12. 1. 2015 | Martina Válková

Benátky přejely Most 6:2, Jonák slaví hattrick

43., pondělí 12. 1. 2015
Benátky n.J. - Most BEN - MST

Po gólově chudém utkání v Kadani Benátečtí znovunalezli střelecký apetit a rozstříleli Most 6:2! Navzdory jednoznačnému výsledku utkání tak jednoznačné nebylo. Ještě po dvou třetinách drželi Mostečtí naději na bodový zisk. V té poslední ale zaúřadovali domácí, když čtyřmi trefami potvrdili svou suverenitu na ledě a zaslouženě zvítězili. Z poloviny se na šestigólovém přídělu podílel Vít Jonák, jenž si letos jako třetí benátecký hráč připsal hattrick!

Benátky n.J.: Schwarz (Vaněček) – Plutnar, Havlín, Ulrych, Jandejsek, Říha, Pabiška – Miškovský, Skořepa, Špaček – Hrníčko, Plodek, Kica – Dlouhý, Mikyska, Jonák – Bittner, Skalický, Ordoš.
Most: Soukup (Horák) – Gula, Charousek, Kříž, Kokeš, Procházka, Kasal, Grin, Hora – Slavíček, Alinč, Bojer – Tauš, Smolka, Preučil – Petruška, Válek, Nedrda – Mical, Zavřel.
Branky a nahrávky: 6. Skalický (Bittner), 8. Dlouhý (Jonák, Mikyska), 44. Kica (Skořepa, Pabiška), 48. Jonák (Říha, Mikyska), 54. Jonák (Pabiška, Plutnar), 57. Jonák (Mikyska) – 33. Petruška (Hora, Nedrda), 39. Válek (Hora). Rozhodčí: Würtherle – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Diváci: 271. Střely na branku: 36:28.

Komentář

Hosté se papírově silnějšího soupeře nezalekli a od úvodního buly se snažili domácí Benátky něčím překvapit. Přechod ze středního pásma jim nečinil potíže, na jistého Schwarze si ale s obligátními střelami nepřišli. Benátečtí se však vzápětí osmělili a vymysleli na brankáře Soukupa několik pěkných akcí. Hned ta třetí skončila pukem v mostecké síti, když se do protiútoku z pravé strany pustil Daniel Skalický a překonal marně zasahujícího Soukupa.Jednobrankové vedení vzápětí navýšil Adam Dlouhý, jenž po spolupráci s Jonákem a Mikyskou přelstil Soukupa a střelou z levého kruhu nasměřoval kotouč do růžku mostecké sítě již podruhé. Mostečtí se poměrně rychlým inkasováním nenechali zastrašit a zlobili benáteckou obranu a Schwarze v bráně o to víc. Vytvořit si větší tlak ale Benátečtí svému sokovi nedovolili a jen co se dostali k puku, uháněli opět na druhou stranu na Soukupa. Hra se tak přelévala ze strany na stranu. Ukrojit si více ze hry měly Benátky možnost v závěru, kdy se jim naskytla klasická početní výhoda. Hned v jejím úvodu od modré dobře mířil Plutnar. Mosteckou obranu se hned poté snažil přechytračit kapitán Plodek, ti však měli za sebou tentokrát pozorného Soukupa, který puk přikryl lapačkou. Přes množství šancí zůstala první přesilová hra nevyužita. Ke konci třetiny si oba týmy mezi sebou opět předávali pomyslné zápasové žezlo. Před Soukupa se skrz mosteckou obranu proklestil Jonák, se svou střelou mezi betony ale neuspěl. O dorážku se vzápětí pokoušel Skořepa, puk z jeho hokejky si cestu do branky také nenašel. Do kabin se tak po vyrovnané hře odcházelo za dvoubrankového vedení Benátek.

