9. 11. 2015 | David Motloch, David Motloch, Tomáš Nejedlo

Z Havířova s bodem, v nájezdech rozhodl domácí Meidl

20., pondělí 9. 11. 2015
Havířov - Benátky n.J. HAV - BEN
Po reprezentační přestávce se opět rozjel kolotoč dvou nejvyšších tuzemských soutěží. Ve WSM lize bylo na programu 20. kolo a Benátečtí v něm po čtyřech po sobě jdoucích bodových nezdarech toužili naplno uspět. To se jim na ledě dalekého Havířova málem podařilo, leč nakonec se středočeská družina musela spokojit pouze s bodem. Do vedení šli v první třetině Kalusovou trefou domácí, ve druhé části se hostům díky gólům Hrníčka a Dlouhého podařilo otočit skóre. Na druhou branku si asistenci připsala nová benátecká akvizice - brzy jednadvacetiletý kanadský forvard Kurt Etchegary. Trošku štěstíčka hostům scházelo, neboť v 57. minutě dělbu bodů zařídil Krisl. Duel dospěl do nájezdů, v nichž Meidlova šikovnost zajistila Azetu bod navíc. Benátečtí tak musí zabrat doma, ve středu hostí souseda v tabulce - Stadion Litoměřice.
Havířov: Matoušek – Lenďák, Mazanec, Peslar, Korím, Graca, Krisl – Kanko, Maliník, Maruna – Kalus, Meidl, Okál – Štumpf, Pechanec, Sztefek – Tomi, Rimmel, Matějek.
Benátky n.J.: Lukáš – Kurka, Čermák, Jandejsek, Pabiška, Havlín, Hubáček – Dlouhý, Etchegary, Víšek – Svoboda, Volf, Špaček – Hrníčko, Havlas, Matějček – Král, Ordoš.
Branky a nahrávky: 8. Kalus (Okál, Meidl), 57. Krisl (Štumpf), rozh. náj. Meidl – 24. Hrníčko (Havlín), 34. Dlouhý (Etchegery). Rozhodčí: Mikula – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 40:28. Diváci: 1563.

Komentář

První třetina nabídla pohledný hokej z obou stran. Aktivnější byli hned od úvodního buly domácí, přesto si první větší šanci připsali hosté z Benátek nad Jizerou. Za ně ve 3. minutě pálil z vrcholu kruhu Havlín, jeho pokus však nechal vyniknout lapačku připraveného brankáře Matouška. O dvě minuty později to na druhé straně zkoušel Václav Meidl, který se dostal do dobré střelecké pozice po nečekaném odrazu puku od plexiskla za brankou, jenže mezírku mezi betony dokázal přesouvající brankář Lukáš včas sklapnout.

V 8. minutě už se však při další naskytnuté šanci skóre měnit muselo. A lépe v tu chvíli hovořilo pro domácí AZ, protože právě tento celek se ujal vedení v zápase. Zařídil jej Marek Kalus, který zužitkoval krásnou přihrávku od Okála, po které umisťoval puk takřka do prázdné branky.

Domácí hokejisté se dostali do laufu, a rázem zahrozila i jejich čtvrtá formace. Matějek nahrával rozjetému Rimmelovi, který uviděl volného Tomiho před brankou, přihrávku ale přesto dokázala zastavit hostující obrana, která v tomto případě nezaváhala. Poslední větší šanci první třetiny si připsal v přesilovce Pabiška, ale ani ten recept na Matouška nenašel.

Druhá třetina začala hodně zhurta. Už ve 22. minutě se mohl z branky radovat střílející Okál, ten však trefil pouze brankovou konstrukci. Radost z branky nakonec propukla, ale na druhé straně. Ve 24. minutě zamířil přesně Dominik Hrníčko, který ujel po pravém křídle a přesnou střelou nad beton Matouška srovnal stav utkání.

S brankovými příležitostmi se roztrhl pytel. O malou chvíli později mohl skórovat pěkné příhře zpoza branky hostující Havlas, ale ztroskotal na dobře přesunutém Matouškovi. Na druhé straně o pár vteřin později zahrozil Maliník, jeho pokus vyprášil betony brankáře Lukáše.

Přesně v polovině zápasu opět zazvonila havířovskou arénou tyč, tentokrát ji rozezvonil po své střele znovu pálící Maliník. Do vedení se ale po nerozhodném stavu dostali nakonec hosté. Ti ve 34. minutě využili přesilovou hru prostřednictvím Adama Dlouhého, který využil chyby za domácí brankou, kde se srazili dva hráči Havířova. AZ si vypracoval nápor i při hře 4 na 4, ani Kanko, ani Pesar však radost domácímu publiku vykouzlit nedokázali.

V 51. minutě se postaral o rozruch před brankou Špaček, který nejprve vypálil na branku soupeře, aby se později svalil na brankáře Matouška. O pár vteřin později měl gól na hokejce Etchegery, ten ale nedokázal posla hosty do dvoubrankového vedení, přestože před ním zívala odkrytá klec.

Závěr zápasu patřil jednoznačně Havířovu. Přesto se do šancí dostávali i hosté. Z protiútoku například zahrozil Volf, ten však ve vyložené šanci neusměrnil puk do branky. Hosté byli pod tlakem a vzali si i oddechový čas, přesto nevyužitých šancí museli litovat a nápor soupeře nakonec vyústil ve srovnávací branku. Postaral se o ni v 57. minutě Jiří Krisl, který střelou od modré čáry procedil puk mezi betony brankáře Lukáše.

Do konce základní části již další branka nepřišla, a rozuzlení zápasu se diváci nedočkali ani v následném prodloužení. V 64. minutě měl sice na holi branku pálící Lenďák, nakonec mu však nepomohlo ani rozsvícené světlo za brankou hostů, protože sudí branku neuznali.

Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. V nich se odehrál minisouboj mezi domácím Václavem Meidlem a hostujícím Lukášem Pabiškou. Oba dva se ve čtvrté sérii trefili, v té následující ale svůj gól potvrdil Václav Meidl střelou do pravého horního rohu Lukášovy branky, čímž svému týmu zajistil vítězství 3:2 po nájezdech.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (AZ Havířov): Myslím si, že jsme byli v zápase aktivnější, ale stále nás trápí koncovka. Tím jsme si zápas strašně zkomplikovali, soupeř nám odskočil do vedení a my jsme pak až v závěru dotlačili puk na 2:2. V nájezdech už to bylo o štěstí, které jsme měli my. Rozhodla Meidlova šikovnost.

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Bod ze zápasu můžeme brát i jako ztrátu, protože jsme ještě před koncem třetí třetiny vedli o gól. Na druhou stranu domácí byli o chloupek aktivnější, ale celkově to bylo vyrovnané utkání, které bylo nervózní z obou stran, protože obě mužstva nejsou v optimální pohodě. Čekalo se, že padne málo gólů, což se potvrdilo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.