23. 2. 2014 | Lukáš Chuchválek, Lukáš Chuchválek, Tomáš Nejedlo

Bojovnost ve druhém utkání play off na Boleslav nestačila

ČF2, neděle 23. 2. 2014
Ml.Boleslav - Benátky n.J. MBL - BEN
Okresní série play off mezi Mladou Boleslaví a Benátkami pokračovala v neděli opět na ledě Bruslařů. Začátek utkání měl stejný scénař jako sobotní duel. Opět šly do vedení Benátky, tentokrát po přesné teči Psoty. Zaskočená Boleslav ještě ale do přestávky vyrovnala z přesilovky Ovčačíkem. Ve druhé části otočil do prázdné branky Kubica a ve třetí výhru domácích pojistil Meland. Benátecká bojovnost úspěch neslavila, a tak se série na stavu 2:0 pro Boleslav přestěhuje do Benátek.
Ml.Boleslav: Will – Němeček, Toman, Ovčačík, Pojkar, Meland, Bohunický, Kurka – Nouza, Loskot, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Frolík, Musil, Lenc – Látal, Vrbata, Kubica
Benátky n.J.: Trenčan – Ulrych, Říha, Jánošík, Kajínek, Pabiška, Pyrochta, Niko – Maďar, Dušek, Bárta – Jonák, Skořepa, Krejčík – Špaček, Skalický, Dlouhý – Klimt, Plodek, Psota
Branky a nahrávky: 16. Ovčačík (Mikulík, Klimenta), 34. Kubica (Nouza, Meland) 54. Meland (Látal, Lenc) – 11. Psota (Kajínek). Rozhodčí: Svoboda, Zubzanda – Gerat, Hynek. Vyloučení: 3:5 + navíc Lenc (MBL) trest ve hře. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3050. Střely na branku: 27:23.

Komentář

Tentokrát si Boleslav úvod pohlídala a nedopustila, aby se Benátky znovu ujaly brzkého vedení v zápase. K tomu měl velmi blízko Lukáš Krejčík se svou tečí, ovšem Milan Toman dokázal puk zastavit dřív, než se dostal do sítě. O chvíli později bylo horko před bránou Adama Trenčana, který čelil Mikulíkově střele a následné Brošově dorážce. Oproti prvnímu zápasu hráli Bruslaři mnohem disciplinovaněji a od 7. minuty hráli svou první přesilovou hru. V ní ale nebyli střelci domácích přesní. A ve hře v pěti také nebyli o moc úspěšnější, takže se ke slovu dostaly opět Benátky, které se dostávaly postupně na koně.

Hosté z jihu totiž nakonec opět vstřelili úvodní branku, ač jim to oproti prvnímu čtvrfinálovému zápasu chvíli trvalo, konkrétně 10 minut. Nahození na Willa dokázal usměrnit do sítě svou tečí Matěj Psota. Benátky působily od té doby klidněji, jenže se nevyvarovaly zbytečného faulu, který Boleslav dokázala v 16. minutě potrestat. Autorem vyrovnávací branky byl Ctirad Ovčačík, který byl aktivní už v šancích před gólovou trefou. Ovšem nakonec se rozhodl od modré pálit sám a puk prošel chumlem hráčů podél Trenčanva betonu až do sítě. Tentýž hráč to podobně zkusil znovu v další přesilové hře, ale Benátečtí si už jeho střelbu pohlídali.

Ze začátku druhého dějství se dlouho čekalo, než někdo něco předvede, ale čekání stálo za to, jen ta dohra nebyla šťastná. To totiž ve 25. minutě Meland od modré přizvednul kotouč, který na kruhu jeden ze zelenobíločerných ve vzduchu tečoval tak, že puk zaplul do růžku podobně jako při fotbale, když hlavičkář usměrní standardku. Jenže sudí tuto branku neuznali, protože byla hůl střelce podle jejich názoru vysoká. V následné přesilovce to zkusil v mezikruží Nouza, jenže na Trenčanovy betony nevyzrál. Domácí hrozili nebezpečnými průniky i po skončení hry proti čtyřem, avšak Benátky dokázaly nebezpečí eliminovat, nebo to mohlo být i přílišnou snahou Bruslařů skórovat, neboť občas byli těsně před Trenčanem i čtyři naráz.

