5. 10. 2013 | Ladislav Vácha, Richard Wagner, Ladislav Vácha

Benátky vedly 4:1, nakonec ale slaví Rebelové

9., sobota 5. 10. 2013
Havl.Brod - Benátky n.J. HBR - BEN
Havlíčkův Brod - Benátečtí hokejisté prožili v Kotlině velmi smolný zápas. V čase 32:09 totiž vedl celek od řeky Jizery o tři góly, ale Rebelové předvedli velký obrat a pět minut před koncem střetnutí rozhodli o svém vítězství. Parádním výkonem se blýskl brankář Jakub Jelínek, který čelil třiačtyřiceti střelám. Nebýt jeho výkonu, bylo by pravděpodobně rozhodnuto již na startu druhé periody o tom, že tým z Kotliny bude slavit výhru. Dva zásahy do černého si připsal Jan Plodek.
Havl.Brod: Dolejš (33. Opršal) – Kolafa, Zdráhal, Jank, Vágner, Semrád, Korím, Zítka – Musil, Polodna, Havel – Milfait, Stehlík, Chlubna – Maliník, Endál, Dvořáček – Berger, Říha, Rytnauer.
Benátky n.J.: Jelínek (Stejskal) – Niko, Pyrochta, Vitásek, Pabiška, Turek, Bortňák – Klimt, Dušek, Psota – Jonák, Skořepa, Bárta – Špaček, Plodek, Vařecha – Maďar, Jech, Dlouhý.
Branky a nahrávky: 9. Havel (Polodna, Musil), 36. Milfait (Jank, Chlubna), 40. Maliník (Endál, Dvořáček), 44. Chlubna (Milfait, Jank), 55. Korím (Endál) – 4. Plodek (Pabiška), 24. Plodek (Pabiška, Niko), 31. Jonák (Skořepa), 33. Dušek (Psota). Rozhodčí: Jaromír Vampola – Martin Klouda, Martin Musil. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 779. Střely na branku: 43:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 5:4.

Komentář

Úvodní dvacetiminutovka nabídla dvě branky

V úvodu utkání to na ledě vypadalo, že se hráči pomalu zahřívají na provozní teplotu. První gól tak přišel jako blesk z čistého nebe, když Marek Pabiška vypálil z prostoru kruhu a brankář Dolejš jeho ránu vyrazil do prostoru před sebou, kde číhal Jan Plodek a pohotovou ranou rozjásal hosty. Rebelům se naskytla ideální příležitost na rychlou odpověď, když na trestnou lavici usedl ke dvěma minutám Josef Skořepa. A gólman Jelínek, který dříve působil v mládežnických týmech Havlíčkova Brodu, musel proti svému bývalému klubu naplno předvést své umění, když betonem zachytil ránu Karola Koríma z bezprostřední blízkosti. Domácí zvýšili svou střeleckou aktivitu a dočkali se zasloužené odměny. Kotouč objel destinace Pavel Musil - Petr Polodna - Lukáš Havel, přičemž posledně jmenovaný zakončil pohlednou kombinaci nechytatelnou dělovkou z pravého křídla, jež letěla do protipohybu brankáře Jelínka. Havlíčkobrodská družina měla ve zbývajících minutách první třetiny navrch, ale Jakub Jelínek se podruhé překonat nenechal.

