14. 2. 2014 | Jiří Novotný, Marcel Holl, Ondřej Holl, Tomáš Nejedlo

Okleštěná sestava v Kadani bojovala, ale body nevytěžila

51., pátek 14. 2. 2014
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN
Jen se čtrnácti hráči do pole a dvěma brankáři vyrazily Benátky k předposlednímu utkání základní části na led Kadaně. V brance se premiérově představil mladý liberecký osmnáctiletý junior Vítek Vaněček a určitě nezklamal. O výhře Kadaně rozhodla druhá třetina, kdy domácí třikrát skórovali. Neúplné tři lajny Benátek ale statečně bojovaly a díky snížení Psoty také zdramatizovaly zápas. Vyrovnat se už hostům nepodařilo. V posledním utkání ve středu do Benátek přijedou Litoměřice, avšak o nic již nepůjde, neboť je jisté, že soupeřem pro čtvrtfinále play off bude Mladá Boleslav!
Kadaň: Strmeň (Maštalířský) – Pavlas, Opalek, Mazanec, Prošek, Szakal, Trefný, Hanták, Bartejs – Jíra, Gajovský, Ton – Chlouba, Novák L., Charousek – Kaše, Kampf, Hromas – Račuk, Kůs, Mainer.
Benátky n.J.: Vaněček (Stejskal) – Niko, Kovář, Beránek, Šimek, Jandejsek, Jánošík – Dlouhý, Skalický, Psota – Vařecha, Kica, Krejčík – Špaček, Jech.
Branky a nahrávky: 21. Gajovský (Pavlas, Opalek), 22. Kaše (Trefný), 32. Charousek (Račuk, Novák) – 27. Kica (Psota, Vařecha), 44. Psota (Krejčík, Kovář). Rozhodčí: Zubzanda – Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:4, navíc Špaček (BEN) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 32:33.

Komentář

Benátky dnes do Kadaně přijely jen se dvěma kompletníma fútokama a zelenáčem Vaněčkem v bráně. První šanci zápasu si přesto vytvořili hosté, ale Strmeň si s tečovanou střelou Beránka poradil. Beránek poté kadaňského gólmana vyzkoušel střelou z levého kruhu, ale ten puk skryl do náručí. Následně se osmělil Gajovský, ale branku Benátek netrefil. Velkou neplechu nadělal tečovaná střela Szakala, která poskakovala před Vaněčkovo brankou. V 6. minutě vyslal pumelici Pavlas, branku ovšem netrefil. Vaněček poté výborně vytěsnil pěknou ránu Kůse. V 11. minutě kadaňského brankáře vystrašila střela Krejčíka, která ale branku těsně minula. Tentýž hráč na Strmeně pálil i o chvilku později, nastřelil však pouze jeho náruč. Poté kadaňským zadákem upláchl Vařecha, ale se zakončením se unáhlil a branku minul. V 14. minutě vyslal na kadaňskou klec nenápadnou střelu Dlouhý, Strmeňovi nadělala velké problémy, avšak gólem to neskončilo. V 18. minutě spálil velkou šanci Ton, jenž z mezikruží přestřelil.

Domácím se nadmíru povedl vstup do druhé třetiny. Po čtrnátci vteřinách hry se uvolnil Nikola Gajovský a ukázkovým blafákem překonal Vaněčka. Po minutě na něj navázal Ondřej Kaše, jehož střelu hostující gólman neudržel mezi betony. Ve 28. minutě se Benátkám podařilo snížit. Zaváhání zadáka Bartejse potrestal Petr Kica. Poté pálil benátecký Kovář, jehož střelu Strmeň skryl do lapačky. Třetí branku Kadaně vsítil ve 32. minutě Charousek, který Vaněčka prostřelil přízemní ránou. Další nebezpečnou ránou se prezentoval Szakal, ale o kousek minul. Dělovkou od modré se poté prezentoval na druhé straně Niko, Strmeň včas vymrštil svůj pravý beton. Tři minuty před koncem druhého dějiství střílel z pravého kruhu Charousek, ale na zelenáče v benátecké kleci si nepřišel. Poslední šanci druhé třetiny měl Niko, ale opět trefil jen výstroj kadaňského gólmana.

Na začátku třetí třetiny se před kadaňskou brankou zjevil Dlouhý, ale Strmeň ho vychytal. Poté na kadaňskou branku ujížděl Kica, ale Trefný mu kotouč vzal z hokejky. Ve 44. minutě se hostům podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Zmatků před Strmeněm využil Per Kica, jenž se trefil pod víko odkryté branky. Odpovědět se snažil Lukáš Novák, Vaněček byl ovšem pozorný. Ve 48. minutě bekhendem zakončoval Pavlas, benátečtí obránci puk zblokovali. Po sérii nepřesností a zakázaných uvolnění v 52. minutě napálil vší silou kotouč Mazanec a trefil břevno, od kterého se puk odrazil vysoko do ochranné sítě. Pět minut před koncem střílel Račuk, benátecký gólman byl připraven. Hosté v závěru odvolali gólmana, ale skóre se již nijak nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (SK Kadaň): „Získali jsme tři body, ale myslím si, že jsme podali dnes hrozně špatný výkon. I když jsme vyhráli, tak se mi to špatně hodnotí, spousta chyb. Myslím si, že jsme soupeře trošku podcenili s tím, že přijel v počtu hráčů, v jakém přijel, máme tři body. To je strašně důležité. Jedeme dál, ale špatně se mi to hodnotí. Nebyl to výkon, který jsme schopni hrát, jako například proti Jihlavě či dalším soupeřům. Podali jsme lepší výkony, i když jsme třeba prohráli. Dneska jsme hráli hrozně, máme tři body, ale špatně se mi to utkání hodnotí.“

Filip Pešán (HC Benátky nad Jizerou): „Dnes jsme sem přijeli ve velmi okleštěné sestavě se spoustou juniorů, protože jsme chtěli nechat odpočinout naše relativně starší hráče a včetně mladého brankáře jsem dnes naprosto spokojen s tím, co jsme tu předvedli. Myslím si, že jsme dnes potrápili silného soupeře, který měl dnes spoustu posil z extraligy. Jsem naprosto spokojený s předvedenou hrou, a že jsme neuhráli výsledek pro nás vůbec neřeším. Spíš jsem dneska rád, že jsme pomohli brankáři Vaněčkovi v jeho dospělé premiéře a k jeho vynikajícímu výkonu.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.