25. 9. 2013 | Hana Veigendová, Ondřej Nejedlo, Zdeněk Kamínek ml.

Zpackaná druhá třetina stála Benátky naději na nějaký bodový zisk

5., středa 25. 9. 2013
Ústí n.L. - Benátky n.J. UNL - BEN
I když ústečtí hokejisté nebyli do tohoto utkání v kdovíjaké pohodě, proti Benátkám předvedli, že se s nimi musí počítat. Ve druhé třetině, zejména zásluhou mladých hráčů, dokonale středočeskému týmu odskočili, což si v poslední části hry zkušeně pohlídali. Benátečtí by se měli hodně zamyslet nad druhými třetinami, vždyť jejich skóre z dosavadních pěti utkání je hrozivých 2:10! Benátkám k importu bodů nepomohla ani čtveřice hráčů z extraligového Liberce. Nejmladší člen sestavy Pavel Zacha však dokázal skórovat.
Ústí n.L.: Orct - Grin, Z. Sklenička, F. Pavlík, K. Černý, Vl. Brož, Vaněk, Vobořil, Holomek - P. Přeučil, Roubík, Rod - Budínský, V. Meidl, Daniel Boháč - D. Tůma, J. Kloz, Vávra - Dostálek, Baránek, Pořický.
Benátky n.J.: Melicherčík - Šimek, Pyrochta, Vitásek, M. Pabiška, Jánošík, J. Říha, L. Turek - D. Špaček, Urban, Zacha - Klimt, Dušek, Vlach, Jonák, Mikyska, Bortňák - A. Dlouhý, J. Skořepa, Skalický - od 41. Vařecha.
Branky a nahrávky: 24. Baránek (Holomek), 26. Budínský (Černý, Daniel Boháč), 33. Tůma (Kloz), 34. Přeučil (Roubík, Rod), 47. Grin (Sklenička, Přeučil) – 10. Zacha (Šimek), 53. Jonák (Skořepa, Jánošík). Rozhodčí: Petružálek - Koskuba, Šulo. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:1. Diváci: 730. Střely na branku: 37:40 (11:10, 18:11, 8:19). Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.

Komentář

Utkání začalo svižně. Hned v první minutě se snažil Melicherčíka překonat Rod, ale hostující gólman byl připraven. Na konci další akce byl opět Rod, ale ani tentokrát neuspěl. Formace Roubíka řádila dál, ale Melicherčík zůstal proti jejich střelám imunní. Benátečtí vážněji zahrozili až v 6. minutě, ale Orct puk zalehl. Jako první si přesilovku zahráli domácí, ale hokejisté z Benátek se bez větších obtíží ubránili. V polovině zápasu měli hosté k dispozici téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku, kterou dokázali okamžitě využít – gól vstřelil v čase 9:23 Pavel Zacha. V pokračující klasické přesilové hře byli Benátečtí střelecky aktivní, ale Orct už puk za svá záda nepustil. Do další šance se dostali Ústečtí, když se snažil hostujícího gólmana prostřelit Pavlík. Střelou od modré, ale neuspěl. Dvě minuty před koncem se Meidl prokličkoval až před Melicherčíka, ale mířil mimo tři tyče. Po něm střílel z mezikruží Roubík, ale ani on nebyl úspěšný. V poslední minutě předvedli Benátečtí krásnou akci, kdy Klimt nahrál před bránu rozjetému Vlachovi, ale Orct ho skvěle vychytal.

