28. 9. 2013 | Tomáš Nejedlo

Drama s Boleslaví rozhodl v penaltách Nouza

6., sobota 28. 9. 2013
Benátky n.J. - Ml.Boleslav BEN - MBL
Šesté kolo u Jizery nabídlo okresní derby. A podívaná to opět byla velmi kvalitní. Branek sice mnoho nepadlo, ale aktéři na ledě divákům předvedli dobrý hokej a body se nakonec dělily. I po prodloužení svítil na ukazateli skóre stav 1:1, a tak se šlo do nájezdů, kde v páté sérii rozhodl boleslavský Nouza. Další těžký zápas čeká Benátky již v pondělí, to totiž cestují do Olomouce.
Benátky n.J.: Melicherčík (Stejskal) – Pyrochta, Šimek, M. Pabiška, Vitásek, Ulrych, Jánošík – Bortňák, Urban, Klimt – Skalický, Skořepa, Jonák – Vařecha, Špaček, Dlouhý – Vlach, Jech, Maďar.
Ml.Boleslav: Valent (Will) – Toman, Němeček, Jindra, Bohunický, Pojkar, Protivný, Kurka – L. Pabiška, Výborný, Nouza – Klimenta, Broš, Vrbata – Lenc, Koudelka, Mikulík – Rys, Demel, Jiránek.
Branky a nahrávky: 36. Klimt (Bortňák) – 4. Nouza (Výborný, L. Pabiška), rozh. náj. Nouza. Rozhodčí: Schmejkal, Smitka - Šperl, Zíka. Vyloučení: 4:8 + navíc Protivný (MBL) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 753. Střely na branku: 34:27.

Komentář

Téměř osm stovek diváků si našlo cestu do ochozů benáteckého zimního stadionu. A už po třech minutách hry příznivci mohli sledovat dobrou příležitost někdejšího reprezentanta v dresu Bruslařů Davida Výborného, který v dobré parketě zamířil mimo tři tyče Melicherčíkovy branky. Jenže Boleslav to mrzet nemuslo. Časomíra od této šance ukrojila jen pár vteřin a hosté se radovali. V gólu měl prsty Výborný, jenž zpoza branky našel volného Tomáše Nouzu a ten z bezprostřední blízkosti překonal benáteckého gólmana - 0:1. V další šanci Mladoboleslavských se v polovině první části hry zjevil Jiránek, ovšem i pro něj byla domácí branka malá. Boleslavská obrana v čele s brankářem Valentem působila jistě a žádný z patnácti puků vystřelený na svou branku nepropustila do sítě.

Druhá třetina, co se střeleckých pokusů týče, patřila oproti té první spíše hostům. Do velké šance se ale zkraje druhé periody prodrali domácí, konkrétně Dalibor Bortňák. Velkou zásluhu na této akci měl ale Marek Pabiška, který hledal ještě lépe postaveného spoluhráče, jemuž ale v rozhodující chvíli puk přeskočil hůl. Boleslav kontrovala v přesilové hře dvojčetem benáteckého Marka Pabišky Lukášem, jenž se dostal za záda domácích beků, avšak Melicherčík výborným zákrokem svůj tým podržel. Ještě v téže minutě v oslabení po chybě pro změnu boleslavských zadáků pláchl Tomáš Urban. Ani po této šanci se ale skóre neměnilo, vysoký forvard totiž minul pravou tyčku. A když hosté ani z velkého závaru před Melicherčíkem neskórovali, udeřilo na druhé straně. Konkrétně v 36. minutě, kdy zkušený Tomáš Klimt ranou k pravé tyči zúročil benáteckou aktivitu - 1:1. Skóre po dvou třetinách tedy bylo vyrovnané.

Se vstupem do třetí třetiny se do šance prodral Tomáš Klimenta, který ještě v barvách Liberce oblékl i benátecký dres. Výborný Melicherčík si poradil i s touto šancí, sklapl totiž své betony včas a nepustil puk za svá záda. Dobrý hokej pokračoval, na druhé straně měl práci i Valent, jehož zaměstanala Jánošíkova rána. Boleslavský urostlý gólman kotouč našel ve svém klíně. Šance se téměř pravidelně střídaly na obou stranách. Jech po Vlachově sklepnutí pálil razantně, naštěstí pro Bruslaře branku Valenta minul. Na opačné straně kluziště Klimenta sklepl puk na Mikulíka. Toho ale zázračně lapačkou vychytal Melicherčík - to byla obrovská šance hostí! A když ani Klimtova šance nebyla proměněna, zápas nezadržitelně dospěl do prodloužení.

V nastavení měl jedinou větší příležitost mladoboleslavský Bohunický, z ostrého úhlu ale přestřelil. O druhém bonusovém bodu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Jelo se celkem pět sérií. Marek Pabiška uspěl blafákem a ve třetí sérii byl v těžké pozici Klimenta, který ale také dal. Došlo i na bratrský souboj Pabišků - domácí Marek, ani hostující Lukáš nedali, a tak vzal osud nájezdů do svých rukou Tomáš Nouza a fintou vyzrál na Melicherčíka. Protože Klimt poté neproměnil, tým z města automobilů bral bod navíc - 1:2.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (hlavní trenér Benátek nad Jizerou): Před zápasem bych bod bral, po něm jsem ale zklamaný. Myslím si, že jsme si druhý bod zasloužili my. Mladá Boleslav však v samostatných nájezdech prokázala sílu svého kádru.

Jan Vidner (asistent trenéra Mladé Boleslavi): Za dva body jsme rádi. V Benátkách nad Jizerou se hraje špatně. Na Mladou Boleslav se každý chce vytáhnout, body z venku se tudíž počítají. Domácí jsou těžký soupeř, podobných utkání nás ale čeká více. Nikdo nemůže čekat, že Boleslav všechny přejede.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.