5. 12. 2015 | Jiří Mokrý, Ondřej Nejedlo

Černá série je u konce, Benátečtí loupili v Třebíči

30., sobota 5. 12. 2015
Třebíč - Benátky n.J. TRE - BEN
Po šesti porážkách v řadě si Benátky na své konto připsaly dva body. V Třebíči se dokonce ujaly vedení, které ale brzy smazal domácí Švec. Po nerozhodném výsledku přišly na řadu samostatné nájezdy, ve kterých uspěli hostující Jonák s Plodkem, kdežto na domácí straně skóroval pouze kapitán Dolníček. Důležitým faktorem dvoubodové výhry byl i výkon Vladislava Habala v benátecké brance, jenž si připsal osmatřicet úspěšných zákroků.
Třebíč: Šindelář – Malena, Bartoň, Bilčík, Štindl, Šaur, Niko, Šik, Přibyl – Erat, Dolníček, Švec – Kusko, Polodna, Zohorna – Wasserbauer, Miškovský, Pokorný – Čech, Juráň.
Benátky n.J.: Habal – Čermák, Ulrych, Pabiška, Havlín, Trška, Hubáček – Pletka, Plodek, Špaček – Hrníčko, Jonák, Dlouhý – Huňa, Volf, Havlas – Kuťák.
Branky a nahrávky: 29. Švec (Dolníček, Bartoň) - 27. Čermák (Špaček, Pletka), rozhodující samostatný nájezd Plodek. Rozhodčí: Kubičík - Kreuzer, Rampír. Vyloučení: 7:8, navíc Niko (TRE) 10 minut OT - Špaček (BEN) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1510. Střely na branku: 39:24.

Komentář

Pokud dnes Mikuláš naděloval hokejovou krásu, tak na třebíčský zimní stadion bohužel zapomněl. První část hry byla výčtem třech neproměněných přesilovek, po jedné na straně hostů a po dvou na straně Třebíče spíše méně nebezpečných střel na obě brány. Co se týče přesilovek, v těch byly Benátky určitě nebezpečnější, domácí hráli početní výhody staticky, bez pohybu a mnohdy i bez střely, domácí hráči na ledě působili hodně neuspořádaně, jako by spolu jednotlivé formace hrály poprvé.

To druhá část začala o trochu lépe. Třebíč si v úvodu díky náporu vytvořila tlak, ale v závaru před brankářem se hráčům nepodařilo ani na několikrát dostat kotouč do branky. Poprvé se skóre pohnulo ve 27. minutě při přesilové hře Benátek nad Jizerou. Po střele Špačka vytáhl Šindelář dobrý zákrok, ovšem na dorážku Romana Čermáka už nárok neměl.

Na začátku 29. minutě se Horácké Slavii podařilo brankově odpovědět. Na levé straně měl volněji Marek Švec, který dostal dobrou nahrávku od Bartoně a díky tomu, že se mu kotouč svezl po holi, měla střela úplně jinou trajektorii, než gólman předpokládal, a díky tomu puk prošel mezi betony až za brankovou čáru.

Když hned v úvodní minutě závěrečné části dostala Třebíč další přesilovku, diváci se těšili na obrat. Ten ale nepřišel, přesilovka se nepovedla, jedinou šanci měl po nahrávce Erata jediný střílející bek v třebíčském dresu, Jakub Bartoň.

Asi největší šanci měl až v poslední minutě třetí části celek domácích. Nahození na branku od Bilčíka bylo tečované, ovšem brankář předvedl vydařený reflexivní zákrok.

V prodloužení byla Třebíč jasně lepší a měla zápas rozhodnout. Nejprve Dolníček zakončoval přečíslení dva na jednoho a poté Malena ideálně našel Wasserbauera, ale ten v dobré pozici selhal. Nutno dodat, že hosté měli také jednu velkou šanci. Trška trefil tyč Šindelářovy brány.

Zápas došel až do nájezdů. Hosté dvakrát proměnili, brankář Třebíče příliš nepodržel. Za domácí se trefil pouze penaltový specialista Dolníček, na druhý bod to tedy nestačilo, ten si zásluhou Jana Plodka připsali hosté z Benátek nad Jizerou. Třebíč tak již bezmála měsíc čeká na tříbodové domácí vítězství, ke kterému měla však dnes díky podanému výkonu hodně daleko.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Já gratuluji soupeři. My jsme to dnes chtěli zvládnout za tři body, ale na jeden gól toho asi moc neuhrajeme. Je škoda, že když soupeř přijede s třemi pětkami a my máme 19 hráčů do hry, tak jsme nedokázali soupeře dostat více pod tlak. Nějaká snaha tam byla, ale jinak nemohoucnost do koncovky. Dali jsme jeden gól, nemůžeme chtít body. Chyběl nám dnes Matěj Pekr, který se v poslední době dostal do výborné formy, ale dnes nemohl hrát kvůli disciplinárnímu trestu, který dostal v minulém zápase v Kladně.

Antonín Nečas - HC Benátky nad Jizerou: Vyrovnané utkání, fyzický hokej. My jsme rádi za dva body, obrovsky je potřebujeme. Chci vyzvednout výkon útočníků, my jsme hráli na tři pětky, trošku upatlaná sestava, pro nás opravdu cenné body z Třebíče.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.