V úvodu druhého dějství byly k vidění šance na obou stranách, ale ani jeden tým nedokázal skórovat. Povedlo se to až v čase 23:53 Martinu Baránkovi, který se po přihrávce od Holomka prokličkoval až před Melicherčíka a nekompromisně zavěsil. Druhý ústecký gól na sebe nenechal dlouho čekat – přesně do černého zamířil v čase 25:10 Vít Budínský a Slovan se díky němu dostal do vedení. Ve 27. minutě mohl vyrovnat Klimt, ale samostatný únik mu překazil ofsajd. Po něm se do dobré střelecké pozice dostal Skořepa, ale Orct si s kotoučem poradil. Hosté se i nadále snažili vyrovnat. Blízko gólu byl Pabiška, ale domácí gólman puk vyrazil do rohu. Nedáš – dostaneš. I toto pravidlo se potvrdilo v dnešním zápase. Ve 33. minutě se Ústečtí ujali puku a Tomáš Vávra dokázal prostřelit benáteckého gólmana a Slovan se díky němu dostal do dvoubrankového vedení. Třetina ústeckých gólů ale pokračovala dál – na 4:1 zvyšoval v čase 33:54 Petr Přeučil. Pět minut před koncem prostřední třetiny si hostující hráči zahráli další přesilovku, kterou ale Slovan bravurně zvládl a domácí branku ubránil. Dvě minuty před koncem se do obrovské šance dostal Vávra, ale mířil doprostřed brány, kde byl Melicherčík připraven. Po něm to zkoušeli ještě Rod s Přeučilem, ale ani oni se gólově neprosadili.

Závěrečná třetina začala přesilovkou domácích, kterou ale Benátečtí s přehledem ubránili. Do první vážnější šance se dostal hostující Skořepa, když se snažil překonat Orcta nenápadnou střelou k bližší tyči. Domácí brankář si ale skulinky pohlídal. Jako další si v početní výhodě zahráli benátečtí hokejisté, ale domácí gólman všechny střely pochytal. Naopak na druhé straně Benátečtí takové štěstí neměli – po 7 vteřinách využili Ústečtí přesilovku. Za domácí skóroval v čase 46:45 Jakub Grin. O vyloučení nebyla v této třetině nouze. Hráči chodili na trestnou lavici střídavě na obou stranách jako na běžícím páse. Hokejisté z Benátek se sice nevzdávali a bojovali, ale Ústečtí Lvi všechny jejich šance statečně odráželi. V čase 53:00 se ale hostujícímu mužstvu přeci jenom povedlo snížit na 2:5 díky Vítu Jonákovi. Před koncem zápasu mohli Benátečtí zápas ještě zdramatizovat, ale nabízenou přesilovku využít nedokázali. V poslední minutě mohli Ústečtí přidal šestý gól, ale Melicherčík zůstal pozorný.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Do utkání jsme vstoupili hodně aktivně, prvních osm minut jsme hráli přesně to, co jsme si řekli před zápasem. Poté jsme udělali zbytečný faul, kdy jsme vystřelili kotouč mimo hřiště a zápas jsme si začali hodně komplikovat. Soupeř nabídnutou dvojnásobnou přesilovou hru využil a od této chvíle do konce třetiny jsme se prezentovali špatnou hrou. O přestávce jsme hráče nabádali, aby hráli jako na začátku utkání. Chtěli jsme, aby hráči chodili více do brány a hlavně z každé pozice stříleli. Mezi 24. a 34. minutou jsme vstřelili čtyři branky a trochu se uklidnili. Ve třetí třetině jsme během sedmi sekund využili přesilovou hru a měli utkání v pohodě dohrát, ale dělali jsme hloupé fauly a soupeř nás často dostával pod tlak. Naštěstí nás podržel výborný Zdeněk Orct. Mužstvo zaslouží pochvalu za tři body, za bojovnost, naopak zlepšit musíme jednoznačně disciplínu. Není možné, abychom měli v domácím utkání sedm vyloučených hráčů."

Filip Pešán (HC Benátky nad Jizerou): "Zaostávali jsme za soupeřem ve všech herních činnostech a důstojným soupeřem jsme byli až ve třetím dějství. V prvních dvou třetinách to byl zoufalý pokus hrát kombinační hokej, na který nemáme stavěné mužstvo. Nemyslím si, že by domácí prostředí hrálo velkou roli, dobré zápasy jsme odehráli i venku. Byli jsme posílení hráči z Liberce a mysleli jsme si, že to půjde samo, naopak to šlo hůře. V příštím utkání se musíme vrátit k hernímu systému, který jsme praktikovali v předchozích střetnutích. Pavel Zacha je výborný a šikovný mladý hráč, který se dospělý hokej ještě učí. Je to hokejista, který potřebuje od dalších spoluhráčů podržet, příležitost dostane určitě i v dalších zápasech. Farmu nemáme kvůli tomu, abychom vyhrávali první ligu, ale abychom vychovávali hráče."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!