11. 8. 2015 | David Mencl, Martina Nová

Benátčané si připisují další výhru, zdolali pražskou Slavií

přát., úterý 11. 8. 2015
Slavia - Benátky n.J. SLA - BEN

Hokejisté Benátek nad Jizerou mají za sebou již třetí přípravné utkání a již podruhé se radují z vítězství. Ve vršovickém Edenu porazili 3:1 domácí Slavii díky pouhým čtyřem vyloučením Benáteckých, gólům Jana Plodka, Adama Dlouhého a Ladislava Bittnera a především vynikající obraně v čele s brankářem Markem Schwarzem, který vychytal trestné střílení slávistického Tomáše Doležala a v zápase inkasoval pouze jedinkrát.

Slavia: Frodl – Kolařík, Drahorád, Hraško, Adam, M. Špaček, Hruška, Petira – M. Čermák, Kašpařík, Robinson – Furch, Vas, Markovič – T. Doležal, Tomek, Babka – Ondráček, Jedlička, Červený – Veselý
Benátky n.J.: Schwarz – R. Čermák, Říha, Hubáček, Jandejsek, Mrázek, Kájínek, Arlt – Víšek, Jonák, Hrníčko – D. Špaček, Plodek, Matejíčka – Petelin, Bittner, A. Dlouhý – Volf, Miškovský, Král
Branky a nahrávky: 38. Markovič - 25. Plodek (Špaček), 41. Dlouhý (Jonák, Víšek), 47. Bittner (Čermák). Rozhodčí: ?. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: ?.

Komentář

Třetí přípravný zápas začali sešívaní aktivně a svého soupeře dlouho nepouštěli do zakončení. Oba týmy navíc v úvodu utkání měly k dispozici početní výhodu, skóre však zůstalo nezměněné. Velkou šanci po chvilce nedokázal proměnit navrátilec Vas, když Schwarz zasáhl vyrážečkou.

V 16. minutě nejdříve Babka nevyzrál po samostatné akci na dobře postaveného brankáře, na druhé straně zase Frodla zachránilo břevno. Asi největší gólovou příležitost nevyužil Daniel Špaček, před kterým byla odkrytá branka, kterou ovšem hostující útočník netrefil.

Druhá perioda už byla vyrovnanější, nakonec se Benátky dokonce dočkaly vedoucí trefy. Jan Plodek zůstal nikým nehlídaný v levém kruhu, odkud se prosadil ranou nad Frodlovu lapačku. Červenobílí se snažili o rychlou odpověď, hosté ovšem dokázali soupeře ubránit. Navíc po několika minutách mohl navýšit náskok Říha, který se zničehonic zjevil před Frodlem. Slávistický brankář se ovšem prezentoval skvělým zákrokem.

Šanci na srovnání dostali domácí po zákroku Schwarze, který podrazil unikajícího Tomáše Doležala. Nařízeno tedy bylo trestné střílení, to ale slávistický útočník neproměnil. Pražané se přece jen dočkali, v 38. minutě se po nahození Furcha dostal ke kotouči Jaroslav Markovič, obkroužil branku a mířil přesně mimo dosah Schwarze.

Netrvalo dlouho a vedení Benátkám vrátil Adam Dlouhý, který v přečíslení dostal přihrávku od Jonáka a z první mířil k bližší tyči. Sešívaní se už málem radovali z vyrovnání, když se Tomáš Doležal prosmýkl kolem obránce a po krátké kličce zasouval puk do branky. Schwarz ale na poslední chvíli špičkou betonu vykopl puk do rohu.

Slávisty mrzela nevyužitá příležitost o několik minut později. To totiž Roman Čermák nahrál od mantinelu do ideální pozice Ladislavu Bittnerovi, kterému už jen stačilo nastavit hokejku, od které se kotouč odrazil pod víko. Navýšit vedení svého týmu mohl Říha, z první sice pálil do protipohybu gólmana, branku ale netrefil.

Pražané se ještě snažili alespoň o snížení, proti dobře zformované benátské obraně se jim to ovšem nepodařilo. Neuspěl ani Markovič, jehož rychlé zakončení Schwarz zastavil před brankovou čárou.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (HC Slavia Praha): „Z naší strany to byl špatný zápas, po celou dobu jsme do hry nedostali pořádné nasazení. Všechno to bylo takové utahané, odehrané z povinnosti. Myslel jsem, že výkon bude gradovat, ve skutečnosti byl ale spíše horší a horší. Jediné pozitivum je, že si hráči po takovém výkonu uvědomí, že s podobným projevem nemůžeme porazit nikoho. Jeden z mála, kterého můžeme pochválit je Frodl, který na to, že chytal poprvé za dospělé, předvedl kvalitní výkon.“

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): „Kromě první desetiminutovky, kdy jsme nezachytili tempo zápasu, můžeme být s naší hrou spokojeni. Odehráli jsme dobrý zápas v defenzivě, a přestože tu byl hodně mladý tým, dokázali jsme se vyrovnat domácím. Se Slavií budeme hrát hned na začátku základní části, bude to ale úplně jiný zápas, my se navíc ani tak daleko nedíváme.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.