1. 8. 2013 | Martin Zíta, Martin Zíta, Tomáš Nejedlo

Benátky vrátily Torpedu úterní porážku

přát., čtvrtek 1. 8. 2013
Benátky n.J. - Kazzinc BEN - KAZ
Odvetný přípravný zápas proti kazašskému celku Torpedo Kazzinc benáteckému týmu vyšel. Po celý zápas si domácí hokejistů udržovali střeleckou převahu, kterou nakonec přetavili v góly. O výhře 3:1 ve třetí třetině svými trefami rozhodli Miškovský s Bulířem. Kaňkou na utkání bylo zranění dvou benáteckých hráčů Bárty a Urbana, kteří již v první třetině museli z duelu odstoupit. Další mač čeká Benátecké na svém ledě s týmem Litoměřic.
Benátky n.J.: Stejskal (Jelínek) – Šimek, Kolmann, Ulrych, D. Kajínek, Říha, Čechura, Niko, Kovář – Špaček, Urban, Bulíř – Vlach, Mikyska, Jonák – Liška, Bortňák, Bárta – Vařecha, Miškovský, Skalický.
Kazzinc: Jankov (31. Pološkov) – Ustjanin, Šemelin, Korsunov, Menšikov, Sergienko, Rodionov, Šumilov, Kuračev – Rymarev, Lugovskoj, Šin, Trošinskij, Ogorodnikov, Petrov, Voljankin, Pluščev, Savenkov, Kaznačejev, Tokarev, Kačulin, Košelev, Savickij.
Branky a nahrávky: 7. Říha (Kolmann), 49. Miškovský, 53. Bulíř (Vařecha) – 5. Voljankin (Pluščev, Savenkov). Rozhodčí: Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 4:7 + navíc Vlach (BEN) 20 minut OK, Šin (KAZ) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Střely na branku: 45:26.

Komentář

Čtvrteční zápas začal velmi svižně. Už po necelých pěti minutách otevřel Aleksandr Voljankin skóre přesně umístěným kotoučem za přesouvajícího se Stejskala. Za nedlouho ale dostal domácí tým šanci přesilové hry pěti proti třem a nepromarnil jí.

Nabito na modrou dostal zadák Jiří Říha, po jehož střele se puk odrazil od tyče do sítě. Přesně po sedmi minutách hry tak bylo vyrovnáno. Ve zbytku první periody byli aktivnější hráči v dresu Benátek. Ovšem nedařilo se jim v koncovce, která selhala i v případě Bulíře. Avšak na další úspěch nedosáhli v této části zápasu ani hokejisté Torpeda. Největší kaňkou se ale staly zákroky na Tomáše Urbana a Michala Bártu, kteří byli nuceni z utkání předčasně odstoupit kvůli zranění.

Druhé dějství ani jeden přesný zásah nepřineslo. Šance ale k vidění byly. Tu největší měl v samém závěru třetiny domácí mladík Mikyska, který z velké blízkosti nedokázal zvednout kotouč nad beton hostujícího gólmana a ten tak skončil právě na této části brankářské výstroje.

Velkou příležitost ve druhé třetině mělo i Torpedo, ale Trošinskij dopadl v podobné situaci jako Mikyska obdobně. Co neustávalo byl počet vyloučených. To ostatně můžeme označit jako společný znak obou zápasů mezi Benátkami a Kazzincem.

Rozhodnutí o konečné podobě výsledku přineslo závěrečných dvacet minut. A to v rozpětí čtyř minut mezi 49. a 53. minutou. Vítěznou trefu, jak se později ukázalo, obstaral Daniel Miškovský, jehož nahození od mantinelu skončilo po teči bránícího hráče za zády Pološkova.

Definitivní razítko na výhru dodal ve zmiňované třiapadesáté minutě jeden z Bílých Tygrů v sestavě Benátek. Michal Bulíř se dostal s Vařechou do protiútoku, převzal od spoluhráče přesnou žabku a rychlou kličkou dostal strážce kazašské svatyně mimo hru. Druhý přátelský duel mezi Benátkami nad Jizerou, jejichž kádr doplnili někteří hráči Liberce, a Torpedem Kazzinc tedy skončil výhrou Středočechů 3:1. Odplata za úterní porážku 0:4 tak vyšla.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.