28. 11. 2015 | Martina Nová, Ondřej Nejedlo

Prostějov v Benátkách uloupil všechny body

27., sobota 28. 11. 2015
Benátky n.J. - Prostějov BEN - PRO
Benáteckým hokejistům se nedaří. V dalším domácím zápase nestačili na svého tabulkového souseda z Prostějova, se kterým prohráli 2:3. O výsledku rozhodl zejména nepovedený úvod druhé třetiny, kdy po vlastních chybách přidali hosté dvě slepené branky, čímž se dostali do tříbrankového vedení. Benátečtí i přes velké množství šancí vyrovnat nedokázali.
Benátky n.J.: Hosnedl (23. Vacek) – Čermák, Kurka, Havlín, Říha, Pabiška, Hubáček, Jandejsek – Vlach, Jonák, Dlouhý – D. Špaček, Plodek, Ordoš – Kuťák, Volf, Hrníčko – Paločko, Havlas, Huňa.
Prostějov: Horčička – Kaluža, Drtina, Sova, Mojžíš, Protivný, M. Špaček, Husák – Krejčík, Venkrbec, Cetkovský – Kajaba, Moskal, Novák – Luňák, Dragoun, Volek.
Branky a nahrávky: 28. Havlas (Říha, Paločko), 58. Vlach (Kurka, Plodek) - 19. Novák (Moskal, Kajaba), 21. Novák (Moskal, Sova), 23. Venkrbec. Rozhodčí: Krob - Bosák, Podrazil. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 248. Střely na branku: 43:24.

Komentář

Do zápasu vstoupily oba týmy s odhodláním a s velikou chutí uspět. Hra byla velmi vyrovnaná, avšak velmi kostrbatá z obou stran. V 8. minutě se do větší příležitosti dostal Prostějov, který uzamkl čtvrtou benátskou lajnu v jejich obranném pásmu, ale zakončujícího Dragouna vychytal Hosnedl. Následně přišly i „gólovky“ pro Benátky, nejprve Plodek neprostřelil Horčičku a vzápětí se neprosadil ani únik Volf s Kuťákem. Ve 13. minutě byl v šanci i hostující Cetkovský, avšak trefil pouze levou tyčku benátské branky. Ihned poté přišlo první vyloučení pro domácí, ale tentokrát se dokázali ubránit. Nicméně v 17. minutě přišel další trest a ten již hosté využili. Uzavřeli Benátky v jejich pásmu a po velikém tlaku s maximální přesností zakončil Martin Novák k levé tyči Hosnedlovy svatyně.

Tak jak skončila první třetině, tak začala i ta druhá. Po souhře Moskala se již podruhé trefil Martin Novák, který tentokrát benátského gólmana přelstil z pravé strany. Benátčané nechtěli ale nic vzdávat a vzápětí měli veliké šance Jonák a Dlouhý, jenže brankáře Horčičku nepřekonali. Na snížení skóre volalo i vyloučení Kaluži, jenže po chybě na modré čáře útočného pásma Prostějova si uzurpoval puk Matouš Venkrbec, poslal svůj tým již do pohodlného náskoku 3:0 a Hosnedla na střídačku. Do branky se tak postavil premiérově devatenáctiletý David Vacek. Ihned měl příležitost sáhnout si na puk, když se mu povedlo vyrazit kotouč z hole Cetkovského. Přišlo další vyloučení pro hosty, nicméně během těch dvou minut gól nepadl ani na jedné straně, ale z vyvinutého tlaku pár sekund po návratu Mojžíše se prosadil čtvrtý benátský útok. Vojtěch Havlas překonal brankáře Horčičku, když úspěšně tečoval Říhovu dělovku do modré. Následně to mohlo být dokonce 2:3, ale Dlouhého pokus si našel cestu jen ke spojnici břevna a tyče. Poté přišla klidnější pasáž častokrát kouskovaná a i s několika vyloučeními, ale žádný zásadní moment to nepřineslo. Ke konci druhé části měl šanci ještě Ordoš, ale prostějovský brankář střelu vyrazil vyrážečkou.

Třetí třetinu opět Benátky nezahájily nejlépe, po další chybě se opět do úniku dostal Venkrbec, ale tentokrát se Vackovi podařilo soupeře náramně vychytat. Na druhé straně se pokoušel přelstít Horčičku Hrníčko, ale nezadařilo se. Ani vyloučení Dragouna snížení nepřineslo, stejně jako pokus Volfa, který po chybné prostějovské přihrávce zkusil vystřelit, ale přestřelil. Benátčané se pak snažili na Jestřáby tlačit a tlačit, v 58. minutě již Vacek prchal na střídačku a povedlo se snížit na 2:3. Jaroslav Vlach úspěšně tečoval střelu z pravé strany Kůrky. V šesti hráčích to zkoušeli i dále, avšak zázrak se již nestihl zrodit. Prostějov uspěl v Benátkách 3:2.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (Prostějov): Do utkání jsme vstoupili nervózně. První třetina podle toho také vypadala. Po úvodním gólu se naše hra zlepšila. Za stavu 3:0 jsme ale začali na ledě zbytečně bláznit. Tím jsme ztratili to, co jsme si vybudovali. V závěru jsme si sami situaci zkomplikovali. Za tři body jsem rád. Doufám, že budou odrazem do dalších zápasů.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!