26. 9. 2016 | Martina Nová, Věra Novotná

Benátečtí ztratili proti Slovanu i páté mistrovské utkání v řadě, na nájezdy prohráli 3:4

8., pondělí 26. 9. 2016
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Začátek zápasu přinesl několik šancí, se kterými si ale ani jeden z týmů nedokázal poradit. Na gól si diváci museli počkat až do druhé třetiny. Benátečtí v ní byli aktivnějším týmem a vyplatilo se to. Ve 35. minutě poslal domácí do vedení Josef Mikyska. Hráči Slovanu se však nevzdali. Gól do šatny vstřelil devět sekund před koncem prostřední části Ladislav Gengel. Poslední dějství přineslo rychlé vedení hostů, kteří využili nabídnutou přesilovou hru díky střele Davida Merty. Ve 45. minutě prohrávali Benátečtí o dvě branky poté, co se opět trefil Ladislav Gengel. Kontaktní gól vykřesal Dominik Hrníčko v 51. minutě a stíhací jízdu dokonal tři minuty před koncem základní hrací doby Jan Ordoš. O vítězi rozhodovaly samostatné nájezdy, v nichž uspěli hosté z Ústí. Výhru zařídil Patrik Poulíček.
Benátky n.J.: Will – Pyrochta, Kolmann, Kurka, Havlín, Mikliš, Kočí, Krejčí, – Hrníčko, Lakatoš, Prokeš – Ordoš, J. Mikyska, Víšek – Ďurač, Bělohorský, J. Havel – Bittner, Hrabík, A. Dlouhý.
Ústí n.L.: Soukup – Bernad, Kasík, Husák, M. Vágner, Brož, Přindiš, Hes – Loskot, Vrdlovec, Kloz – Z. Doležal, Poulíček, Merta – Moučka, Melka, Komárek – Markulinec, Gengel, Navarra.
Branky a nahrávky: 35. J. Mikyska (Pyrochta), 51. Hrníčko (Lakatoš, Prokeš), 57. Ordoš (Krejčí, Lakatoš) – 40. Gengel (Melka, Přindiš), 42. Merta (Z. Doležal, M. Vágner), 45. Gengel (Moučka), rozh. náj. Poulíček. Rozhodčí: Veselý – Lučan, Kis. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 243. Střely na branku: 40:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

Komentář

Obě mužstva začala pěkně zostra. Z Benáteckých zprava vystřelil nepříjemnou střelu Hrníčko, Soukup vyrazil kotouč betonem, vzápětí se musel mít na pozoru i Will, ale i on se nenechala dělovkou z pravého kruhu překvapit, kterou vyslal Kloz. Puk létal ze třetiny do třetiny, nicméně ani jedna z obran nedovolila útokům jít do nebezpečných zakončení. Ústí se podařilo v 8. minutě zatlačit benátecký tým v jeho třetině, poskakující touš před bránou vyslal na Willa Gengel. Vzápětí si Loskot položil benáteckého gólmana a chtěl protlačit puk k pravé tyči okolo jeho betonu, avšak mladý brankář čapl po kotouči a podržel ho. Obrovskou příležitost ujmout se vedení měl na konci přesilovky hostí Přindiš, jenž osamoceně číhal u levé tyčky domácí svatyně, obdržel přesnou přihrávku na hůl, z první vypálil, ale Will se výborně natáhl a lapačkou touš vytěsnil mimo nebezpečí.Ústecký tak vyústil ve vyloučení domácích.Benátky se v něm dobře bránily, i přestože se Kloz pokusil zblízka překonat Willa střelou k tyči, nezdařilo se. Na konci klasické početní výhody ještě prokličkoval do útočné třetiny Doležal a pokoušel se rovněž prosadit z předbrankového prostoru ranou k pravé tyči, nicméně domácí obrana a skvěle chytající Will mu pokus překazili. Do čtyř šli také hosté. Benáteckým se ale opět přesilová hra nezdařila. Kurka zkusil dělovkou překvapit Soukupa, ten však zavčasu přiklepl betony. Vzápětí ale gól v oslabení mohl přibýt na stranu hostů, když Polníček s Mertou ujeli domácí obraně, Mertovo zakončení první brankou neskončilo, neboť ho vychytal Will. V další přesilovce ke konci třetiny Víšek vystřelil z mezikruží, Soukup vyrazil betonem touš na hůl Mikyskovi čekajícímu v levém kruhu, jenže jeho střela z první prosvištěla pouze po vnější straně ústecké svatyně.