Po delší době se ke slovu dostali i hosté. Michal Bárta obkroužil bránu, vyměnil si se spoluhráčem a prudce od kruhu vypálil jen těsně vedle od růžku protější tyče. Navíc si Benátky poprvé v tomto zápase zahráli přesilovou hru. V ní byl nebezpečný Marek Pabiška, jehož výstřel Will se štěstím vyrazil. Poté číhal u odkryté pravé tyče Jan Plodek, kde na poslední chvíli zasáhli boleslavští obránci i brankář a vytlačili tohoto útočníka mimo ideální pozici, odkud by mohl zasunout puk do sítě. Tohle však stálo Benátecké draho, neboť o minutu později, přesněji ve 34. minutě, skóroval úplně volný Zdeněk Kubica z pozice u pravé tyče. Hosté měli možnost hned hrát další přesilovku, ale chyběla střelba. Trenčan se pak těsně před sirénou vydal daleko mimo své vyhrazené území a se štěstím zlikvidoval brejk domácích.

Na úvod poslední dvacetiminutovky se před bránou objelil Tomáš Klimenta, jenž však jen nastřelil Trenčanovy betony. O chvilku později z podobné pozice neuspěl Musil, jemuž zezadu nabil Látal. I tentokrát byl gólman z Benátek dobře připraven. V konfrontaci s Lukášem Pabiškou, který nejprve zblízka pálil u pravé tyče a pak před dorážkou obkroužil brankoviště na druhou stranu, doslova v leže betonem i lapačkou čaroval. V této situaci se Benátky dlouho hledaly a těžko se dostávaly před Romana Willa. Až v přesilovce se dostaly k nějaké střelbě.

Obraz hry byl s blížícím se koncem dost bojovný. Boleslav byla častěji na puku a snažila se šetřit čas. Pak ale v 54. minutě znenadání udeřil v mezikruží, kam se prokličkoval, Martin Látal, jehož ještě Trenčan vychytal, ale z dorážky pak tomuto brankáři již Eric Meland nedal šanci. O čtvrtou trefu se vzápětí pokusil ještě Ovčačík s Klimentou a Mikulíkem, jenže hrou na hokejovou krásu nepřinesli kýžený efekt. Pak se dopředu natlačil ještě Pabiška, kterého sundal k zemi jeho bratr Marek. Do brejku mohl uniknout z trestné se vracející Ján Niko, jenže si najel až moc do rohu a tam ho už dostihli domácí. Na konci byla k vidění ještě nepěkná hlavička Radana Lence do soupeře, který dostal trest ve hře.

Ohlasy trenérů

František Výborný, BK Mladá Boleslav: Myslím, že to byl stejně jako v sobotním případě velice kvalitní zápas, který play-off sluší. Bylo nám jasné, že Benátky znovu půjdou po tom jednom bodu, který se vždycky vyhlašuje, že je třeba u soupeře urvat. Bohužel jsme soupeře znovu pustili do vedení, ale díky trpělivosti a vlastními píli jsme dokázali vývoj zápasu otočit. Řekl bych, že pak už jsme byli zase lepší. Škoda, že rozhodčí neuznali ten gól, o kterém si myslím, že byl. Mohli jsme být trochu klidnější už dřív. Nechtěl bych být na jejich místě, určitě jim jejich práci nezávidím, ale k vidění bylo i dost nefér zákroků, které jsou o zdraví hráčů. Každopádně jsme splnili takovou tu první metu, vyhráli jsme oba první domácí zápasy. Uvidíme, jak na to dokážeme navázat v Benátkách.

Filip Pešán, HC Benátky nad Jizerou: Nedělní utkání bylo na rozdíl od toho sobotního velmi dobře řízeno ze strany rozhodčích, kteří tentokrát nechali plynout hru, myslím si, že hokej se musel líbit na obě strany. I když se hrálo tvrdě a rychle, nebyly tam až na výjimky žádné zákeřnosti. S výkonem jsem spokojen, byli jsme Boleslavi vyrovnanějším soupeřem než v sobotu, domácí nás ale přetlačili v přesilovkách, o výsledku nejspíše rozhodl gól na 3:1. Myslím si, že je série stále otevřená, ačkoliv na zápasy prohráváme už 0:2.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!