11. 9. 2013 | Tomáš Nejedlo

Šťastnější Beroun ukořistil u Jizery všechny body

1., středa 11. 9. 2013
Benátky n.J. - Beroun BEN - BER
Úvodní prvoligové kolo se zprvu pro Benátecké vyvíjelo dobře. Svůj tlak dokázali korunovat dvěma góly, jenže pak se střelecká mašina zasekla, hosté proměnili dvě trestná střílení a dalšími dvěma góly otočili průběh utkání ve svůj prospěch. Po Klimtově snížení byli Medvědi ve třetí třetině pod velkým tlakem, ale obětavá obrana v čele s gólmanem Cikánkem dokázala uhájit těsný náskok. Štastnější Beroun tak u Jizery slavil výhru.
Benátky n.J.: Stejskal (34. Jelínek) – Šimek, Jánošík, Pyrochta, Vitásek, Ulrych, Niko, Pabiška, Říha – Klimt, Skořepa, Maďar – Špaček, Plodek, Krejčík – Bittner, Mikyska, Skalický – Jech, Bortňák, Jonák.
Beroun: Cikánek (Mastík) – Jebavý, Šenkeřík, Špelda, Kolářík, Kužel, Chalupa, Sklenička – Marek, Kubica, Vrdlovec – Jonáš, Hrdel, Kubeš – Matějka, Stromko, Malý – A. Půlpán, Šteiner, Babka – T. Půlpán.
Branky a nahrávky: 12. Mikyska (Skalický), 16. Bittner (Skalický, Vitásek), 36. Klimt (Bortňák, Vitásek) – 18. Vrdlovec (TS), 23. T. Půlpán (TS), 33. Malý (T. Půlpán, Stromko), 34. Marek (Vrdlovec). Rozhodčí: Smitka - Kis, T. Svoboda. Vyloučení: 1:3 + navíc Hrdel (BER) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 255. Střely na branku: 39:23.

Komentář

Benátečtí byli již od úvodu aktivnějším celkem a vypracovali si také příležitosti. Krejčíkův nájezd Cikánek dokázal vyrazit k dojíždějícímu Josefu Skořepovi, který se k dorážce nepropracoval. Skořepa si mohl spravit chuť o pár sekund později, když se zjevil před poloodkrytou brankou. Z dobré pozice ale puk ideálně netrefil. Benátecká aktivita byla zúročena vedoucí trefou ve 12. minutě utkání. Josef Mikyska vyjel zpoza branky a nadvakrát propasíroval kotouč za Cikánkova záda - 1:0. Druhá branka přišla o čtyři minuty později a byla u toho opět třetí benátecká útočná řada. Skalický perfektní přihrávkou přes šířku pásma vybídl na hranici brankoviště ke skórování Ladislava Bittnera, jenž neodolal - 2:0. To ale bylo z domácí strany na dlouhou dobu vše. Ještě do konce první části totiž bylo sníženo. Vrdlovec pláchl do úniku, byl podražen Klimtem a sudí Smitka po krátkém rozmýšlení nařídil trestné střílení, které Daniel Vrdlovec ranou k pravé tyči proměnil - 2:1.

Ve druhé třetině se obraz příliš neměnil, ale góly stříleli Berounští. Ve 23. minutě se do úniku dostal Půlpán, byl podražen Skalický a rozhodčí Smitka neváhal s písknutím dalšího trestného střílení proti domácímu týmu. Tomáš Půlpán si rozhýbal Stejskala a skrz jeho výstroj vyrovnal gólový účet - 2:2. Odpověď mohl zařídit Bittner, ale Cikánek mu pohotovým zákrokem ukradl gólovou radost. Polovina utkání se přehoupla a Beroun dvakrát zčistajasna udeřil. Tomáš Půlpán nejprve našel před brankou Pavla Malého a ten jen tak ledabyle plácl do puku a trefil se pod víko - 2:3. Poté Hrdel nastřelil tyč a černou tříminutovku Benátek završil Jakub Marek, když sám před Stejskalem dokonal obrat - 2:4. Benátečtí trenéři sáhli ke změně v brankovišti, Jiřího Stejskala nahradil Jakub Jelínek. Snížení přišlo záhy z hole Tomáše Klimta, který využil přihrávku Bortňáka zpoza branky. Do druhé sirény mohlo být ještě vyrovnáno, avšak Krejčík v přečíslení volil střelu a Cikánek mu radost zkazil.

Prakticky celá třetí třetina se odehrála v berounském pásmu, jenže obětavost hostujících hráčů v čele se skvělým Cikánkem slavila úspěch. Kladenský gólman, který je vypůjčen berounským barvám, se představil u Jizery ve skvělé formě a ve třetí části hry byl doslova v ohni střel. Za svá zády nepustil ani jednu z celkového počtu sedmnácti střel ve třetí periodě. Jestliže se hosté ocitli pod tlakem, raději okamžitě odpálili kotouč na zakázané uvolnění. Důležitým faktorem byla také disciplína. Přestože Medvědi byli pod tlakem, prakticky nefaulovali a nedávali tak soupeři možnost přesilových her. Když už to vypadalo, že vyrovnání je na spadnutí, puk poskakoval na Cikánkových chráničích a odrazil se mimo branku. Ani zkrácená benátecká power play nevedla k vyrovnání, Beroun se mohl u Jizery zaradoval z vydřeného vítězství.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (hlavní trenér Benátek nad Jizerou): Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně. Soupeře jsme skoro nepustili z obranného pásma. Bohužel z jedné chyby nám hostující hráč ujel sám na bránu, z čehož pramenilo proměněné trestné střílení. Na začátku druhé třetiny jsme trochu polevili. Zřejmě jsme si mysleli, že máme zápas pevně ve svých rukou, což nás vytrestalo. Opět nám ujel hráč, který znovu proměnil nařízené trestné střílení. Začali jsme se klepat, jestli zápas zvládneme. Ještě ve druhé třetině jsme dostali další dvě slepené branky po taktických chybách. Stále si ale myslím, že tým šlapal tak, jak měl. Ve třetí třetině jsme opět hráli na jednu bránu. Bylo otázkou, zda Cikánka prostřelíme nebo ne. Bohužel se nám to nepovedlo.

Petr Novák (hlavní trenér Berouna): Jsme spokojení, protože jsme první zápas sezóny vyhráli. Jeli jsme sem s cílem vybojovat nějaký bod. Nakonec máme tři, takže jsme strašně rádi. Naše hra odpovídala tomu, co jsme si řekli. Sice v té třetí třetině se na to možná nedalo dívat, ale gól jsme nedostali a to bylo důležité. Jak říkám, jsme spokojení. Je začátek sezóny, všichni mají hodně sil. Na ledě bylo vidět spoustu soubojů i nějaké nepřesnosti. Tohle všechno si ale musí časem sednout. Musím pochválit všechny naše hráče.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.