22. 1. 2014 | Petr Miklas, Petr Miklas, Ondřej Nejedlo

Benátečtí udělili Havířovu brankovou lekci, Slezany doslova deklasovali

42., středa 22. 1. 2014
Havířov - Benátky n.J. HAV - BEN
Po třech po sobě jdoucích porážkách si nestavěli vzdušné zámky. Přesto se hokejisté Benátek nad Jizerou vydali na nejdelší cestu do Havířova s přáním přivézt nějaký bod. I když v utkání prohrávali, nasypali poté do Danečkovy branky devět gólů a připsali si nejvyšší vítězství v prvoligové historii! V neposlední řadě tak dali jasně najevo všem škarohlídům, že se s nimi musí v boji o play-off počítat. Tři body z Havířova se můžou v konečném součtu náramně hodit.
Havířov: L. Daneček - Bezuška, Vosátko, Roupec, Krisl, Graca, Koma, Klimíček, Deutsch – Havel, Marosz, Sztefek – J. Daneček, Šlahař, Maruna – Říčka, Haas, Klimša – Škumát, Pechanec, Rimmel.
Benátky n.J.: Trenčan - Říha, Ulrych, Kajínek, Pyrochta, Jánošík, Niko, Pabiška – Kica, Dušek, Bárta – Jonák, Skořepa, Zacha – Krejčík, Skalický, Špaček – Klimt, Vařecha, Maďar – Mikyska.
Branky a nahrávky: 7. Havel (Marosz, Sztefek) - 10. Zacha (Říha, Skořepa), 11. Skalický (Kajínek, Krejčík), 18. Bárta (Dušek, Říha), 23. Pyrochta (Krejčík, Špaček), 26. Kica (Bárta, Dušek), 30. Bárta (Dušek), 52. Jonák (Pabiška, Pyrochta), 56. Špaček (Krejčík, Skalický), 58. Jonák (Skořepa, Zacha). Rozhodčí: Hejduk - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 10:6. Využití: 0:5. V oslabení: 0:0. Diváci: 1960. Střely na branku: 30:40.

Fotogalerie

Komentář

Začátek utkání patřil hostujícím hráčům, prvním kdo ohrozil brankáře byl Dušek, ale Daneček nemusel proti jeho teči zasahovat. První branku však vstřelil AZet, když Sztefek vyslal do úniku dva na nikoho Marosze a zakončujícího Lukáše Havla.

Na přelomu první části Benátky stav během třinácti vteřin otočily, nejprve využil přesilovku přesnou střelou k tyči Pavel Zacha, hned po vhazování se prosadil ránou těsně za modrou Daniel Skalický.

I nadále byli hosté aktivnější, dobré šance měli Kica a Skořepa, na druhé straně zahrozil Mikuláš Rimmel. Na začátku 18. minuty využily Benátky druhou přesilovku, kdy neměl úplně čisté svědomí domácí brankář Daneček, který si hodně vyjel proti střele, jenže útočník Benátek Michal Bárta se místo střely rozjel, objel branku a zasunul puk k tyči dřív, než se opora AZetu vrátila na své místo.

Do druhé části hosté nastupovali s dvou brankovým vedením a výhodou přesilové hy, která se záhy ještě vylepšila na přesilovku 5 na 3, tu sice Benátečtí nevyužili, ale klasickou početní převahu už ano, když od modré vypálil Filip Pyrochta, po jehož ráně puk skončil v šibenici Danečkovy branky.

Ve 26. minutě už Benátky vedly 1:5, když Petr Kica tečoval nahození Bárty. Domácí trenér si vzal oddechový čas, ale moc to jeho týmu nepomohlo, jelikož o tři minuty později hosté své vedení navýšili, protože zásluhou Michala Bárty využili další přesilovku.

Po dvou třetinách to tedy vypadalo na debakl, protože AZ prohrával 1:6.

Do třetí části hosté nastoupili s jasnou taktikou - pohlídat si luxusní vedení. A tato taktika Benáteckým i vycházela, Havířov sice hrál záhy přesilovku, ale obranu Benátek překonat nedokázal.

Havířovští sice i poté makali naplno a snažili se s utkáním něco udělat, ale hosté hráli velmi zodpovědně odzadu a nepřipustili zdramatizování zápasu. Jako by bylo souzeno dávat góly jen hráčům Benátek, gól na 1:7 přišel při páté využité přesilové výhodě hostí. Pabiška pálil od modré do tyče a Vít Jonák měl poměrně lehkou úlohu při doklepnutí do odkryté branky.

Ale to ještě nebyl konec. V 56. minutě přidal osmou branku Daniel Špaček, jenž se trefil nad Danečkovo rameno a o dvě minuty později zvyšoval na konečných 1:9 šikovnou tečí Vít Jonák. Benátky dnes byly jednoznačně lepší a výhru si zasloužily, naopak AZetu nevyšlo vůbec nic.

Ohlasy trenérů

Jan Daneček (HC AZ Havířov): Po rychle vstřelené brance jsme se ukolébali a mysleli si, že to půjde samo. Soupeř však rychle skóre otočil a dostal se nahoru. Naopak naše hra se sesypala. Přesto si myslím, že konečný výsledek je pro nás až moc krutý.

Filip Pešán (HC Benátky nad Jizerou): Dnešní utkání nám výborně sedlo. Myslím si, že na ledě byl pouze jeden tým. Klobouk dolů před domácími fanoušky, kteří povzbuzovali i za nepříznivého stavu. Za náš tým děkuji za tuto skvělou atmosféru.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.