1. 10. 2014 | Michal Sobecký, Martina Válková

Minisérie porážek zastavena, Benátečtí v Prostějově nadělovali

9., středa 1. 10. 2014
Prostějov - Benátky n.J. PRO - BEN
Do třetice všeho zlého a dost, dalo by se říci. Benátky do Prostějova jeli s jedinou uspokojitelnou vizí - zvítězit a odvézt si tříbodový lup. A povedlo se! Vítězná vzpruha přišla právě včas a ukončila sérii tří porážek a gólové tápání, které ji doprovázelo. Jakoby ani mlha nemohla zastavit benátecký kulomet, který hned zkraje utkání třikrát propálil brankáře domácích Šimbocha, který po zbytek utkání raději přenechal místo náhradníku Kociánovi. Třikrát uspěl Daniel Špaček, který si tak připsal hattrick. Benátečtí v Prostějově kromě početné gólové nadílky zanechali jistě i množství kamenů, které jim po této výhře spadalo srdce. Po výhře 6:2 tedy mohou domů odjíždět s klidným svědomím a myslet na další bodový zisk, který by je opět posunul směrem nahoru. Tentokrát v sobotu přivítají na domácím ledě HC Stadion Litoměřice.
Prostějov: Šimboch (7. Kocián) – Roupec, Havlík, Kolibár, Vosátko, Knesl, Malý, Skřivánek – Indra, Luňák, Stejskal – Černý, Poulíček, Kajaba – Kovařík, Belay, Coufal – Medek, Kučera, Duba.
Benátky n.J.: Lukáš (Vaněček) – Pabiška, Plutnar, Ulrych, Havlín, Beránek, Kajínek, Niko – Špaček, Skořepa, Dlouhý – Vařecha, Mikšovský, Krejčík – Jonák, Mikyska, Skalický – Bittner, Hrníčko, Maďar.
Branky a nahrávky: 28. Skřivánek (Coufal, Belay), 38. Kvařík (Coufal) – 5. Špaček (Hrníčko, Maďar), 6. Plutnar (Pabiška, Jonák), 7. Hrníčko (Maďar, Bittner), 41. Špaček (Skořepa, Dlouhý), 46. Maďar (Bittner), 57. Špaček (Dlouhý, Skořepa) Rozhodčí: S. Kopeček – Kotlík, Zídek Vyloučení: 5:4 Využití: 0:1 Diváci: 1080 Střely na branku: 30:42

Komentář

Utkání začalo lépe pro hostující barvy. Benátky se dostávaly do šancí a zprvu jim neodpověděl žádný z prostějovských střelců. První přesilovka se navíc domácím vůbec nepovedla, ani nevystřelili na branku a chvílemi nebylo jasné, který tým vlastně má početní výhodu. V páté minutě tak přišel trest. Daniel Špaček dostal nahrávku za obranu a osamocený překonal Šimbocha poprvé. Chvíli na to dostali hosté další možnost početní výhody a tu vmžiku přetavili v další gól. Na modré se napřáhl Michal Plutnar, který prudkou ránu poslal ke vzdálenější tyči. A po chvíli to bylo už 3:0! Tentokrát si na nabídku od spoluhráče počkal u druhé tyčky Dominik Hrníčko, který po převzetí nahrávky skrz brankoviště nezaváhal. To už bylo pro Šimbocha moc silné kafe a přenechal své místo Ondřeji Kociánovi.

Domácí byli v tu chvíli zralí na ručník, fanoušci zase na infarkt. Během minuty a jedenácti vteřin dostali Jestřábi hned tři góly. Navíc se ještě nějakou chvíli Prostějované na první vlaštovky načekali. Nejprve se dostal ke střele Kajaba, ale minul. Chvíli po něm, ve třinácté minutě, byl o něco nebezpečnější Kovařík, ale brankář hostí byl s betony na místě. Do konce třetiny pak byli i nadále nebezpečnější Benátky. Nic na tom nezměnily ani střely Belaye a Kolibára z uctivé vzdálenosti. Přesto však i tyto pokusy mohly být nebezpečné. Nad ledem se roztáhla nehokejová mlha, která výrazně stěžovala chytání brankářům. Lukáš si však v obou případech dokázal poradit.

Do prostředního dějství přitáhli Jestřábi s lepší hrou, přesto však dlouho marně dotahovali. Střeleckými pokusy se prezentoval například Roupec, napodobil ho i Poulíček, který si za svou aktivitu vysloužil snad první dnešní potlesk diváků. Další však brzy následoval. K puku se totiž v mezikruží dostal David Skřivánek. Následně však byla hra kouskována mlhou a nepřesnostmi. Akcemi se blýskli jen Špaček s Dlouhým, na druhé straně musel zasáhnout Lukáš proti Kovaříkovi. Ve třicáté páté minutě šel pykat na trestnou Roupec a mohlo být rozhodnuto. Hosté však možností pohrdli a radovali se naopak Jestřábi: Lubomír Kovařík byl ve správný čas na správném místě a pohotově dorazil puk do brány.

Do šatny mohli sice po čtyřiceti minutách hry jít domácí hráči docela dobře naladění, stačilo však třináct vteřin z poslední třetiny a vše bylo jinak. Podobně jako chvíli před tím Lubomír Kovařík si i Daniel Špaček počkal v předbrankovém prostoru na svou šanci. A dočkal se. Ve čtyřicáté šesté minutě všechno doufání domácích fanoušků nejspíš definitivně utnul Patrik Maďar, který tak dlouho dorážel na Kociána, až přes něj dostal puk do brány. Z hokeje už toho pak moc vidět nebylo. Nejenže se zápas už jen dohrával, ale na led opakovaně sedala mlha, kterou museli hráči rozehnat bruslením v kruhu. Pár minut před koncem se z tribun začínal ozývat pískot, někteří fanoušci ještě podpořili mlhu světlicemi a dýmovnicemi. Jen málokdo si tak nejspíše povšiml toho, že se do konce stihl ještě prosadit Daniel Špaček, který tak završil hattrick.

Ohlasy trenérů

Petr Zachar (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Tak jak jsme v Mostě skončili poslední třetinu, tak jsme dnes začali. Každý to musel vidět. První třetina byla katastrofická, poté jsme se vrátili do utkání, ale na začátku třetí třetiny jsme inkasovali. Mlha je jedna věc, ale my se musíme dívat na náš výkon, který byl dnes neomluvitelný. Soupeř nás předčil v bruslení, osobních soubojích a celkově nás přehrával, to rozhodlo. Určitý tlak samozřejmě je, ale to je v každém sportu, kdybychom podporu ze strany vedení necítili, tak tu už nejsme. Každopádně v hokejovém životě je možné vše.

Filip Pešán (trenér HC Benátky nad Jizerou): Zápas měl pro nás dvě poloviny, v první třetině jsme měli výborný pohyb, i když jsme přijeli poměrně pozdě, cesta byla šílená. Začala se tvořit mlha, pořád se řešilo s rozhodčím, zda se zápas přeruší nebo ne. Tím si myslím, že utkání bylo ovlivněno těmito podmínkami. My jsme přestali hrát, ale naštěstí jsme gólem po 20 vteřinách třetí třetiny zachránili celé utkání a to si myslím, že rozhodlo. Podmínky hraničily se zraněním, já sám jsem ze střídačky neviděl polovinu hřiště, ale naštěstí se utkání dohrálo.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!