17. 9. 2016 | Věra Novotná, Martina Nová

Benátečtí nezvládli koncovku v Mostě, prohráli těsně 1:2

5., sobota 17. 9. 2016
Most - Benátky n.J. MST - BEN
Benátky se v rámci 5. kola WSM ligy představily na ledu Mostu. Středočeši šli do vedení již v 5. minutě zásluhou Matouše Bělohorského, jenže dále žádný gól nepřidali. Utkání, které nebylo příliš pohledné, nakonec vzešlo lépe pro domácí Most. Nejprve v přesilové hře vyrovnal Kamil Černý, a pak 80 sekund před koncem třetí třetiny o prvním vítězství Baníku v probíhajícím ročníku rozhodl Tomáš Rod.

Most: Pinc (Spěšný) – Černý, J. Novák, Strejček, Hora, Kokeš, Cvrk, Šefl – Kubinčák, Divíšek, Havlíček – Rod, Alinč, Smolka – Stříbrný, Válek, Řehoř – Havelka, Trübenekr, Mráz.
Benátky n.J.: Kváča (Hosnedl) – Kolmann, Krejčí, Kurka, Pyrochta, Kočí, Mikliš, Havlín – Prokeš, Plodek, Hrníčko – Bittner, Volf, Víšek – Janele, Hrabík, Havel – Dlouhý, Bělohorský, Ďurač – Musliu.
Branky a nahrávky: 49. K. Černý (J. Novák, Havlíček), 59. Rod (Alinč, Smolka) – 5. Bělohorský (A. Dlouhý, Kočí). Rozhodčí: Sýkora – Barvíř, Gančarčík. Vyloučení: 6:6, navíc Mikliš (SPA) 10min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 208. Střely na branku: 28:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Komentář

Od úvodního hvizdu měli navrch hokejisté od Jizery. Již ve třetí minutě se o úvodní šanci postaral Jan Víšek, jehož střelu neudržel Pinc ve své lapačce, své zaváhání ale domácí brankář stihl napravit. Za minutu a půl se již ale Středočeši radovali ze své úvodní branky. Dlouhý střílel z levé strany, puk se dostal k Matouši Bělohorskému, který nikým nebráněn dostal puk nad Pincovým betonem do brány. Hokejisté Mostu se mohli dostat k vyrovnávacímu gólu v půlce třetiny, kdy jim byla nabídnuta přesilovka, ale k žádné větší šanci se nedostali. Ke konci prvního dějství měli domácí k dispozici dokonce dvojnásobnou přesilovku, ale během té je Benátečtí nepustili do svého obranného pásma.

Druhé dějství mohlo přinést i druhý gól v Pincově brance poté, co Prokeš vyslal do úniku Jana Plodka, ten ale svůj únik v gól nepřetavil. Domácí se k žádné kloudné akci nedostali, a to ani v přesilové hře, která přinesla pouze nahazované puky. Větší šanci Mosteckých přineslo paradoxně jejich oslabení, ve kterém Válek ohrozil brankáře Kváču. V půlce třetiny mohl příznivce Středočechů rozjásat Volf, jenž se řítil sám na Pince. Ten však zaúřadoval svou holí a vypíchl Volfovi puk z nebezpečného prostoru. Žádnou větší akci již ale ani jeden z týmů ve druhé třetině nepředvedl.

Mostečtí mohli srovnat ihned na začátku poslední dvacetiminutovky, ale ani jeden hráč z trojice Válek-Stříbrný-Mráz nedokázal Kváču v benátecké brance překonat. Ve 45 minutě se na druhé straně ocitl v obrovské šanci benátecký kapitán Jan Plodek, jenž ale minul ve výhodné pozici před brankou Prokešovu přihrávku. V následující přesilové hře si Most vytvořil velký tlak, ale Kváča byl prozatím stoprocentní. Domácí se však nevzdali a v posledních deseti minutách dvakrát udeřili. Nejprve vyrovnal na 1:1 Kamil Černý, který se napřáhl k razantní střele od modré a ta skončila až za zády brankáře Kváčy. Benátecké mohl dostat v zápětí do opětovného vedení Bittner, který však nedosáhl na Krejčího střelu. Obrat dokonali Mostečtí v 59. minutě s přispěním jednoho s benáteckých obránců, který srazil střelu Tomáše Roda mimo Kváčův dosah.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): K zápasu v Mostě jsme jeli s okleštěnou sestavou. Jeli tam hlavně junioři a musím říci, že jsme od tohoto zápasu očekávali více. Bohužel jsme ale nedokázali proměnit tutové šance, přistoupili jsme na hru Mostu, a to nás stálo body. Domácí naopak dokázali vyrovnat ve třetí třetině v přesilové hře a poté dát pro ně trochu šťastný gól chvíli před koncem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.