22. 10. 2016 | Matěj Hráček, Martina Nová

Benátkám stačily dva góly na tři body!

17., sobota 22. 10. 2016
Třebíč - Benátky n.J. TRE - BEN

Benátečtí podruhé v sezoně obrali o všechny body Horáckou Slavii, tentokrát se jim to povedlo v Třebíči. Přestože jako první v zápase inkasovali v první třetině, dvěma slepenými trefami ze třetího dějství dokázali vývoj otočit ve svůj prospěch. Nejprve vyrovnal Jan Plodek a přesně za dvě minuty vítěznou branku vsítil Josef Mikyska. Velikou zásluhu na dnešním vítězství má rovněž benátecká obrana a brankář Petr Kváča, který pouze jednou inkasoval.

Třebíč: Jekel (D. Svoboda) – Niko, J. Zdráhal, Lojek, Bartejs, Koch, Schejbal, Přibyl. – R. Zohorna, Dolníček, R. Erat – Mrázek, T. Havránek, Kusko – Psota, Milfait, Dymáček – Paták, Huňa, Jan Wasserbauer – Juráň.
Benátky n.J.: Kváča (Hosnedl) – Kočí, Havlín, Husa, Zeleňák, Krejčí, Mikliš, Tržický – D. Špaček, Plodek, Černoch – Víšek, J. Mikyska, A. Dlouhý – Bittner, Hrabík, Prokeš – J. