21. 12. 2013 | Ladislav Vácha, Ondřej Nejedlo, Ladislav Vácha

Benátečtí se vrací z Kotliny s bodem

35., sobota 21. 12. 2013
Havl.Brod - Benátky n.J. HBR - BEN
Se vztyčenou hlavou opouštěli benátečtí hráči havlíčkobrodskou Kotlinu. Vždyť na ledě čtvrtého týmu prvoligové tabulky dokonce vedli. Ostřílený Polodna však v přesilové hře srovnal. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých Benátečtí doslova vstali z mrtvých, neboť v nich již prohrávali 0:2. Mladíček Stach však v následné náhlé smrti zachoval chladnou hlavu a podruhé pokořil Lukáše. Rozhodl tak o tom, že o bod více zůstane na Vysočině.
Havl.Brod: Kacetl - Kolafa, Korím, Semrád, Vágner, Drtina, Jank, Zítka – Havel, Polodna, Číp – Berger, Tomi, Maliník – Švihálek, Stach, Milfait – Chlubna, Petruška, Kadlec.
Benátky n.J.: Lukáš - Říha, Ulrych, Vitásek, Šimek, Niko, Pabiška, Kajínek – Kica, Plodek, Skalický – Klimt, Skořepa, Bárta – Špaček, Jonák, Krejčík – Dlouhý, Mikyska, Psota.
Branky a nahrávky: 47. Polodna (Kadlec), rozh. náj. Stach - 40. Jonák (Mikyska, Špaček). Rozhodčí: Hejduk - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 930. Střely na branku: 24:39.

Komentář

Na ledě kralovali oba pozorní gólmani

Od úvodního vhazování se hrál velmi vyrovnaný hokej, který s sebou přinášel slibné šance na obou stranách pomyslné barikády. První příležitost, jež hlasitě volala po gólu, měl na holi havlíčkobrodský útočník Jan Milfait, který v samostatném úniku vyslal nebezpečnou střelu, ale gólman Lukáš prokázal skvělý postřeh a vymrštil vzhůru svou lapačku. Zapotil se i jeho protějšek Ondřej Kacetl, který se rychle přesunul ve svém brankovišti a vyrazil ránu Matěje Psoty, jež na něj přiletěla z pravého kruhu. Maskovaná opora Rebelů sebrala vítr z plachet i Josefu Skořepovi, jenž zblízka vyprášil její betony. Hosté hýřili pohybem a havlíčkobrodská obrana měla spoustu práce. Galapředstavení velkých šancí stále nebralo konců, po Psotově nahrávce střílel z ideální pozice před brankonvištěm Adam Dlouhý, ale ani on si na Kacetlovy betony nepřišel. Středočeši byli i nadále nebezpečnějším týmem a mohli těžit ze dvou přesilových her. Při první z nich vykouzlil z rohu pásma krásný pas Petra Kicy do předbrankového prostoru na aktivního Josefa Skořepu, jenž bez přípravy těsně minul levou Kacetlovu tyčku. Domácí soubor se snažil získat vedení při přesilovce 5 na 3, jež trvala 64 sekund, ale bez úspěchu.

Středočeši udeřili před odjezdem do kabin

Havlíčkův Brod zahájil prostřední část aktivně a málem se radoval z gólového úspěchu. Znovu u toho byl Jan Milfait, ale ani tentokrát z minisouboje s brankářem Lukášem nevyšel vítězně, když si jej kličkou položil na led, ale bekhendem zakončil jen do jeho betonů. Proti hokejovým pravidlům se v následujících minutách provinili havlíčkobrodský Patrik Petruška a hostující Daniel Skalický, ale ani jeden ze soupeřů toho nedokázal využít. Rebelům nebylo přáno ani ve druhé polovině zápasu. Agilní Jan Milfait z levého kruhu trefil jen rameno gólmana Lukáše, který bravurně zmařil i pohotovou dorážku Michala Švihálka. Důležitý moment přišel těsně před druhou sirénou, když putoval na lavici hanby Marek Drtina a hosté od řeky Jizery to nekompromisně potrestali. Daniel Špaček nahodil kotouč od modré čáry a havlíčkobrodská obrana při pokrývání soupeřových střelců zaspala, když nechala v předbrankovém prostoru volnou dvojici Josef Mikyska - Vít Jonák, přičemž druhý jmenovaný z dorážky otevřel gólový účet duelu.

Domácí prolomili střelecké trápení

Svěřencům trenérského tandemu Mička - Cachnín se na začátku třetího dějství nabídla výhoda přesilové hry, při níž už se Kotlina radovala. Domácí se hodně důrazně natlačili před benátecké brankoviště, odkud po sérii dorážek nakonec dotlačil kotouč za Lukášova záda Petr Polodna. Vrátit hostům vedení se pokusil Michal Bárta, jenže ze strany neobstřelil beton ležícího gólmana Kacetla. Pokračovalo se v hodně tvrdé hře, jíž musel rozhodčí často trestat. Překlopit pomyslné misky vah na brodskou stranu mohl Jan Berger, jenže z pravého kruhu svou dělovkou brankáře Lukáše nepřekonal. Středočeši málem zchladili svého soupeře z Vysočiny v závěru hrací doby, když Michal Bárta tvrdou ranou ze strany vyprášil Kacetlovy betony, od nichž se kotouč odrazil před brankoviště, kam si jel pro dorážku Tomáš Klimt, ale na poslední chvíli byl zablokován obránci. Šedesát minut hry tak tajenku o jménu vítěze nerozluštilo.

V samostatných nájezdech rozhodl brodský David Stach

O slovo se tak přihlásilo pětiminutové prodloužení, v němž si oba celky vytvořily po jedné velké šanci. Ránu Petra Ulrycha skvěle vytěsnil lapačkou nad horní tyčku gólman Kacetl, na opačné straně vzápětí neuspěl Tomáš Kolafa, jenž z mezikruží minul odkrytou bránu. Rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. Rebelové do nich vstoupili skvěle, když se trefili David Stach i Petr Polodna, jenže Benátky nad Jizerou zásluhou Michala Bárty a Josefa Skořepy srovnaly krok. Bonusový bod partě z Kotliny nakonec vystřelil David Stach, který uspěl i napodruhé.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): Musím uznat, že Benátky na to, jak mají mladé mužstvo, tady předvedly velice slušný výkon. Potvrdily formu z posledních zápasů, kdy dokázaly potrápit i favority jako Mladou Boleslav nebo Jihlavu. Opravdu hrály velice slušně, nám se nedařilo přejít přes jejich důslednou obranu. Hrály aktivní přístup ve středním i obranném pásmu, nám to dělalo problémy i v přesilových hrách, kdy jsme se nedostávali do šancí. Až ve třetí třetině jsme to tam dotlačili. Utkání dospělo do prodloužení, kde se toho víceméně moc nedělo. V nájezdech David Stach předvedl, jak je mentálně silný, protože dvakrát takhle vykoupat gólmana, to už jsem dlouho neviděl. Dva body bereme, jsme za ně hrozně rádi. Chci podotknout, že arbitři utkání dnes opravdu nepomohli. Nevím, proč se dnes do takových věcí pouštějí a nenechají hráče hrát.

Filip Pešán (HC Benátky nad Jizerou): Čekali jsme z obou stran aktivní utkání. Myslím si, že tempo zápasu bylo vynikající. Na začátku jsme měli trochu problém zachytit tempo domácích, kteří celoplošně výborně bruslili. Myslím si, že potom se nám to docela podařilo, byli jsme po celé utkání důstojným soupeřem. Trošku mě mrzí, že průběh trochu ovlivnilo řízení utkání. Stala se z toho bramboračka, to je prostě zbytečné. Přijeli jsme sem s mladým mančaftem hrát aktivní hokej a odjíždíme polonaštvaní. Za bod jsme samozřejmě rádi, nájezdy rozhodl mladý hráč domácího týmu, který předvedl dva výborné nájezdy, a domácí zaslouženě vyhráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.