30. 11. 2015 | Adam Kolář, Martina Nová

Přestože Benátky v Edenu vedly, proti Slavii nebodovaly

28., pondělí 30. 11. 2015
Slavia - Benátky n.J. SLA - BEN

Pražané vstoupili do zápasu nebezpečněji a na brankáře Sejpala, který tak zažil premiéru v benátském dresu, poslali v první třetině 16 střel, avšak všem pokusům benátská obrana odolala. Ve druhém dějství dokonce dostali Benátčané možnost přesilové hry, kterou ukázkově využili. Soupeře uzamkli v jeho obranném pásmu a po vyvinutém dlouho trvajícím tlaku dostal puk do brány Jan Ordoš. Středočeši vedli 1:0 až do 54. minuty, kdy kuriózním gólem, který přeskočil Sejpalovu lapačku a doplachtil až do sítě, vyrovnal stav zápasu Zdeněk Bahenský. O tři minuty později zvýšil slávistický Pavel Kašpařík a při hře Benátek bez brankáře doupravil výsledek opět Bahenský.

Slavia: Hylák (Král) – Kolařík (C), Růžička – Hraško, Pavlin – Andrlík, Knot – Adam – Bahenský, Mikulík, Hruška – Robinson, Vas, Čermák (A) – Kubica, Kašpařík (A), Micka – Jiránek, Jurík, Šafránek – Nestrašil.
Benátky n.J.: Sejpal (Hosnedl) – Čermák, Kurka – Pabiška (A), Jandejsek – Havlín, Tržický – Pletka, Plodek (C), Ordoš – Paločko, Havlas, Huňa – Špaček, Volf, Dlouhý – Matějček, Kuťák, Hrníčko.
Branky a nahrávky: 54. Bahenský (Knot, Čermák), 57. Kašpařík (Pavlin, Micka), 60. Bahenský – 31. Ordoš (Pletka, Kurka). Rozhodčí: Kika – Hanzlík, Polák. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 922. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Komentář

První třetina nabídla výrazně poklidnější podívanou než v utkání s kladenskými Rytíři. Pražané drželi puk na svých hokejkách častěji, svou územní převahu ale ve vedoucí branku nepřetavili. Nejprve totiž Sejpal zlikvidoval ramenem pokus Davida Hrušky z mezikruží a následně si poradil i se zajímavou příležitostí Robinsona. Již tyto momenty zkraje utkání předznamenaly následný vývoj, v závěru úvodní dvacetiminutovky sice Sejpalovi kotouč vypadl, Micka se ale k dorážce nedostal, a tak přestože sešívaní vedli na střely 16:8, stav zůstal bezbrankový.

Ve druhé části viděli diváci podobný obraz hry jako v té první. Pražané byli nadále aktivnější, Sejpalovu svatyni ale dobývali marně. Prosadit se nedokázali ani v přesilové hře, kterou měli k dispozici po nedovoleném zákroku Hrníčka. Právě Hrníčko mohl otevřít skóre na druhé straně, po překvapivém odrazu od mantinelu ale dokázal Hylák zareagovat včas. Ani ne o minutu později se řítili tři slávisté proti jedinému obránci, Šafránek ale vzdálenější šibenici netrefil.

Odpor Benátek zlomili Pražané až v posledních minutách

V polovině utkání měli první přesilovou hru k dispozici také hokejisté hostů. A ti ji na rozdíl od svých soupeřů dokázali využít. Exslávista Pletka tvrdě vypálil od mantinelu, jeho ránu Hylák neudržel a kotouč za záda brankáře sešívaných dopravil Jan Ordoš. Slávisté si z inkasované branky příliš těžkou hlavu nedělali a nadále se drželi svého aktivního pojetí hry. O chvíli později navíc mohl srovnat Růžička, jenž ale usměrnit prudkou Kubicovu přihrávku na branku nedokázal.

To, co se Pražanům nepodařilo za čtyřicet minut, zvládli slávisté v závěrečné periodě. Sešívaní nepolevovali z vysokého tempa a kýžená odměna se nakonec dostavila. Velké možnosti měla Slavia během další přesilové hry, to ale ještě defenziva Benátek v čele se skvěle chytajícím Sejpalem odolala. Vyrovnávací gól přišel v 54. minutě. Zdeněk Bahenský projel do útočného pásma a odhodlal se ke střele přes obránce, což se ukázalo jako velmi šťastné řešení. Právě obránce Benátek totiž nešťastně ztečoval střelu slávistického forvarda do horního růžku své svatyně.

Z domácích najednou spadla deka a diváci sledovali ještě více stupňující se tlak. O pár sekund později pomohla Sejpalovi tyč, v 57. minutě už se sešívaní radovali podruhé. Pavlinovo nahození našel u zadní tyče Pavel Kašpařík, který si z bezprostřední blízkosti poradil na výbornou a rozjásal publikum v Edenu podruhé.

V závěrečných minutách se musela Slavia bránit náporu soupeře, který hrál přesilovku a zároveň sáhl ke hře bez brankáře. Všechny pokusy hokejistů Benátek ale dokázal zlikvidovat pozorný Hylák a pojistku do prázdné brány přidal Zdeněk Bahenský. Domácí tak slaví ubojované ale zasloužené vítězství 3:1.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Slavia Praha): Jsme samozřejmě rádi za tři body. Nešlo totiž vůbec o jednoduché utkání. Soupeř hrál velmi dobře do obrany. Přestože jsme měli územní i střeleckou převahu, nevypracovali jsme si mnoho brankových příležitostí. Benátkám se podařilo využít přesilovku ve druhé třetině, což nás trochu srazilo. Celou dobu jsme však věřili, že utkání otočíme. V závěrečné části se nám skutečně šťastným gólem podařilo vyrovnat a záhy jsme i skóre otočili. Bahenského gól do prázdné branky byl už jen třešničkou na dortu. Kluci dnes podali bojovný výkon, i když se nám nedařilo úplně vše. Takovéto vítězství je pro nás ovšem cennější, než kdybychom vyhráli 5:0.

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): Nám nemůže nikdo nic vytknout. Nechali jsme na ledě vše, co v nás bylo. Slavia měla sice optický tlak, gólových příležitostí ovšem zas tolik neměla. Hráli jsme přesně, jak jsme chtěli, snažili jsme se hrát na málo obdržených branek a vycházet ze zabezpečené obrany. Musím vyzdvihnout výkon brankáře, který chytal v téhle soutěži poprvé a předvedl velmi dobrý výkon. Myslím si, že pokud by nedostal smolný gól na 1:1, tak by nedostal žádný za celých šedesát minut. Bohužel je to již několikátý zápas, který jsme prohráli v podstatě jen o jednu branku. Mrzí nás, že odtud nevezeme ani bod, mnoho totiž nechybělo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.