30. 7. 2013 | Tomáš Dolejš, Tomáš Dolejš, Tomáš Nejedlo

V prvním utkání s Kazachy Benátečtí neskórovali

přát., úterý 30. 7. 2013
Benátky n.J. - Kazzinc BEN - KAZ
Ani jeden gól se nepodařilo vstřelit benáteckému týmu ve svém úvodním přípravném utkání před novou sezónou. O osudu utkání s kazašským týmem Torpedo Kazzinc v liberecké Svijanské aréně rozhodla už první třetina, kdy účastník VHL čtyřmi góly rozhodl zápas. Benáteckým se nepodařilo využít ani několik dvojnásobných přesilovek, a tak se budou snažit mušku zlepšit do čtvrteční odvety, kdy se k týmu připojí i několik Bílých Tygrů.
Benátky n.J.: Jelínek (21. Stejskal) – Říha, Kovář, Niko, Lacek, Šimek, Jánošík, Ulrych, Kolmann – Maďar, Bittner, Liška, Skalický, Miškovský, Vařecha, Krejčík, Mikyska, Kica, Jonák, Vlach, Špaček.
Kazzinc: Pološkov (30. Jankov) – Ustjužanin, Šemelin, Korsunov, Menšikov, Sergijenko, Rodionov, Šumilov, Kuračev – Rymarev, Lugovskoj, Šin, Troščinskij, Ogorodnikov, Petrov, Volžankin, Pljuščev, Savenkov, Kaznačejev, Tokarev, Kačulin, Košelev, Savickij.
Branky a nahrávky: 10. Kačulin (Šumilov, Kaznačejev), 12. Ogorodnikov (Menšikov), 19. Šin (Lugovskoj, Šemelin.), 20. Troščinskij. Rozhodčí: Wagner - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 10:15, navíc Kolmann a Pljuščev 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 170.

Komentář

Začátek utkání začal lépe Benátkám, které byly aktivnější než soupeř. Hned ve třetí minutě Mikyska a Jonák vytvořili tři slibné šance před brankou hostů. Až do desáté minuty drželi domácí hráči puk na svých holích a tvořili si další, menší šance. Ovšem v desáté minutě přišla první velká šance Torpeda a to se dostalo do vedení, když se trefil Michail Kačulin do šibenice – 0:1.

Hned na to si hráči z Kazachstánu navýšili vedení. Andrej Ogorodnikov po nešťastném odrazu od benáteckých hokejistů vstřelil druhou branku utkání – 0:2. Mohlo být hůře, když Korsunov vypálil od modré, střelu si však brankář Jelínek pohlídal. Na to postupně odpověděli Mikyska a Miškovský, přičemž druhý jmenovaný trefil tyčku. Konec první periody předurčil konečný stav utkání. Torpedo dostalo výhodu pěti mužů proti třem, a tu využilo. Jako první se prosadil Aleksander Šin - 0:3, a v následné dohrávce pěti proti čtyřem umístil počtvrté do benátecké branky puk Andrej Troščinskij - 0:4.

Do druhé třetiny nastoupili hosté ve psychické výhodě a od toho se odvíjela jejich hra. Benátečtí vyměnili brankáře, místo Jelínka nastoupil Stejskal. Kazaši se do velkých šancí nedostávali a spíše se soustředili na obranu. Od modré čáry pálili Kolmann nebo Říha, jejich pokusy byly však zlikvidovány. V polovině utkání vyměnili hosté svého gólmana, Pološkova vystřídal Jankov. Třicátá třetí minuta se stala zajímavou díky bitce Říhy a Sergienka, v níž zvítězil benátecký bek. Prostřední část provázela také mnohá vyloučení, při nichž měli Středočeši i několik výhod pěti proti třem.

V závěrečné části pokračovaly Benátky ve snaze o branku. Znovu měli několik početních výhod, avšak bez využití. Ve čtyřicáté šesté minutě mohl skórovat Jonák, ale brankář Torpeda byl připraven. V padesáté minutě se karty obrátily ve prospěch domácích, když jim byla nabídnuta dlouhá dvojitá přesilovka. Do konce utkání však žádná velká šance nevznikla a hosté zvítězili díky první vydařené třetině 4:0. Stínem utkání je Krejčíkovo a Kicovo zranění.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.