27. 2. 2016 | Věra Novotná, Martina Nová

O vítězi rozhodla až osmá série nájezdů, Benátečtí berou bod

3., sobota 27. 2. 2016
Benátky n.J. - Šumperk BEN - SUM

V sobotu se v Benátkách nad Jizerou představil celek ze Šumperku, kterému stále hrozí možný sestup. Utkání, které bylo okořeněno jak krvavým zraněním, schovaným pukem v brankářské výstroji, ba dokonce proraženým plexisklem po tvrdé střele, nepřineslo mnoho branek. Na gól si diváci museli počkat až do třetí třetiny. V 54. minutě poslal domácí do vedení Jan Ordoš. Tento náskok ale vydržel pouhých 77 vteřin, když vyrovnal šumperský Káňa. Zápas, ve kterém jasně dominoval brankář Novotný na straně jedné, tak Miroslav Svoboda v hostujícím táboře, dospěl až do samostatných nájezdů. V těch se diváci dočkali dalších pěti úspěšných a i pohledných pokusů. Ten vítězný byl nakonec v osmé sérii z hole hostujícího Sedláka.

Benátky n.J.: Novotný (Vacek) – Havlín, Ulrych, Říha, Kalina, Jandejsek, Hubáček – Hrníčko, Černoch, Víšek – Ordoš, Pabiška, Dlouhý – Zachar, Král, D. Svoboda.
Šumperk: M. Svoboda (Zelenka) – Sedlák, Gewiese, Bail, Puzič, Holík, Prokop, Horyna – Káňa, Fořt, Milfait – Brunec, Šimun, Haas – Hlinka, Plášek, Ostřanský – Hroch, Miškovský, Panna.
Branky a nahrávky: 54. Ordoš (Dlouhý, Pabiška) – 55. Káňa (Fořt, Holík), rozh. náj. Sedlák. Rozhodčí: Krob – Kokrment, Rozlílek. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 27:45 Diváci: 320. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Komentář

Zápas začal opravdu ve vysokém tempu, na první přerušení se čekalo tři minuty a na své první zákroky si počkali brankáři až do šesté minuty. Novotný v benátecké brance si jej připsal po střele Marka Baila. Benátky poprvé ohrozily bránu Šumperku o dvě minuty později. Ani jeden z týmů neměl výraznější převahu a dlouho diváci sledovali pasáž hry bez šance. V 11. minutě zůstal po nárazu na mantinel ležet benátecký Hrníčko, který odjel do kabiny s krvavým zraněním v oblasti obličeje. Ani jeden z týmů nevyužil svých šancí, z nichž největší měl hostující útočník Eduard Šimun, který orazítkoval břevno Novotného brány. V první třetině bylo k vidění dalších několik šancí, ale ani jeden tým neskóroval.

Hned v úvodu druhé dvacetiminutovky vyzkoušely obě mužstva své útoky. Za domácí mohl vstřelit úvodní gól Tomáš Havlín, jehož střela z úhlu našla jen připraveného Svobodu a na druhé straně mohl potrestat Novotného špatný návrat do branky Brunec. Domácí brankář ale po dlouhém hledání našel puk mezi svými betony. I tato třetina se nesla ve znamení hry z jednoho konce kluziště na druhý, takže to podle hlav diváků vypadalo, že sledují tenisový zápas. Šumperk spoléhal na skvělou obranu a rychlé brejky, a využít jich mohl opět Tomáš Brunec, proti jehož střele se ale Novotný stačil přesunout. Dvě a půl minuty před koncem pálil od modré Marek Bail, jehož první střela letěla nad branku a při druhém pokusu se přihlásil o nejtvrdší střelu WSM ligy poté, co vysklil ochranné sklo za domácí brankou. Druhá třetina tak skončila předčasně.

Ve třetí třetině hosté začali diktovat tempo. V prvních pěti minutách výrazně přehrávali domácí a svým tlakem si vynutili přesilovku 5na3. Domácí obrana v čele s Filipem Novotným však odolala. První gól domácích si připsal Jan Ordoš, jenž si vychutnal brankáře a celou šumperskou obranu a nekompromisně zakončil střelou nad bezmocného Svobodu. Ihned poté orazítkoval benátecký Hrníčko tyčku a z rychlého protiútoku vyrovnal stav utkání Jan Káňa. V závěru třetiny drželi hosté souvislý tlak v benáteckém obranném pásmu, ale gól již nepřidali.

V prodloužení se oba týmy spoléhaly na střely od modré čáry, ale s blížícím se koncem se zvyšoval počet soubojů, a tím i více možností k rychlému protiútoku. Prodloužení však vítěze neurčilo, a tak o druhém bodu rozhodovaly nájezdy, které dospěly až do osmé série, ve které vystřelil šumperským drakům druhý bod Tomáš Sedlák.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (Benátky nad Jizerou): Máme problémy s počtem hráčů. Vše je omezeno tím, že několik kluků už nastoupilo za Bílé Tygry, tudíž poté nemohou nastoupit v první lize. V Liberci je momentálně marodka, takže tam odsud přešli někteří hráči. Navíc i benátecké mužstvo postihla chřipková epidemie. Dnes jsme byli rádi, že jsme i s libereckým juniorským týmem, který hrál v Mladé Boleslavi, dali dohromady dva mančafty. Musím říci, že naši kluci se k tomu postavili velice dobře. Ač jsme již zachránění, a dalo by se říci, že nám o nic nejde, tak jsme zápas odmakali a za to je musíme pochválit.

Milan Mazanec (Šumperk): Myslím si, že jsme byli lepším týmem. Soupeře jsme přestříleli. Nedokázali jsme překonat gólmana Novotného. Bylo tam několik šancí, které jsme neproměnili. Poté jsme inkasovali, protože jsme potřebovali tři body. Samozřejmě i dva jsou dobré, ale my chtěli tři. Hru jsme otevřeli a kvůli tomu dostali branku. Byli jsme rádi, že se nám podařilo vyrovnat. Poté v té loterii jsme získali druhý dobrý bod. Naše produktivita je přesně to, proč nyní bojujeme o záchranu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!