28. 10. 2015 | Sabina Prantová, Tomáš Nejedlo

Mostecké čtyři góly v první třetině rozhodly o benátecké prohře

18., středa 28. 10. 2015
Most - Benátky n.J. MST - BEN
První třetina utkání 18. kola WSM ligy v Mostě rozhodla de facto o tom, že benátečtí hokejisté si zpod Hněvína neodvezou ani bod. Tuto část hry by hosté nejradši vymazali ze svých pamětí, neboť inkasovali celkem čtyřikrát. Do druhé třetiny Marka Schwarze nahradil v brankovišti mladý Lukáš Hosnedl, a byť už inkasoval pouze jednou, domácí si výhru vzít nenechali. Benátky se snažily o zvrat, i díky dvěma přesilovkám snížili postupně po gólech Lakatoše, Kůrky a Špačka až na rozdíl dvou gólů, jenže při power play mostecký Písařík stanovil konečný stav 6:3. Nezbývá tak, než po třech porážkách zabrat v domácím prostředí, když v poslední říjnový den - v sobotu přijede Dukla Jihlava.
Most: Petrásek – Zeman, Grin, Gula, Baránek, Černý, Strejček – Gerhát, Divíšek, Smolka – Kubinčák, Havlíček, Řehoř – Válek, Hanzl, Písařík – Slavíček, Přeučil, Mical
Benátky n.J.: Schwarz (21. Hosnedl) – Čermák, Kůrka, Trška, Ulrych, Kalina, Pabiška, Havlín – Víšek, Volf, Dlouhý – Vlach, Lakatoš, Jonák – Černoch, Musil, Ordoš – Matějček, Špaček, Huňa
Branky a nahrávky: 10. Havlíček (Mical, Řehoř), 14. Strejček (Baránek, Smolka), 18. Písařík (Válek, Zeman), 20. Gerhát (Divíšek, Smolka), 34. Baránek (Mical, Přeučil), 60. Písařík (Válek, Hanzl) – 26. Lakatoš (Jonák, Havlín), 27. Kůrka (Musil), 45. Špaček (Lakatoš). Rozhodčí: Smitka - Maštalíř, T. Svoboda. Vyloučení: 3:1 + navíc Dlouhý (BEN) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 344. Střely na branku: 28:41.

Komentář

Od začátku první třetiny se zápas odehrával v celkem svižném tempu. První větší příležitost jsme mohli zaznamenat na straně Mostu, kdy měl hostující brankář problémy, ale kotouč udržel před brankovou čárou. Následovala šance i na straně hostí, ale Petráska nepřekonali. V 5. minutě došlo k prvnímu vyloučení na domácí straně. Benátky se několikrát snažily usadit v útočném pásmu, ale Most dobře vyhazoval. Následoval samostatný únik hostujícího Ordoše, ale Petrásek byl opět pozorný. Poté se po krásné akci 3/1 prosadili domácí hráči. V 10. minutě skóroval Ondřej Havlíček a otevřel tak stav utkání. Dále bylo k vidění po několika málo šancích i na straně Benátek, ale byl to opět Most, který se prosadil. Ve 14. minutě prostřelil Schwarze od modré čáry Jan Strejček a zvýšil už tak na 2:0. Obratem na to byl ve větší šanci opět Ordoš, ale Petráska znovu nepřekonal. Naopak opět Most přidal další branku v 18. minutě z hole Pavla Písaříka a následně se prosadil ještě v závěru třetiny mostecký František Gerhát. Domácí měli v první třetině jistou převahu, které odpovídal i stav utkání 4:0.

Ve druhé třetině hosté vystřídali brankáře a hnali se po gólu. Na úvod byli v šanci, když orazítkovali Petráskovu tyč. Následovalo vyloučení na domácí straně. Benátky tentokrát svou početní výhodu využili ve 26. minutě střelou Dominika Lakatoše. Ihned na to opět hosté skórovali. Ve 27. minutě přidal další branku Jiří Kurka a snížil tak na rozdíl dvou branek. Poté byl k vidění závar pře hostujícím brankářem, ale mostečtí hokejisté mu puk neprotlačili za záda. To se ovšem povedlo o pár chvil později Marku Baránkovi, který skóroval ve 34. minutě a znovu navýšil stav utkání na 5:2. V závěru jsme mohli sledovat ještě pár šancí na obou dvou stranách, které vedly k menším strkanicím na ledě, ale žádná jiná branka už nepadla a tak byl stav po druhé třetině 5:2.

V úvodu třetiny třetiny měl opět vyloženou šanci hostující Ordoš, ale nedokázal na dvakrát překonat domácího golmana. Dále došlo k vyloučení Mostu a Benátky se tak v přesilové hře prosadily. Ve 45. minutě přidal třetí gól Daniel Špaček. A znovu měli hosté dvě vyložené šance po sobě, nejprve zkoušel Petráska překonat Musil a po něm ještě Matějček. Následovalo vyloučení i na hostující straně, ale Most svou početní výhodu nevyužil. Hosté v závěru třetiny ještě zkoušeli hru bez brankáře a tak konečný stav utkání 6:3 pojistil do prázdné branky Pavel Písařík.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.