9. 9. 2016 | Martina Nová

Benátky již podruhé berou bod, prohrály znovu 2:3 v prodloužení

2., pátek 9. 9. 2016
Benátky n.J. - Slavia BEN - SLA

Benátecké čekalo první domácí utkání nového ročníku WSM ligy. Do zápasu vstoupili s bojovnou náladou, díky čemuž svého soupeře zatlačili. Vytěžili z toho i úvodní gól. Přestože koncem první dvacetiminutovky začala být Slavia tím aktivnějším mužstvem, domácí si vytvořili v prostřední třetině dvoubrankový náskok. Domácí gólman Kváča dlouho držel čisté konto a přímo čaroval v benátecké brance, nakonec byl přeci jen překonán. V základní hrací době dvakrát a potřetí ještě v nastavení. Benátky si tak ve 2. kole připisují proti pražskému týmu již druhý bod do tabulky.

Benátky n.J.: Kváča (Žajdlík) – Kolmann, Havlín, Kočí, Mikliš, Pyrochta, Plutnar, Krejčí – Hrníčko, Plodek, Musil – Ordoš, J. Mikyska, Víšek – Prokeš, Volf, Hrabík – Ďurač, Janele, Bittner.
Slavia: Hylák (Frodl) – Andrlík, M. Drtina, Knot, Štebih, A. Růžička, Hraško, Valík – Dušek, Tuominen, Chlouba – Mikulík, Dragoun, Kverka – Markovič, Šafránek, Kern – M. Kadlec, Jiránek, Rys.
Branky a nahrávky: 12. Ďurač (Kočí, Hrabík), 32. Víšek (J. Mikyska) – 48. Jiránek (Markovič), 57. Chlouba (Tuominen, Dušek), 65. Šafránek (Dragoun). Rozhodčí: Luczków – M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 567. Střely na branku: 31:42. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Komentář

Benátečtí vstoupili do utkání opravdu aktivně, během 2. minuty hry zavařila slávistické obraně druhá domácí lajna, kdy gólmana Hyláka svými pokusy otestoval jak Mikyska, tak i dvakrát Ordoš. I přes následná drobná zaváhání benátecké obrany, vždy dokázali situaci ukočírovat mimo jiné také díky brankáři Kváčovi. Opět výrazně zahrozil druhý útok v čele s Mikyskou v 6. minutě, jenže obě střely hráče s číslem 25 šly do výstroje slávistického maskovaného muže. Od 8. minuty se začal patřičně čistit vzduch na trestných lavicích. Jako první si šel sednout slávistický Jiránek, zanedlouho ho ale na straně druhé doplnil Mikyska. Avšak za několik vteřin se opět otevřely dvířka hostující trestné lavici, když fauloval Růžička. Nicméně domácí nevyužili ani výhodu 4 na 3, ani 5 na 4, i když při návratu druhého slávisty zkusil vypálit na Hyláka Ďurač, kterého ale vychytal. Chuť si nicméně zakrátko spravil. Ivan Ďurač se prokličkoval hostující obranou a i přes na poslední chvíli bránícího hráče Slavie, který mladému forvardovi zakončení poněkud znesnadnil, nakonec puk kličkou procpal pod betony brankáře sešívaných – 1:0. Benátky pak úspěšně přečkaly vlastní oslabení, a i když slávisté v závěru úvodního dějství zvýšili obrátky, ale domácí bojovali a tlaku hostí zdárně odolali a opětovně byli vyrovnaným soupeřem.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Pražané, nicméně bezchybný Kváča a dobře-fungující obrana těžší chvíle pro Benátky udrželi bez inkasování. Následovaly momenty zápasu, kde se oba celky pokoušely propracovat k zakončení, avšak veškeré jejich naděje překazili výborní brankáři. Především pak výborný benátecký Kváča, který zmařil nejednu střelu slávistů. V 11. minutě měl gólovou šanci hostující Chlouba, jenže jeho gólovku překazili urputní domácí obránci. Jak se říká „Nedáš, dostaneš!“ a přesně to platilo i v polovině zápasu, když Mikyska zavezl puk do útočné třetiny svého celku, poslal přihrávku Janu Víškovi, který naprosto nehlídán v pravém kruhu pro vhazování přesně mířil do prázdného místa Hylákovy branky – 2:0. Slavia se nechtěla vzdát a na Kváču posílala další nebezpečné puky. V 33. minutě tvrdě na benáteckého gólmana v předbrankovém prostoru doráželi slávisté, ale Benetckému v brance se puk od betonů odrazil mimo jeho svatyni. Nicméně ani benátečtí se nenechali zahanbit, souhra Ďurač – Volf otestovala v protiútoku pozornost Hyláka, který v testu obstál. Ke konci prostředního dějství šel domácí celek do čtyř, dělovkou od modré zkusil snížit Drtina, avšak jeho pokus zdárně neskončil. Slávističtí hráči dokonce orazítkovali i benáteckou konstrukci, na ledu ležící Kváča kotouč nepropustil. Na domácího gólmana nevyzrál ani hráč staršího dorostu Kern, když maskovaný hráč v modrém dresu zavčasu zasedl puk. I pře větší aktivitu a nebezpečnost Benátky nápor Slavie ustály a do závěrečné dvacetiminutovky šly s dvoubrankovým náskokem. Po 40 minutách se ještě na ledové ploše strhla rozmíška, ze které někteří nevyvázli beztrestně.

