22. 10. 2013 | Dominik Rejthar, Dominik Rejthar, Tomáš Nejedlo

Z venku opět vítězně! Benátky vrátily Berounu porážku

14., úterý 22. 10. 2013
Beroun - Benátky n.J. BER - BEN
Dva zápasy na venkovním kluzišti a šest bodů! To je vynikající bilance benáteckých hokejistů z posledních utkání v Litoměřicích a v pondělí také v Berouně. Vypadá to, že se začíná opět blýskat na lepší časy. Benátečtí v duelu dvou středočeských celků vrátily Berounu porážku z úvodního kola, když zvítězili nakonec díky brankám Jonáka, Plodka a Bárty 3:1. Z poslední příčky sice Benátky neutekly, ale alespoň tak neztratily kontakt s týmy před nimi. Nyní je třeba venkovní body doma ve středu potvrdit proti Jihlavě.
Beroun: Šimboch (Pravda) – Jebavý, Špelda, Sklenička, Kužel, Dresler, Chalupa, Látal – Kubeš, Kubica, Strnad – Divíšek, Stromko, Jonáš – Půlpán A., Šteiner, Babka – Půlpán T., Matějka, Malý.
Benátky n.J.: Trenčan (Jelínek) – Říha, Pyrochta, Jánošík, Niko, Vitásek, Pabiška – Špaček, Plodek, Krejčík – Dlouhý, Bárta, Klimt – Jonák, Skořepa, Vařecha – Bortňák, Psota.
Branky a nahrávky: 58. Divíšek (Kužel, Strnad) – 35. Jonák (Říha, Plodek), 54. Plodek (Špaček, Krejčík), 56. Bárta (Niko). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindler – M. Jílek, Vavruška. Vyloučení: 5:7 + navíc Chalupa 10 minut OT, Špelda 20 minut OK (oba BER). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 312. Střely na branku: 23:29.

Komentář

Do začátku utkání dvou týmů z opačného pólu tabulky vstoupily aktivněji Benátky, které si ihned vypracovaly stálý tlak. Medvědi se ale mohli spolehnout na Šimbocha v brance, kterého hosté neustále zasypávali velkým množstvím střel.

Největší příležitost si vypracoval Jan Plodek, který se ocitl zcela sám před gólmanem Medvědů. Brankář Šimboch ale situaci ustál a skvělým zákrokem udržel nerozhodný výsledek duelu. Berounští hokejisté se v první části nemohli vůbec dostat k soupeřově brance, hlavně jejich přechodová fáze vázla. Obě mužstva tak po dvaceti minutách hry odcházela do šaten za stavu 0:0.

Do druhé periody vstoupili Benátečtí s výhodou přesilovky, kterou se jim i přes velký tlak přetavit ve vedoucí gól nepodařilo. Hosté již nebyli tak aktivní jako v první části, ale Medvědům se stále nedařilo vytvořit si alespoň nějakou kloudnou šanci

Hosté následně dostali k dispozici další početní výhodu poté, co Jan Divíšek si šel sednout na trestnou lavici za sekání. Tentokrát se již Benátky mohly radovat z vedoucí branky. Pěknou kombinaci v 35. minutě zakončil střelou švihem do horní poloviny branky hostující Vít Jonák.

Po gólu Benátek se začali i Medvědi více dostávat dopředu. Jejich převaha vygradovala před koncem třetiny v přesilovce. Svěřenci trenéra Petra Nováka zasypali branku soupeře velkým množstvím střel, ale brankář Trenčan je všechny bezpečně lapil.

Přesilovka Medvědů trvala ještě na začátku třetí třetiny, kdy Berounští sehráli skvělou kombinaci, po které na Zdeňka Kubicu zívala poloprázdná branka Benátek. Berounský forward ale s naloženou šancí naložil prach bídně, trefil tyčku, a Benátky tak byly stále ve vedení.

Za minutu poté se ve velké šanci znovu ocitl Zdeněk Kubica. Tentokrát sice trefil prostor branky, ale gólman Trenčan skvěle zasáhl proti jeho pokusu z bezprostřední blízkosti.

Nedáš, dostaneš. Toto otřepané pravidlo se znovu potvrdilo v 53. minutě, kdy Daniel Špaček našel na druhém křídle rozjetého Jana Plodka, který z voleje propálil přesouvajícího se Šimbocha.

Nezůstalo jen u jedné branky. O chvilku později se Michal Bárta prosmýkl podél mantinelu a následně v samostatném úniku procedil puk přes betony za Šimbochova záda. Benátky tak vedly již o tři branky.

Gólové hody třetí tetiny ale neskončily. Medvědi dostali po dvou faulech soupeře k dispozici přesilovku 5 na 3, kterou bleskurychle proměnili. Po pěkné kombinaci vrátil Beroun zpět do utkání útočník Jan Divíšek. V závěru ale tlak Medvědů přerušila série dvou vyloučení domácích.

Benátky tak potvrdily vítězství nad Litoměřicemi a z Berouna si odvezly velmi cenné tři body. Naopak Medvědům se série dvou domácích utkání příliš nepovedla, neboť v nich získali pouhý jeden bodík.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (hlavní trenér Berouna): Těžce se prosazujeme ve hře pět na pět. Nechci se vymlouvat na to, že nám teď chybí čtyři ze šesti klíčových útočníků. Hráli jsme ale prostě špatně. To, co soupeř dokázal dotlačit do branky, to se nám nepodařilo. Navíc jsme ještě vytvořili dvě hrubky v obraně, které hosté dokázali potrestat.

Filip Pešán (hlavní trenér Benátek nad Jizerou): Bylo to podobné utkání jako v Litoměřicích. V obraně jsme hráli velmi zodpovědně. Myslím si, že po celý zápas jsme byli lepším týmem. V těžkých chvílích nás znovu podržel vynikající brankář Trenčan. Hektický závěr jsme zvládli bez nějakých větších emocí. Zaslouženě jsme vyhráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.