19. 8. 2014 | Alexandr Stys, Ondřej Nejedlo

V Litoměřicích se hrály jen dvě třetiny

přát., úterý 19. 8. 2014
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN
Pouze čtyřicet minut trval další přípravný zápas. Benátky tentokrát zavítaly na litoměřický led. I když si po dobu konání tohoto zápasu hosté vypracovali dostatek příležitostí, na svého bývalého brankáře Jana Lukáše nemohli vyzrát. Zápas předčasně ukončil domácí ledař, který ve druhé přestávce vytetoval do ledové plochy dvě velké díry, díky nimž se nemohlo pokračovat.
Litoměřice: Lukáš – Krstev, Bílek D., Málek, Míka, Špelda, Šulc, Koláš, Šikner – Rys, Kalla, Bílek V. – Dvořáček, Antončík, Ondráček – Brandejský, Zdeněk, Doležal – Chlapík, Soumelidis, Novák.
Benátky n.J.: Vaněček – Ulrych, Niko, Pabiška, Kajínek, Beránek, Pokorný, Jandejsek – Špaček, Skořepa, Krejčík – Jonák, Miškovský Maďar – Bittner, Mikyska, Dlouhý.
Branky a nahrávky: 13. Chlapík (Kalla), 22. Kalla (Rys, V. Bílek), 31. D. Bílek (V. Bílek, Kalla). Rozhodčí: Krob, Vrzáček - Ševic, Mašek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 500. Střely na branku: 19:23.

Komentář

Litoměřice se opět potkaly v přípravě s týmem Benátek nad Jizerou. Tentokrát se však Kališníci představili před domácím publikem. Do první velké šance se Stadion dostal až po pěti minutách hry, kdy Špelda pálil od modré čáry, Ondráček jeho střelu tečoval za záda Vaněčka, kterého ovšem zastoupila branková konstrukce. Za Benátky poté dvakrát zahrozil Pabiška, ale brankář Lukáš si dokázal s oběma pokusy benáteckého obránce poradit.

V polovině první třetiny Litoměřice dostaly šanci přesilové hry. Největší šanci si vypracoval Vítězslav Bílek, který se dostal k odraženému kotouči před Vaněčkem, ale dopravit ho do hostující sítě nedokázal. Co se nepodařilo Stadionu v početní výhodě, napravil ve hře pět proti pěti. Adam Chlapík při své první střele ještě Vaněčka překonat nedokázal, s následnou dorážkou však jíž problém litoměřický mladík problém neměl.

Druhá dvacetiminutovka začala se značným zpožděním, kvůli technickým problémům s rolbou. Na začátku druhé třetiny však Stadion udeřil bleskově podruhé v utkání. Vítězslav Bílek přisunul kotouč za sebe najíždějícímu Rysovi, který přesnou přihrávkou na protější tyč vybídl ke skórování Jaroslava Kallu, který neměl problém doklepnout kotouč do prázdné branky. Hosté se poté na chvíli v zápase dostali do tlaku, ale ten ustal při prvním výpadu litoměřických do protiútoku, kdy unikl Ondráček a benátecký hráč musel sáhnout po nedovoleném zákroku, po kterém putoval na lavici hanby a Stadion tak měl šanci další početní výhody.

Přesilová hra domácích neměla dlouhého trvání. V její polovině se litoměřičtí hráči radovali z další branky v benátecké brance. Opět u toho byla dvojice Bílek – Bílek. Vítězslav Bílek nahodil z levé strany kotouč na Vaněčka, který jej vyrazil a Dominik Bílek propasíroval kotouč mezi Vaněčkovou rukou a tělem. To bylo však z utkání vše. Kvůli špatnému stavu ledu rozhodčí před třetí třetinou utkání ukončili.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (Litoměřice): Výsledek je pro nás dobrý. Zápas nešťastně skončil tím, že se na ledové ploše udělaly dva zářezy. Benátečtí do utkání vstoupili s větším nasazením. Možná se dostali dříve do tempa tím, že hráli na tři formace. V průběhu první třetiny jsme srovnali krok. Ve druhé třetině jsme přidali dvě branky a ještě nějaké šance nevyužili. Chvílemi jsme určitě byli lepším týmem. Hosté zlobili víceméně jen při přesilových hrách.

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Do zápasu jsme šli v malém počtu hráčů - ve třech pětkách, protože jsou kolem Tygrů i nás drobná zranění a ten kádr nebyl široký. Dopoledne jsme navíc absolvovali trénink v rámci normální přípravy, tudíž se v tom zápase u hráčů projevila i únava. Ale objektivně musím říci, že soupeř byl o několik kategorií výš než my, neměli jsme žádný systém. Na tom zápase nevidím jediné pozitivum.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.