13. 1. 2016 | Miroslav Klimeš, Martina Nová

Benátky odjíždí z Prostějova bodově naprázdno

40., středa 13. 1. 2016
Prostějov - Benátky n.J. PRO - BEN

Již v první třetině bylo o výsledku utkání prakticky rozhodnuto. Ve třetí minutě domácí do vedení poslal Illéš. Pak začali Benátčané faulovat a ve druhém benátském oslabení přišel další gól. Dvoubrankové vedení Jestřábům zařídil Protivný, jehož o pár vteřin později napodobil Čuřík, který tak vsítil vítěznou branku zápasu. V 17. minutě po trefě Luňáka domácí vedli již 4:0. Tento stav zmírnil až ke konci druhé třetiny Václav Pletka v přesilové hře, jenže v poslední minutě prostředního dějství navrátil čtyřgólový náskok Prostějovu z trestného střílení Krejčík. Ve třetí části se sice v další početní výhodě dokázal trefit Adam Dlouhý, nicméně druhým gólem večera v přesilovce výhru prostějovského celku zpečetil opět Illéš. V zápase, ve kterém celkem Benátky nasbíraly sedm dvouminutových trestů, navíc Jaroslav Vlach obdržel 5+dokonce společně s domácím Cetkovským, Středočeši na Hané padli konečným výsledkem 2:6.

Prostějov: Horčička (Neužil) – Drtina, Vokurka, Mojžíš, Kaluža, Husák, Protivný, Rudl – Luňák, Cetkovský, Venkrbec – Novák, Moskal, Čuřík – Šlahař, Augustin, Volek – Zadražil, Illéš, Krejčík.
Benátky n.J.: Novotný (Sejpal) – Havlín, Říha, Pabiška, Kajínek, Ulrych, Kalina, Kurka – Víšek, Pletka, Ďurač – Špaček, Volf, Dlouhý – Ordoš, Černoch, Jonák – Vlach, Lakatoš, Kubica.
Branky a nahrávky: 3. Illéš (Drtina), 7. Protivný (Novák, Moskal), 8. Čuřík (Moskal), 17. Venkrbec (Husák, Venkrbec), 40. Krejčík, 57. Illéš (Zadražil) – 37. Pletka (Říha, Ďurač), 50. Dlouhý (Pabiška). Rozhodčí: Doležal - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 6:7 + Cetkovský (PRO) a Vlach (BEN) oba 5 + do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 1230. Střely na branku: 33:36. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2.

Komentář

Po třech prohrách v řadě Jestřábi už museli naplno bodovat. V zápase proti Benátkám nad Jizerou byli jasní favoriti, což od začátku potvrzovali. Svoji převahu také rychle přetavili ve vedoucí branku a ve třetí minutě za Novotného dorazil Drtinovu střelu Jakub Illéš. Převaha Prostějova nadále pokračovala a díky druhé trefě si vylepšili statistiky využití přesilovek. Od modré napřáhl Tomáš Protivný a i když si Novotný na kotouč sáhl, puk mu propadl do branky. O minutu později v osmé minutě už to bylo 3:0, Jakub Čuřík zřejmě s přispěním jednoho z protihráčů dorazil do branky střelu Moskala. Až v 11. minutě se mohli prosadit také hosté, jenže střela z mezikruží Havlínovi nesedla a Horčička s ní moc práce neměl. Do kabin se pak odcházelo za stavu 4:0, Husák napřáhl od mantinelu na modré a mezi kruhy střelu tečoval Lukáš Luňák.

Do druhé třetiny vstupovali hosté v přesile a i po uplynutí trestu prostějovského hráče byli aktivnější. Do šancí se ale Benátky příliš nedostávaly a až na zakončení Ulrycha Horčička zasahovat nemusel. O několik minut později přesně v čase 23:00 se do puku od modré opřel Jiří Říha a za Horčičkou zvonilo břevno. Poté se hra znovu vyrovnala a šance se střídaly na obou stranách. Prostějovské vedení mohl ve 28. minutě navýšit po akci na jeden dotek Patrik Husák, ten z vyložené pozice před brankářem napálil kotouč jen do jeho betonů. Když už se zdálo, že se třetina už jen pomalu bude dohrávat, přišlo to nejzajímavější z celé druhé části Nejprve ve 36. minutě snížil v přesilovce Václav Pletka když tečoval střelu Říhy od modré pod horní tyčku. Chvíli na to rozhodčímu unikl jednoznačný faul Vlacha na jednoho z prostějovských hráčů, načež ho vyzval na pěstní souboj Jiří Cetkovský. V bitce měl navrch hostující hráč, oba si však vykoledovali trest na pět minut a do konce utkání. V poslední minutě druhé dvacetiminutovky byl v úniku faulován Lukáš Krejčík Davidem Kajínkem a prostějovský útočník následně nařízený nájezd proměnil přesně mezi brankářovy betony. Jestřábi tak odcházeli do šaten znovu se čtyřbrankovým náskokem.

Prostějovští uklidněni svým náskokem už se ve třetí třetině nikam nehnali, navíc po vyloučení Cetkovského se jim rozpadla první pětka a takový Matouš Venkrbec se již na ledové ploše neukázal. Hosté se však s nepříznivým skóre nechtěli srovnat a v 49. minutě mohl srovnat Ďurač, ten byl ve vyložené šanci faulován Husákem. Následnou přesilovou hru už ale hosté využili, nebyl to žádný zámek, ale před Adamem Dlouhým jakoby se rozestoupila domácí obrana a ten mohl pohodlně z blízka prostřelit Horčičku. Na drama mohl založit Pletka, ten měl po přihrávce od špačka před sebou prázdnou branku, tentokrát se ale znovu vytáhl domácí brankář a rychlým přesunem šanci zneškodnil. Tři minuty před koncem pak využil Jakub Illéš přihrávku zpoza branky od Zadražila a v přesilové hře, uzavřel skóre utkání na konečných 6:2.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Je to naše první letošní vítězství a doufám, že v tom budeme pokračovat. Myslím si, že rozhodla první třetina, do které jsme vstoupili velice dobře. Hráli jsme velmi dobrý kombinační hokej a dobře jsme bruslili, zaslouženě jsme první dějství vyhráli 4:0. Pak už výkon nebyl takový. Pod nějakým dojmem vedení tam zodpovědnost, to chtění a bruslení nebylo a trošku se to z naší hry bohužel vytratilo.

Jiří Čelanský (trenér HC Benátky nad Jizerou): O osudu utkání rozhodla naše první desetiminutovka, v níž jsme měli ostudný start. Podle toho se pak odvíjel ráz celého zápasu. Nejsme tým, který může hrát 50 minut, my musíme hrát 60 minut.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.