Do třetí třetiny vstoupili oba celky ve čtyřech, na straně domácích bez vyloučeného Havlína, z hostů naopak seděl Kadlec. Po návratu obou provinilců šly Benátky do oslabení, i přes tlak slávistů, neuspěl ani zblízka Tuominen, stejně ani neprocedil kotouč pod Kváčovými betony Mikulík. Ani poté si nemohl domácí brankář oddychnout, hosté neustále tlačili svého soupeře, mladý maskovaný muž nezaváhal. Jenže v 48. minutě předci jen kapituloval. Tomáš Jiránek bez obtíží proklouzl domácí defenzívou a zakončil z pravé strany k levé tyči Kváčovi brány - 2:1. Ve stejné minutě musel znovu brankář v modrém prokázat své schopnosti. Na poslední chvíli do lapačky zachytil plachtící kotouč za jeho záda odražený od brankové konstrukce. Následovaly nelehké chvíle pro Benátecké, kotouče se neustále vznášely na hlavou domácího gólmana, případně musel držet jednobrankový rozdíl nasazením vlastního těla a hbitého přesunu od tyči k tyči. Osm minut před koncem základní hrací doby se podařilo Benátkám oprostit od tlaku hostů a po dlouhé době byla na Hyláka vyslána střela. Ten byl ale připravený. Nebezpečně zahrozil domácí Volf, který z pravého kruhu dorážel odražený puk, mířil jen mimo bránu. Poté z mezikruží pálil ještě Ordoš, jenže slávisté ujeli do protiútoku a vyrovnali. Roman Chlouba vystřelil zblízka na Kváču, ten kotouč vyrazil nad bránu, jenže když padal dolů, snažil se ho vyhodit pryč a tím si ho nešťastně srazil za svá záda ramenem - 2:2. V 60. minutě šli domácí do oslabení, když Mikliš bránil jednoho ze slávistů tvrději, než dovolují pravidla. V závěrečných vteřinách z pravé strany pálil Dragoun, ale Kváča puk vyrazil, a muselo se tak prodlužovat.

Slavia vstoupila do nastavení ve hře 4 na 3, přestože strávila celou dobu ve své útočné třetině a v závěru pálil z pravého kruhu Tuominen, třetí gól nedala. Poté se tedy již hrálo dle nových pravidel 3 na 3 a divácky se jednalo opravdu o zajímavou podívanou v podobě otevřené hry na obou stranách. obrovskou šanci měly Benátky, když Pyrochta vystřelil z mezikruží, ležícího brankáře Hyláka nepřelstil Ordoš, poté ještě zaskakoval na brankové čáře obránce Drtina. Pyrochta neuspěl ani napodruhé, když trefil břevno. Opět se potvrdilo heslo "nedáš, dostaneš". Tentokrát ve prospěch hostů. Kváča ještě stačil na první střelu slávistů, ale tu další Davida Šafránka již nevychytal, když hostující hráč přesně zavěsil puk k levé tyči domácí branky. Slavia tak získala bonusový bod za vítězství 3:2 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Myslím si, že jsme odehráli výborný zápas. Samozřejmě nás mrzí, že jsme neudrželi do šedesáti minut vedení, ale asi se projevila kvalita Slavie. Musím říct, že mě hodně mrzí druhý gól, který jsme dostali, bylo to po velké chybě, ale bohužel. V prodloužení si myslím, že jsme hráli slušně. Ustáli jsme oslabení 4 na 3, pak jsme měli dvě obrovské šance. Bohužel se štěstí převalilo na stranu Slavie, ale myslím si, že takovýhle výkon je za co vzít a máme na čem stavět.

Jan Srdínko (Slavia Praha): Měli jsme špatný vstup do zápasu. Soupeř nás přebrusloval, dostával se do šancí. V první třetině nás parádním výkonem podržel Saša Hylák. Od druhé třetiny jsme se zlepšili. Měli jsme dobrý pohyb, vypracovali jsme si celkem dost šancí. Paradoxně, když jsme měli tlak a mohli jsme se dostat do zápasu, udělali jsme chybu a soupeř zvýšil na 2:0. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší. Nejprve se nám podařilo vyrovnat, poté i vyhrát v prodloužení. Myslím si, že o jednu branku jsme byli lepším týmem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.