9. 10. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátky s Třebíčí neskórovaly a připsaly si další porážku

10., středa 9. 10. 2013
Benátky n.J. - Třebíč BEN - TRE
Ani v domácím utkání s Třebíčí se Benáteckým nepodařilo vybřednout z výsledkové krize. Přestože střeleckých pokusů měli domácí o něco více, nedokázali z toho vytěžit, byť aspoň nějaký gól. Protože Horácká Slavia v každé ze tří třetin jednou skórovala, odvezla si od Jizery výhru 3:0. Brankář Falter si připsal nejen čisté konto, ale také přihrávku na Čuříkův gól ve druhé třetině. O další body se tak Benátky poperou v sobotu v Šumperku.
Benátky n.J.: Melicherčík (Stejskal) – Pyrochta, Šimek, Ulrych, Jánošík, Pabiška, Niko, Vitásek – Špaček, Plodek, Psota – Krejčík, Skořepa, Klimt – Jonák, Dušek, Bárta – Vařecha, Bortňák, Dlouhý – Maďar.
Třebíč: Falter (Dusík) – Rangl, Malena, Hruška, Dietz, Dlapa, Bilčík, Dujsík – Čuřík, Dolníček, Laš – Vondráček, Nahodil, Wasserbauer – Kaut, Kadela, Křivohlávek – Přibyl, Sedláček, Fořt.
Branky a nahrávky: 4. Dolníček (Laš), 33. Čuřík (Dolníček), 50. Wasserbauer (Dujsík, Nahodil). Rozhodčí: Petružálek - Koskuba, Šulo. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 34:27.

Komentář

Domácí v utkání střelecky propadli na celé čáře, přitom už po jednadvaceti vteřinách hry mohli být tím týmem, který otevře skóre, protože vystihli chybu třebíčských beků, avšak Matěj Psota z ideální parkety mezi tři tyče nezamířil. A tak do vedení šla Horácká Slavie. Marek Laš nahodil kotouč směr Melicherčíkova branka a David Dolníček puk tečoval mimo dosah slovenského brankáře v benáteckých službách - 0:1. Stejný hráč mohl udeřit i podruhé, a to dokonce ve vlastním oslabení. Prohnal se po levém křídle a mířil sám na Melicherčíka. Toho si rozhýbal, ale bekhendovou kličku nedotáhl do úspěšného konce, neboť trefil jen betony gólmana Benátek. Přesilovky v první třetině nebyly pro Benátky vůbec tou silnou stránkou, protože si nedokázaly pořádně přihrát. V závěru první třetiny dostal exkluzivní příležitost k vyrovnání Michal Bárta, jenž se dostal do samostatného úniku. Špatné zpracování skákavého puku ale zapříčinilo, že benátecký útočník nedokázal vůbec zakončit.

Na začátku druhé části hry pláchli hosté do rozhozené obrany domácích, střelu zlínského mladíka Sedláčka Melicherčík vyrazil a poradil si na jedničku i s následnou dorážkou. Třebíčští stále častěji ohrožovali Melicherčíka v brance Benátek, který ale pokusy hostí likvidoval. A tak v době, kdy se utkání přehouplo do své druhé poloviny, mohli udeřit domácí. Vařechovu střelu Falter vyrazil podél své branky přímo do míst, kde číhal připravený Dlouhý a ihned z úhlu pálil do odkryté klece, avšak Falter i tento pokus za svá záda nepustil. Jak to tak bývá, po neproměněné šanci přichází trest. Martin Falter rozjel přihrávkou na Dolníčka útočnou akci, kterou zhodnotil úspěšným blafákem Jakub Čuřík - 0:2. Plodkova teč v závěru druhé třetiny již na dvoubrankovém vedení hostí nic nezměnila.

Ve třetí části hry si Horáci své vedení hlídali a Benáteckým se vůbec nedařilo s výsledkem něco udělat. Vyústilo z toho, že si Benátky v poslední dvacetiminutovce nevypracovaly téměř žádnou gólovou příležitost. Několik střel sice Falter pochytal, ale ty nebyly z kategorie příliš obtížných. Když na konci 50. minuty hosté udeřili potřetí, bylo jasné, že Benátečtí už na body nedosáhnou. Dujsík střílel od modré čáry a před brankou hlídkující Jan Wasserbauer jednoduše a účinně sklepl puk mezi Melicherčíkovy betony, kudy touš proklouzl až do sítě - 0:3. Po této brance zbyli na stadionu opravdu jen ti nejvěrnější fanoušci domácích, skóre se už do konce utkání neměnilo, a tak Horácká Slavia potvrdila venkovní formu a oslavila další výhru.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (asistent trenéra Benátek nad Jizerou): Narazili jsme na soupeře, který byl na nás dobře připraven a hrál dobře dozadu. I když jsme ve druhé a třetí třetině měli více ze hry, tak bohužel, když nedáme branku, nemůžeme uspět.

Kamil Pokorný (hlavní trenér Třebíče): Vyhráli jsme zaslouženě. Podali jsme zodpovědný výkon, přesně takový, jaký jsme si řekli. Měli jsme výborný pohyb. V každé třetině jsme dali branku, což bylo klíčové. Myslím si, že jsme mohli proměnit i několik dalších brejků, ale to je jediná malinká kaňka. Naše produktivita tedy není úplně stoprocentní, lépe řečeno, je škoda, že není lepší. Dnes nám to ale stačilo. Hráli jsme výborně zezadu, čímž jsme domácí téměř k ničemu nepustili.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!