Úvodem druhé třetiny ve zbytku přesilovky Pyrochta střílel z vrchu pravého kruhu, Ordoš ještě clonil, avšak Soukup úspěšně střelu vyrazil. Po tvrdém ataku na Prokeše sehráli Benátečtí povedenou přesilovku, drželi se na puku, stříleli, ale vedení se nechopili. Benátky se i po návratu ústeckého hráče dlouho drželi v obranné třetině hostů, několikrát Soukupa ohrozili, nicméně neskórovali. Do šance se probojoval také Slovan. Moučka číhal v mezikruží zcela nehlídán, prošla k němu přihrávka spoluhráče, jež bez přípravy vyslal na Willa, ten pozorně vyrazil touš. Vzápětí měl dvojitou příležitost skórovat Prokeš v modrobílém. Nejprve zleva střílel, ale rána se odrazila od Soukupa, vzápětí se v pravém rohu znovu chopil černé pryže Prokeš, jenže tentokrát se také nedočkali domácí úvodního gólu, když kotouč proskákal brankovištěm podél brankové čáry s odrazem od brankové konstrukce. Benátecký útočník ještě chtěl zblízka dorážet, ústecký maskovaný muž ale zalehl puk.Rychle se poté Hrabík po vhazování ujal puku a z mezikruží pozdravil střelou zápěstím Soukupa, kterému již podruhé po sobě značně vypomohla branková konstrukce, jelikož benátecký mladík nastřelil břevno.Benátky svého soupeře značně zatlačily a neustále dorážely na jejich brankáře, jejich snahu na chvíli překazilo vyloučení Lakatoše, ale dobrým napadáním soupeře neinkasovali a rychle po návratu benáteckého útočníka vybojoval pro svůj celek faul. Nicméně Benátkám se nedařilo usadit v útočném pásmu, ba dokonce Kloz zachytil chybnou rozehrávku ve střední třetině a sám ujel na Willa, ten ho vychytal. Nakonec se přeci jen Středočeši v početní převaze prosadili. Josef Mikyska prokličkoval hostující obranou a blafáčkem, kdy si položil Soukupa a následně zasunul puk do mezírky mezi pravou tyč a beton brankáře, poslal svůj tým do vedení 1:0. Zvýšit mohl Prokeš, který rovněž ujel obraně Slovanu, ale mezírku mezi nohama hostujícího gólmana jeho pokus z mezikruží nenalezl. I přes větší šance Benátek ve druhé třetině devět vteřin před zazněním sirény ještě Ústí srovnalo. Z levého kruhu nahrál Melka nachystanému a nestřeženémuLadislavu Gengelovi, jenž překonal přesunujícího se Willa – 1:1.

