5. 8. 2015 | Ondřej Nejedlo

Benátečtí první přípravu prohráli, naději na lepší výsledek pokazila nedisciplinovanost

přát., středa 5. 8. 2015
Benátky n.J. - Khanty-Mansiysk BEN - KHA
Hned čtrnáct dvouminutových trestů udělali dvojice hlavních rozhodčích Hrubý-Wagner benáteckým hokejistům v prvním přípravném zápase na prvoligovou sezónu 2015/2016. A právě velká nedisciplinovanost byla jedním z hlavních faktorů porážky, která se dá brát proti účastníku KHL jako přijatelná. Po vyrovnané první třetině odskočili ruští hokejisté v té druhé až na čtyřbrankový rozdíl. Ve třetí třetině korigoval tým trenéra Jiřího Čelanského přesilovkovou brankou Říhy na konečných 1:4.
Benátky n.J.: Schwarz – Říha, Čermák, Ulrych, Kajínek, Jandejsek, Hubáček – Matějček, Lakatoš, Petelin – Dlouhý, Miškovský, Volf – Král, Plodek, Špaček – Hrníčko, Jonák, Víšek.
Khanty-Mansiysk: Gelashvilli (53. Boyarshinov) – Gavrilychev, Dyakov, Bulyansky, Mamkin, Sitnikov, Seleznyov, Khvostov, Ugolnikov – Pogorishny, Yatsenko, Khrispents, Varfolomeyev, Ivanov, Volkov, Taratukhin, Bortnikov, Medvedev, Hudec, Chibisov, Gorbunov, Nikolayev, Shevchenko, Panov.
Branky a nahrávky: 49. Říha (Ulrych, Víšek) - 18. Volkov (Gusev, Panov), 24. Bortnikov, 26. Ivanov (Pogorishny, Gusev), 33. Ugolnikov (Panov, Ivanov). Rozhodčí: Hrubý, Wagner - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 14:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 24:45.

Komentář

V první třetině se hrál vyrovnaný hokej. Hráči sice častěji zaměstnávali benáteckého brankáře Marka Schwarze, ale také účastník druhé nejvyšší české hokejové soutěže si vypracoval několik zajímavých šancí. Přesto udeřilo až dvě a půl minuty před první sirénou. Ve dvojnásobné přesilovce se dostal kotouč k najíždějícímu Igoru Volkovovi, který ho neměl problém doklepnout za Schwarzova záda.

Také ve druhé třetině zlobila domácí hráče nedisciplinovanost. Nejprve však v rovnoměrném počtu hráčů na ledě střílená přihrávka Igora Bortnikova olízla některého z benáteckých hráčů a puk skončil za Schwarzovými zády podruhé. O necelé tři minuty později zkušený brankář dokázal vytěsnit Pogorišného střelu, která mířila do horní poloviny branky, zcela volný Andrej Ivanov ale rozjásal ruské hráče potřetí. V tuto chvíli byl zkušenější soupeř na koni a Benátečtí mohli děkovat Schwarzovi v brance, že skóre zůstalo přijatelné. Ve 33. minutě využil další početní výhodu Alexander Ugolnikov, který dostal před brankovištěm příliš mnoho volného prostoru. Snížit mohl Špaček, který však trefil pouze brankový oblouk.

Ve třetí třetině se hra vyrovnala a byly to Benátky, které častěji ohrožovaly Gelašvilliho v brance týmu ze Sibiře. Možná jim k tomu pomohly také početní výhody, protože taktéž Rusové si počínali nedovoleně. Ve 49. minutě napřáhl na modré čáře Jiří Říha a kotouč propadl Gelašvillimu do branky. O chvíli později si počínal nedovoleně Čermák a hlavní rozhodčí Hrubý nařídil trestné střílení. Radost Buljanskému ale zkazil pohotový Schwarzův zákrok. V nervózním závěru se ani jeden z týmu již nedokázal prosadit.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Byla to pro nás výborná příprava s týmem, který hraje KHL. Zápas nás prověřil. Těší mě, že jsme kondičně neodpadli. Rusové byli individuálně někde trochu jinde. Za takto těžký zápas jsme rádi, výsledek odpovídá dění na hrací ploše. Neřekl bych, že jsme propadli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.