Do druhé třetiny vstupovali Mostečtí s výhodou přesilové hry, při níž Benátečtí museli vzdorovat ještě téměř celé dvě minuty. Benátky ale přesilovkový nápor Mostu ustáli. Do dobré šance se chvíli nato dostal Hrníčko, jenž téměř osamocen prchal po levém křídle na Soukupa. Dobře rozjetou akci chtěl přenechat někomu z kolegů, kotouč si ale našel hůl jednoho z protihráčů a Soukup si mohl odfrknout. Pouze však na chvíli. Benátečtí totiž dostali další přesilovkou příležitost, té se ale nezhostili nejlépe a neskórovali. Ani ta nadcházející přesilovka se Benáteckým příliš nevyvedla, v jejím závěru si dokonce mostecký Slavíček dovolil zakončit při úniku do třetiny Benátek, bránu ale přestřelil. Nevyužité přesilovky se negativně projevily na hře domácích, kteří se stáhli. Schwarzova brána tak byla rázem v obležení. Střelu Daniela Hory ještě Schwarz stačil vyrazit, dorážka Patrika Petrušky mu ale již prolétla nad lapačkou a vymetla růžek jeho svatyně. Most si zároveň s prvním gólem do žil napumpoval i dávku elánu a Schwarz byl jako nepřátelská základna ostřelován i nadále. Odpověď na pogólový tlak se snažil najít už jednou úspěšný Skalický, jeho snahu ale zmařil dobře zasahující Soukup. V permanenci ke konci druhé části byl i Schwarz, jenž nejdříve úspěšně odolávál střelám Mostu. Vzápětí ho ale v bráně jeden z protihráčů rozhodil a než se Schwarz stačil opět postavit do pozoru, našel po střele Lukáše Válka kotouč za svými zády, který deklaroval vyrovnání Mostu.

Benátečtí se v závěrečné části chtěli viditelně dostat do opětovného vedení. Do gólové pozice se dostal jeden z Benáteckých, který rozpohyboval brankáře Soukupa. Z levé strany tak na diváky zívala vybydlená branka, nebyl však nikdo, kdo by kotouč do prázdné zavěsil. Jen o chvilku později si však po přihrávkách Skořepy a Pabišky troufl zakončit Petr Kica, jenž svou jízdu po pravém křídle zakončil střelou do růžku Soukupovy brány. Benátečtí v ofenzivní hře pokračovali i nadále. Nejdříve svou střelou od modré zahrozil Říha, puk si vzápětí našly hokejky Miškovského a Jonáka, jenž vsítil za Soukupova záda čtvrtou střelu a Benátečtí opět vedli o dva góly. Na koni navzdory dvoubrankovému manku byli ale opět Mostečtí, již v přesilovce 5 na 3 nebezpečně pálili na ohánějícího se Schwarze. Ukázalo se, že ne nadarmo mají Benátky statut jednoho z nejlépe bránících mužstev v I. lize v oslabení. Dvojnásobnou přesilovku ustáli a sami poté hostům předvedli, jak se taková početní výhoda využívá, když z přihrávek Pabišky a Plutnara Vít Jonák vytěžil pátý benátecký gól a svůj druhý v tomto utkání. Most si byl vědom, že tříbrankové vedení je pro něj těžce dosažitelné a rezignoval na vymýšlení nějakých překvapivých akcí. Pasivity soupeře naopak využily nabuzené Benátky a čistý hattrick zkompletoval Vít Jonák, jenž necelé čtyři minuty před závěrečnou sirénou po rychlé souhře se spoluhráči překonal Soukupa celkově pošesté.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Měli jsme slušný vstup do utkání. Přesto jsme nebyli tak aktivní, jak jsme si představovali. Dobře jsme drželi systém, výsledek 2:0 odpovídal průběhu první třetiny. V té druhé jsme totálně odstoupili od naší hry. Zvláště v útoku jsme propadali. Z toho plynulo mnohonásobné přečíslení soupeře, které nám ale nebylo dostatečným varováním. Tuto třetinu jsme prohráli 0:2. V kabině jsme si řekli něco ostrého. Třetí třetina se vrátila do standardu, který chceme předvádět. Zápas jsme tedy zaslouženě dovedli do vítězného konce.

Václav Baďouček (Most): Po dvě třetiny jsme byli lepším týmem, bohužel jsme nedokázali využít šance, které jsme si vypracovali. Jsem přesvědčený o tom, že kdyby po druhé třetině byl stav 4:2 pro nás, tak by se nikdo nemohl divit. V té poslední části hry jsme zcela vypadli z role. Soupeř nás jednoznačně předčil. Za dvě třetiny se body neberou.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.