20. 1. 2016 | Filip De Bolle, Martina Nová

Benátky v Kadani bodově neuspěly, odváží si prohru 2:4

42., středa 20. 1. 2016
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN

Do utkání vstoupili hned v první minutě gólově domácí, kdy brankář Novotný nestačil na střelu Kadlece. Již v 6. minutě se náskok Kadaně zvýšil na dvě branky z hole Šťovíčka. Po polovině úvodní dvacetiminutovky přišel první trest hostů, během kterého padla nakonec vítězná trefa Szathmáryho, která poslala sportovní klub již do pohodlného vedení 3:0. Úvodem prostředního dějství dovršil Chlouba gólové představení Kadaně trefou na 4:0. V polovině utkání snížil brankový rozdíl benátský obránce Jiří Kurka, kterého ještě ve 48. minutě při dvojnásobné početní výhodě napodobil Jiří Černoch, jenž zkorigoval výsledek na konečných 4:2 pro domácí trhače.

Kadaň: Čech (Dvořák) – Černý, Rohan, Trefný, Szathmáry, Drobný, Mrázek – Kadlec, Kverka, Sloboda – Chrpa, Chlouba, Hlava – Koblasa, Vrána, Vaněk – Šťovíček, Veselý, Macháček.
Benátky n.J.: Novotný (Hosnedl) – Pabiška, Říha, Kalina, Kajínek, Ulrych, Kurka, Hubáčák – Rys, Černoch, Jonák – Špaček, Volf, Dlouhý – Víšek, Kubica, Ordoš – Huňa, Hrníčko, Paločko.
Branky a nahrávky: 1. Kadlec (Mrázek), 6. Šťovíček (Kverka), 13. Szathmáry (Kverka, Kadlec), 22. Chlouba (Hlava, Trefný) – 29. Kurka (Špaček, Rys), 48. Černoch (Říha, Rys). Rozhodčí: Koziol – Rampír, Kotlík. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 32:36. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

Komentář

Kadaňským vyšel vstup do zápasu skvěle. Po půlminutě hry napřáhl z prostoru pro vhazování Martin Kadlec a jeho střela propadla mezi betony brankáře hostí. Benátky rychlá branka zaskočila, čehož domácí tým využíval a nepouštěl svého soupeře z pásma. Kadaňští svůj tlak zužitkovali v 6. minutě, když v signalizované výhodě protlačil puk za Novotného záda Martin Šťovíček. Hosté mohli snížit o minutu později díky šanci Kubici, Čech si však připsal dva úspěšné zákroky.

V polovině třetiny se kotouč před odkrytou brankou odrazil k Černochovi, ten však nechal vyniknout domácího brankáře, který střelu vyrazil betonem. V 11. minutě hráli domácí první přesilovou hru. Hosté sice drželi puk většinu přesilové hry mimo vlastní pásmo, ale deset vteřin před koncem napřáhl od modré čáry Šimon Szathmáry a jeho prudká střela skončila až v síti. V 15. minutě hráli přesilovou hru také hosté. Trhači však nepustili svého soupeře do vlastního pásma.

Domácím vyšel vstup i do druhé části. Po dvou minutách se před brankou Benátek objevil Roman Chlouba a šikovným zakončením překonal brankáře hostů. Po čtvrté brance domácí uklidnili hru. A hosté toho využili. Nejdříve ve 28. minutě ujeli do úniku dva na jednoho Volf se Špačkem, domácí brankář však Špačkovu přihrávku zastavil betonem. V pokračování akce však Špaček našel před brankou Jiřího Kurku, který překonal ležícího Čecha. Domácí herní styl ani po inkasované brance nezměnili a hosté se stále snažili o ohrožení domácího brankáře. Dvě minuty před koncem třetiny ujel domácí obraně Kubica, ale Čech byl i tentokrát pozorný. Domácí brankář se podruhé vyznamenal 15 vteřin před koncem. Rys ujel domácí obraně, Čech si povyjel z branky a skluzem vypíchl útočícímu hráči puk.

Také třetí třetina začala úspěšněji pro domácí. Po půlminutě hry prokličkoval mezi dvěma bránícími hráči Kverka, ale Novotný byl pozorný. O chvíli později napřáhl na modré čáře Szathmáry, tentokrát však byl úspěšnější brankář hostí. Ve 48. minutě dostali hosté výhodu dvojnásobné přesilové hry, kterou po dvaceti vteřinách využili. Povedenou kombinační akci zakončil do odkryté branky Jiří Černoch. V polovině třetiny fauloval Kalina Kadlece a rozhodčí nařídil trestné střílení. Novotný však předvedl skvělý zákrok a nadále držel naděje Benátek na dramatizaci zápasu.

V posledních pěti minutách se hosté tlačili do útočného pásma. To vedlo k brejkům domácích hráčů. V jednom z nich promáchl ve slibné pozici Chrpa. Minutu před koncem zápasu byl vyloučen Hlava. Hosté si vyžádali oddechový čas, po kterém nastoupili v šesti hráčích v poli. O 15 vteřin později neudržel nervy na uzdě Jonák, hosté přesto pokračovali v pěti hráčích v poli. Trhači se však dokázali ubránit a ukončili sérii prohraných utkání.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): Je to pro nás důležitá výhra. První třetina vypadala přesně tak, jak jsme si představovali. Chtěli jsme hrát celý zápas, což se vedlo. Ve druhé třetině už se hra vyrovnala, ale my jsme si je pohlídali. Na můj vkus bylo v některých momentech až moc chyb, ale dobře to dopadlo, důležité tři body jsou doma. Díky bohu za to.

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): Ten ráz utkání ovlivnila první třetina, do které jsme vstoupili velmi špatně. Dělali jsme neuvěřitelné chyby v obraně. Pak už se zápas vyvíjel tak, jak se vyvíjel. Mrzí mě, že jsme ten zápas neunesli ani emočně, kdy jsme v tom závěru mohli šahat po nějakém výsledku.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.