Ústí vstoupilo do třetího dějství akčněji a hned si vynutili vyloučení na straně domácím, když Havlín vystřelil puk mimo hrací plochu. Toto provinění také dokázali patřičně využít. Doležal nahodil od modré puk na Willa a plachtící kotouč tečoval s přesností David Merta - 1:2. Jelikož Slovan byl při chutí, tak chtěl co nejrychleji navýšit svůj náskok. Od modré zprava dělový projektil vypálil Kasík, benátecký gólman další inkasování nedopustil, když touš zbrzdil vlastním tělem. Jenže netrvalo dlouho a černá pryž se povalovala opět ve svatyni Benátek. Ladislav Gengel připraveně z blízkosti prostrčil přihrávku Moučky mezi betony Willa - 1:3. V přesilovce domácích opět zahrozila dvojice Gengel-Moučka, jež se vydala dopředu 2 na nikoho, ale zakončující Moučka správně nenasměroval kotouč do poloprázdné brány roztaženého Willa. Pro Benátecké mohlo být ještě hůře, Melka dostal puk za domácího gólmana, avšak se mu to podařilo přikopnutím bruslí, rozhodčí rozpažil a pokračovalo se s dvoubrankovým rozdílem. Přestože byla na domácích znát frustrace, znovu se jim povedlo prostřelit Soukupa v 51. minutě utkání. Z otočky vyslal touš na bránu Lakatoš a v předbrankovém prostoru dráhu kotouče usměrnil Dominik Hrníčko - 2:3. Středočechy skórování povzbudilo, podruhé se mohl trefit Mikyska, jemuž v mezikruží přenechal puk Víšek, který ho na něj ještě posunul nahoru, ale Mikyskova střela nalezla pouze výstroj ústeckého brankáře. Obrovskou příležitost měl také Pyrochta, odražený touš přilétl do levého kruhu, kde čekal, jenže ani zpracování mu nedopomohlo trefit prázdnou svatyni Slovanu, neboť její strážce ležel na ledu po předešlém zákroku, který předvedl. Tvrdá práce Benátek se nakonec vyplatila. Neustálým tlakem si vytvořila i nakonec gólový vyrovnávací moment, když Jan Ordoš nekompromisně z mezikruží prostřelil brankáře Soukupa - 3:3. Nebezpečí v podobě Moučky v posledních sekundách základní hrací doby nedokázala zastavit defenzíva domácích, jeho střelu však vykryl Will.

Na úvod prodloužení se herní dominance ujali domácí. Trojice Mikyska, Pyrochta a Kolmann Slovanu řádně zavařili, nicméně prosadit se jim nepodařilo. Po krátkém výpadu hostů, který zastavil offside, znovu větší aktivitu prokázaly Benátky. Obě mužstva ale byla již značně vysílena jak samotnými šedesáti minutami, tak i neustálým přebruslováním celého hřiště v pouhých třech lidech na hrací ploše. Žádná další branka nepadla, a tak musely rozhodnou o vítězi samostatné nájezdy. Rozuzlení přišlo až v šesté sérii nájezdů. Po úvodním nezdaru ústeckého Doležala se pak trefili jak domácí Mikyska s Lakatošem, tak Loskot s Bernadem. Protože se Krejčímu Soukupa ve třetí sérii nepodařilo přelstít, diváci museli vyčkat na autora vítězné trefy až do celkem dvanáctého nájezdu, jež proměnil Patrik Poulíček.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): První třetina z naší strany nebyla ideální. Měli jsme málo pohybu a Ústí zdobí velký pohyb, který vytváří na ledové ploše. Jsem rád, že jsme ve druhé třetině zvýšili aktivitu, vytvořili jsme si nějaké šance. Trošku nám nepřálo štěstí, bylo tam několik tyček a druhou třetinu jsme mohli zápas otočit. Naopak ve třetí třetině jsme šli do oslabení a po naší individuální chybě jsme dostali na 1:2. Soupeř zvýšil aktivitu a zvýšil na 3:1. Ale jsem rád, že jsme v té třetí třetině výsledek korigovali na 3:3 a šli jsme do prodloužení, které bylo z naší strany zase aktivnější. Bohužel jsme neskórovali a šlo to do nájezdů. Ty se nám nepodařily, myslím, počtvrté v řadě. I když jsme dali dva góly ze třech, měli jsme je ukončit v náš prospěch.

Miroslav Mach (Ústí nad Labem): V první třetině jsme byli lepším týmem. V té druhé jsme měli ukrutné štěstí, protože soupeř nastřelil tři nebo čtyři tyčky, měl i šanci, kdy netrefil prázdnou branku. Poté jsme vedli 3:1, bohužel domácí vyrovnali. Myslím si, že náš výkon nebyl špatný. Vyhrát za tři body jsme si dnes asi nezasloužili. I dva body z Benátek jsou výborné. Doufám, že na tento výkon navážeme také v domácím prostředí a protáhneme sérii neporazitelnosti.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.