět se musel na druhé straně Stejskal, v závěru první části hry ho totiž vystrašil Lenc a benátecký gólman hřbetem své lapačky vytěsnil puk mimo. Prakticky vzápětí Loskot minul.

Do druhé třetiny nastupovali Mladoboleslavští s výhodou dvou dvou mužů v poli a střílející David Vrbata trefil z mezikruží tyč. Od té doby převzali iniciativu Benátečtí a byli častějšími návštěvníky v soupeřově pásmu a Skalický odpověděl soupeři rovněž nastřelenou brankovou konstrukcí. Tyčka zachránila Bruslaře také po akci Skořepy, kterou zakončoval Maďar, ale skóre se ještě neměnilo. Stalo se tak až o chvíli později, kdy v přesilové hře Šimkovu střelu od modré tečoval mimo dosah Willa Jan Plodek - 1:1. I nadále Benátky pokračovaly v tlaku a hosté se tak tak bránili. Říha pálil mimo tři tyče a v závěru třetiny po hostujícím nedůrazu Plodek těsně přestřelil.

Jak Benátky hrály prakticky celou druhou třetinu, tak vstoupily do té třetí. Lukáš Pabiška putoval na trestnou lavici, což domácí potrestali. Puk se odrážel z hokejky na hokejku, až ho nakonec Daniel Skalický vypátral a poslal tak Benátky do vedení - 2:1. Neuběhly ani dvě minuty a Benátečtí již vedli o dva góly. Říha pálil od modré, Josef Skořepa tečoval a touš přes Will přepadl až do sítě - 3:1. Bruslaři hrozili ve svých přesilovkách, Jiránek mířil těsně nad a Tomanovu střelu stačil Stejskal vytěsnit mimo. Po ubránění oslabení Benátky udeřily počtvrté. Dalibor Bortňák pláchl boleslavským bekům a trefil přesně víko Willovy klece - 4:1. Povedená akce hostujícího Radana Lence a zakončujícího Marka Loskota znamenala již jen korekci výsledku - 4:2. Závěrečné šance týmu z města automobilů využity nebyly, a tak svou vítěznou sérii na úkor Boleslavi prodloužily právě Benátky.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (asistent trenéra Benátek nad Jizerou): Bylo to typické derby. Myslím si, že kluci odvedli přesně to, co jsme chtěli. Hráli jsme důrazně, což na Boleslav zejména od druhé třetiny platilo. Jsem rád, že jsme zvládli závěr utkání, kdy hosté měli tlak.

František Výborný (trenér Mladá Boleslav): Bylo to derby, jak má být. Přišlo vcelku dost diváků, takže zápas měl i atmosféru. I když jsme prohráli, tak to bylo dobré utkání. Samozřejmě je to pro nás poučné, jelikož nám to ukázalo naše nedostatky.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!