14. 11. 2015 | Martin Pešout, Martin Pešout, Ondřej Nejedlo

Benátky si z Ústí přivezly další porážku

22., sobota 14. 11. 2015
Ústí n.L. - Benátky n.J. UNL - BEN
Nedaří se. Výkony benáteckého týmu mají k ideálu daleko. Nevedlo se ani v Ústí nad Labem, kde Benátečtí zejména po individuálních chybách prohráli 3:6. Domácím se podařilo vyhrát každou ze tří třetin, a proto dokráčeli k zaslouženému vítězství. Nyní čeká na benátecké hráče série tří domácích utkání, ve kterých by bylo potřeba utnout černou šňůru porážek.
Ústí n.L.: Soukup – Holomek, Smetana, Brož, Vágner, Pohl, Sobotka, Bernad – Tůma, Roubík, Kloz – Tenkrát, Andres, Merta – Dalecký, Melka, Kuchler – Křivohlávek, Gengel.
Benátky n.J.: Lukáš – Čermák, Kurka, Pabiška, Jandejsek, Hubáček, Havlín, Říha – Hrníčko, Etchegary, Dlouhý – Špaček, Jonák, Ordoš – Matějček, Havlas, Svoboda – Paločko, Kuťák, Huňa.
Branky a nahrávky: 2. Sobotka (Andres, Tenkrát), 18. Melka (Pohl, Kuchler), 32. Roubík (Tůma, Sobotka), 41. Roubík (Vágner, Kloz), 51. Melka (Dalecký, Kuchler), 54. Dalecký (Pohl, Vágner) - 9. Hrníčko (Dlouhý), 44. Etchegary (Ordoš, Hubáček), 58. Matějček (Huňa, Kurka). Rozhodčí: Petružálek - Bosák, Rozlílek. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1150. Střely na branku: 38:30.

Komentář

Ústecký Slovan měl za sebou jasnou porážku na Kladně, v domácím prostředí proti silným Benátkám nad Jizerou ale potřeboval uspět. A proti Středočechům žlutomodří zachytili hned začátek zápasu. Už ve 2. minutě totiž otevřel skóre Daniel Sobotka, který využil přihrávku Petra Tenkráta a přesnou střelou nachytal brankáře Lukáše v brance Benátek.

Slovan povzbuzen úvodní vstřelenou brankou byl nadále při chuti, zahrozil Bernard nebo nováček v ústecké sestavě Tomáš Andres. V 9. minutě ale hosté přesto vyrovnali a jako by předznamenali, že tentokrát diváci uvidí na góly velmi bohatý zápas. Ještě do úvodní desetiminutovky tedy vyrovnal Dominik Hrníčko, který přesnou ranou nedal Soukupovi šanci.

Slovan se navíc záhy musel bránit v oslabení při vyloučení Kurky. Soukup v ústecké brance měl dostatek práce, do konce první třetiny se ale znovu vedení ujal Slovan. V čase 17:09 udeřil Antonín Melka, který technickou šikovnou střelou překonal Lukáše.

Slovan tedy po první třetině těsně vedl a v prostřední části chtěl svůj náskok navýšit. Ústí mohlo znovu udeřit při vyloučení Pabišky, šance měli i Tůma s Roubíkem. Znovu se skóre měnilo až ve 32. minutě. Ústecký kanonýr Jaroslav Roubík využil náporu Ústeckých a po přesném pasu Tůmy zvýšil na 3:1.

A když v úvodu třetí třetiny znovu Jaroslav Roubík zvyšoval na rozdíl tří branek, už to vypadalo na jasnou záležitost Slovanu. Ve 44. minutě ale dramatizoval utkání hostující Kurt Etchegery, který zblízka dorazil střelu Ordoše. Benátky chtěly zápas vyrovnat a vypadalo to na velké závěrečné drama, ale dvěma brankami následně Slovan utkání rozhodl ve svůj prospěch. V 51. minutě se podruhé v utkání prosadil Antonín Melka a záhy v čase 53:07 zvyšoval na 6:2 Jan Dalecký. Ten zužitkoval přesnou přihrávku Jana Pohla a v koncovce si s Lukášem poradil.

Benátky už jen v samém závěru korigovaly zásluhou Martina Matějčka a po výsledku 6:3 tedy bylo jasné, že tři body zůstanou v Ústí nad Labem.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): „Čekali jsme těžký zápas, protože Benátky jsou mladé mužstvo, hodně bruslí, dohrávají osobní souboje a to se potvrdilo. Myslím si, že výsledek byl spravedlivý. Podle nás rozhodlo ubráněné oslabení 5 na 3. To nás trochu nakoplo a ten zápas jsme pak zaslouženě vyhráli."

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Kvůli zranění jsme měli komplikace se sestavou. Domácí nám svým dobrým pohybem dělali v obranném pásmu problémy. Z toho také pramenily naše chyby, které soupeř potrestal. Dle mého názoru se utkání lámalo na začátku druhé třetiny, kdy jsme nevyužili dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Poté jsme kvůli své nedisciplinovanosti sice ustáli sérii čtyř oslabení, nicméně domácí kontrolovali hru, což nás stálo spoustu sil. Ve třetí třetině jsme si díky své aktivitě vytvořili několik vyložených šancí, bohužel jsme je nedokázali proměnit.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!