14. 1. 2015 | David Panuška, Martina Válková

Benátky ztratily nadějně rozjeté utkání během dvanácti vteřin, ambiciózním Pirátům podlehly 2:3

44., středa 14. 1. 2015
Chomutov - Benátky n.J. CHM - BEN

Benátky byly dobytí chomutovské SD Arény tak blízko! Ale ani vedení, kterého se ujaly dvakrát v zápase, ba ani statečný výkon brankáře Vítka Vaněčka na body nakonec nestačily. Ještě po druhé třetině odcházeli do kabin spokojenější Benátečtí, kteří po trefách Skořepy a Jonáka hájili těsné vedení 2:1. Chomutov ale utkání otočil během pouhých dvanácti vteřin, když druhé nařízené trestné střílení v závěrečné části utkání proměnil Gajovský a o okamžik později svou sólo jízdu úspěšně zakončil i Kämpf, a rozhodl tak o těsném vítězství domácích 3:2.

Chomutov: Kopřiva (Hanuljak) – Skinner, Rutta, Toman, Koma, Scalzo, Titov, Bartejs, Havel – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – Květoň, Růžička, Dušek – Kadlec, Chlouba, Sinisalo – Veselý, Kämpf, Kaše.
Benátky n.J.: Vaněček (Jelínek) – Beránek, Havlín, Ulrych, Jandejsek, Říha, Pabiška,Pálek, Mrázek – Špaček, Skořepa, Miškovský – Kalfiřt, Plodek, Hrníčko – Jonák, Mikyska, Dlouhý – Ordoš, Skalický.
Branky a nahrávky: 25. Rutta, 46. Gajovský (z trestného střílení), 47. Kämpf (Veselý) – 6. Skořepa (Říha, Špaček), 40. Jonák (Dlouhý). Rozhodčí: Talpa – Šmika, Kreuzer. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 2819. Střely na branku: 29:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Komentář

Piráti do utkání vstoupili hodně aktivně a svého soupeře přehrávali. Svůj tlak avšak nevyužili a trestali hosté. V šesté minutě byl vyloučen Tomáš Bartejs a Benátky početní převahu využili. Po jedenácti sekundách se trefil Josef Skořepa, jenž byl důrazný na brankovišti. Zanedlouho hráli přesilovku i domácí. Brett Skinner nahodil puk na branku, kde stál volný Hřebejk, ale ten svým bekhendem zamířil vedle.

Ve hře čtyř proti čtyřem byl nebezpečný Radek Havel, který bekhendem trefoval levý beton Vaněčka. O pár vteřin později, v době, kdy měly Benátky krátkou přesilovou hru prověřil pozornost Kopřivy Adam Dlouhý. Chomutovský brankář byl pozorný a puk vyrazil, a proto skončila první třetina vedením devátého celku první ligy.

Začátek druhé periody byl opatrnější. Nebezpečný byl David Kämpf, jehož pokus z levé strany skončil na tyčce. Pár chvilek na to se ale už domácí celek radoval. Jan Rutta ujel po pravé straně a nechytatelnou ránou nedal Vaněčkovi jedinou šanci. Piráti byli najednou jako polití živou vodou. Uběhlo pětatřicet sekund a před brankou byl osamocený Antonín Dušek. Bývalý hráč Benátek byl však neúspěšný.

V následné dvojnásobné přesile byl blízko brance opět Dušek, ale svou kličku nedokončil a poloodkrytou branku netrefil. Po skončení jedné z mnoha přesilových her ujel David Květoň a v zakončení byl faulován. Rozhodčí nekompromisně zkřížil ruce, což znamenalo nájezd. Sám faulovaný se k exekuci postavil a v zakončení zkoušel bekhend. Vaněčkův levý beton byl na pravém místě a tak stav utkání zůstal nezměněn.

Minutu před koncem druhé třetiny udeřili ale hosté. Po nepřesné přihrávce domácího celku ve středním pásmu ujel Vít Jonák a krásnou střelou tahem pod břevno svrhl vedení na stranu Benátek. Piráti měli ve druhé třetině tři přesilové hry a nájezd, ani jednou nevyužili. Hosté poté využili jedné chyby v rozehrávce a do kabin šli jako spokojenější celek.

V úvodu třetí části byl před Kopřivou osamocený Jan Ordoš. Slabá střela domácímu brankáři nenadělala žádné problémy. Přesně po šesti minutách uběhlých ze třetí třetiny byl před Vaněčkem podražen Nikola Gajovský. Chomutovský centr udělal Vaněčkovi forhendovou kličku a vyrovnal stav utkání na 2:2. Uběhlo dvanáct sekund a Piráti se opět radovali. David Kämpf vjel do útočné třetiny a vystřelil na branku. První jeho pokus byl vyražen, druhý pokus ovšem skončil za zády juniorského reprezentanta – 3:2.

Po dokonaném obratu hráli hosté přesilovku, kterou nevyužili, ale nadále byli nebezpeční. Jeden z hostů trefil dokonce brankovou konstrukci. Benátky následně nevyužily i další početní převahu a v šanci byl domácí Veselý. Mladý Pirát projel pásmem a bekhendem zakončil, Vaněček byl ale v pozoru. Hosté poté hráli více jak dvě minuty powerplay. V devětapadesáté minutě byl navíc vyloučen Toman a Benátky hráli v šesti proti čtyřem. Svou výhodu nevyužili a Chomutov ubojoval tříbodovou výhru.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Chomutov): „Jsme rádi, že jsme vyhráli. Utrápené vítězství po dvou prohrách. Po druhé třetině jsme si v kabině promluvili. Myslím si, že jsme to zvládli. Takové zápasy k tomu patří, pro nás je to důležité vítězství. Trápili jsme se v přesilovkách, neudrželi jsme si v útočném pásmu kotouč a měli jsme problém s agresivitou Benátek. Benátky jsou kvalitní tým a ne nadarmo vyhráli 6:0 na Kladně. Myslím si, že ten styl hry, jakým hrají, moc týmům nesvědčí. Prohráli jsme s nimi dvakrát a nechtěli jsme padnout potřetí. Pro nás je to dnes utrápené a cenné vítězství a bereme ho. Tak bych to asi zhodnotil, do hry nás dostávali fanoušci. Když se nedařilo tak fandili. Pro nás to byla podpora a takhle by to mělo vypadat.“

Filip Pešán (Benátky n. J): „Celý zápas jsme byli o chloupek horší, než domácí tým, což je jasné. Domácí mají dobrý mančaft. I přesto si myslím, že jsme nehráli ostudně. Předvedli jsme bojovný výkon, měli jsme dnes kupu mladých hráčů, protože jich máme hodně zraněných. Hráči, kteří s námi netrénují s námi dnes šli do zápasu. Myslím si, že jsme zápas na hranici svých možností odehráli. Zápas nám bohužel prohráli dvě branky během dvanácti vteřin. To si s takovým týmem, jako je Chomutov, nemůžeme dovolit a myslím si, že domácí vyhráli zaslouženě.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.