30. 11. 2013 | Tomáš Nejedlo

Berounu nasázely Benátky pět gólů, Lukáš má druhou nulu

27., sobota 30. 11. 2013
Benátky n.J. - Beroun BEN - BER
Základní část první ligy se přehoupla do své druhé poloviny a Benátky do ní vstoupily tím nejlepším možným způsobem. Soupeře z Berouna přestřílely o dvacet střel, rozdíl ve skóre byl po šedesáti minutách také značný. Benátečtí však dlouho naráželi na vynikajícího Šimbocha. Důležité byly trefy Krejčíka a Kicy ze závěru druhé části, čímž bylo stanoveno skóre 3:0. Na konci utkání ještě Dušek se Špačkem zvýraznili výhru domácích až na rozdíl pěti branek! Benátky se tak přiblížily pozicím pro play-off, v příštím kole jedou na led silné Jihlavy.
Benátky n.J.: Lukáš (Stejskal) – Havlín, Říha, Kajínek, Pyrochta, Pabiška, Niko – Bárta, Dušek, Jonák – Kica, Skořepa, Klimt – Krejčík, Skalický, Špaček – Maďar, Jech, Bittner.
Beroun: Šimboch (Mastík) – Šenkeřík, Jebavý, Látal, Chalupa, Kužel, Beňovič, Skelnička – A. Půlpán, Hrdel, Marek – Ondráček, Kubeš, Divíšek – Markulinec, Stromko, Strnad – Babka, Matějka, T. Půlpán.
Branky a nahrávky: 3. Jonák (Dušek, Bárta), 38. Krejčík (Skořepa, Klimt), 39. Kica, 59. Dušek (Bárta, Pyrochta), 60. Špaček (Skalický, Niko). Rozhodčí: J. Jílek, Schmejkal - Šperl, Zíka. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 225. Střely na branku: 51:31.

Komentář

Benátky vstoupily do utkání aktivně a po dvou minutách hry byly také odměněny vedoucí trefou. Domácí dostali v útočném pásmu až nebývale mnoho prostoru, Duškovu střelu ještě Šimboch dokázal vyrazit, ale přesně do míst, kam najížděl Vít Jonák, který svou dorážku namířil nechytatelně pod víko - 1:0. Ještě v téže minutě ale mohlo být vyrovnáno. Berounští vyrazili do rychlého protiútoku, Jakub Marek vypálil a puk cinkl o břevno Lukášovy klece. V první přesilovce se hostům nevedlo, lépe na tom nebyli ani Benátečtí, kteří nedokázali přetavit v další gól ani čtyřminutovou početní převahu po vysoké holi Kubeše. Oba celky byly v první třetině aktivní ve střelbě na branku, vždyť Šimboch si připsal dokonce sedmnáct zásahů. Hodně mu zatrnulo, když se před ním zjevil střelec první branky Jonák. Avšak i s touto šancí z bezprostřední blízkosti si slovenský gólman poradil.

Podobný hokej pokračoval i v první polovině druhé části hry. Domácí se však museli třikrát v řadě v krátkém časovém sledu bránit v oslabení. Přestáli to i s přispěním několika jistých zákroků Jana Lukáše bez úhony, navíc po ubránění oslabení sami mohli udeřit v početní převaze. Krejčík přiťukl Skořepovi, jehož rána jen těsně minula berounskou branku. V další přesilovce se zkoušel opět prosadit Skořepa, když vyšťoural netečný puk po Pyrochtově střele, ale nezacílil přesně. Skóre se podruhé v utkání měnilo na počátku 38. minuty. Skořepa trefil přesouvajícího se Šimbocha, pohotový Lukáš Krejčík ihned odeslal puk zpět na bránu a od tyčky s trochou štěstí se kus černé gumy odrazil za čáru - 2:0. Benátky však ve druhé třetině nedaly poslední slovo. Dokonce ve vlastním oslabení po pravém křídle ujel Petr Kica a přesnou střelou k pravé tyčce zajistil důležitý tříbrankový náskok z pohledu domácích - 3:0.

Třetí třetina už byla v režii benáteckého celku, který s náskokem tří gólů mohl hrát relativně v pohodě. Domácí svého soupeře do šancí příliš nepouštěli, a když už, tak v brance stál jistý Lukáš. Čtvrtou branku měl na své holi napřažený Říha, roztažený Šimboch mu ale gólovou radost pokazil. Situaci Berounským ale také komplikovala vlastní nedisciplinovanost, vždyť ve třetí třetině byli pětkrát odesláni na trestnou lavici. V samotném závěru již Medvědi možná vypustili situaci, a to se jim nevyplatilo. V 59. minutě poslal Pyrochta do brejku Bártu, jemuž se ještě ukázal Antonín Dušek a po pěkné přihrávce od spoluhráče překonal bezmocného Šimbocha - 4:0. O devatenáct vteřin později nechali Berounští svého gólmana doslova na holičkách. Daniel Špaček nerušeně dorážel, až dostal do branky svůj letošní první gól - 5:0. Benátky tak zvýraznily svůj náskok až na pětigólový a nutno dodat, že díky výkonu v celém utkání, zaslouženě.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Sehráli jsme velmi dobré utkání, které bylo plné pohybu, osobních soubojů a našeho tlaku do brány. Všechny soupeřovy šance pochytal spolehlivý Honza Lukáš. Přesně takový výkon bychom si představovali v každém domácím utkání. Jsem rád, že se střelecky prosadili hráči, kterým to tam moc nepadalo.

Petr Novák (Beroun): Z našeho pohledu byl zápas hodně špatný. V závěru jsme si navíc v poslední minutě nechali dát dvě branky. Zápas jsme nezvládli. Chtěli jsme tu bodovat, ale nebyli jsme schopni se prosadit. Na dvě branky jsme domácím do stavu 3:0 nahráli. Největší rozdíl byl v proměňování brankových příležitostí. Benátky neudělaly individuální chyby, tak jako náš tým.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.