Rebelové vstali z mrtvých

Havlíčkův Brod nevstoupil do prostřední části vůbec dobře, když ve 24. minutě zamířil na trestnou lavici Lukáš Havel a Benátky nad Jizerou nekompromisně trestaly. Brankář Dolejš dokázal lapačkou vyrazit nepříjemnou teč Marka Pabišky, ale Jan Plodek stál znovu ve správný čas na správném místě a svižnou dorážkou poslal Středočechy podruhé do těsného vedení. Vzápětí měli hosté obrovské štěstí, když při oslabení přečkali dvě obrovské šance soupeře. Promarněné „gólovky“ mohli bojovníky z Kotliny mrzet o to více, že v půlce zápasu po vyražené střele Josefa Skořepy skóroval z další bleskové dorážky Vít Jonák. A to nebylo ze strany hokejistů od řeky Jizery zdaleka vše. Matěj Psota vysunul po pravé straně exRebela Antonína Duška, který zavěsil kotouč pod horní tyčku, čímž vyhnal Daniela Dolejše z brankoviště na střídačku. Domácí se po této ledové sprše rychle osušili. Nedokázali sice využít přesilovou hru, ale za chvíli se do puku opřel na modré čáře Bohumil Jank a Jan Milfait mazanou tečí vykřesal jiskru naděje. Hosty potom zachránil od další pohromy gólman Jelínek, který vyrážečkou zlikvidoval střelecký pokus Pavla Musila. Ale ne na dlouho. Rebelové si v závěru druhé třetiny vytvořili drtivý tlak, při němž Lukáš Endál nabil mezi kruhy Romanu Maliníkovi, jenž pouhých 7 sekund před sirénou rozjásal Kotlinu.

Havlíčkův Brod dokonal neuvěřitelný obrat

Svěřenci trenérského tandemu Mička - Cachnín vlétli do závěrečného dějství jako uragán a slavili vyrovnání. Jan Milfait předložil hezký pas Tomáši Chlubnovi, který z příznivé střelecké pozice rozjásal Kotlinu. Ztišit radost domácích mohl hned vzápětí Michal Bárta, ale gólman Opršal předvedl proti jeho střele skvělý zákrok betonem. Havlíčkův Brod byl na koni a stále vytrvale bušil do benátecké obrany. Rozhozené Benátky nad Jizerou nedokázali nerozhodný stav udržet a Havlíčkův Brod dokonal neuvěřitelný obrat, když z bezprostřední blízkosti procedil puk za Jelínkova záda Karol Korím. Soubor z Kotliny čelil na konci enormnímu tlaku hostů, který ale dokázal přečkat a radoval se z vítězství.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (HC Rebel Havlíčkův Brod): My jsme zápas chtěli zvládnout a potvrdit tři body z Jihlavy. Byli jsme od začátku aktivní, věděli jsme, že Benátky přijely s pěti beky, takže jsme chtěli dohrávat souboje, ubrat jim síly, rychle střídat a dostat je co nejvíce pod tlak. Dá se říci, že jsme celý zápas dotahovali první třetinu, prohrávali jsme 1:0, poté vyrovnali na 1:1. Na začátku druhé třetiny jsme si řekli, že zkusíme odskočit a jít do vedení, aby se nám lépe dýchalo, ale během sedmi minut jsme dostali tři takové skoro podobné góly, takže jsme sáhli po změně gólmanů, aby nás to trochu oživilo. Strašně důležité bylo, že jsme ještě do konce druhé třetiny dali na 2:4, poté v posledních vteřinách i na 3:4. My bychom dnes byli rádi po dvou třetinách, kdyby zápas skončil nerozhodně a šel do prodloužení, ale byli jsme, dá se říci, šťastnější. Šli jsme tomu naproti, ale když člověk prohrává 1:4, tak už těch šancí moc v první lize není, takže jsme rádi. Budeme pracovat dál, aby byli všichni spokojení.

Filip Pešán (HC Benátky nad Jizerou): Domácí byli po celý zápas aktivnějším týmem, měli více šancí, nás zpočátku hodně držel brankář Jelínek. Vedli jsme si nad očekávání dobře v efektivitě, když jsme ve druhé třetině dali slepené góly a nečekaně jsme vedli. Očekával jsem nápor domácích, který přišel. V dalším zápasu jsme zaplatili krutou daň za to, že máme mladý tým. Domácí nás v závěru jednoznačně přehráli a zaslouženě vyhráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.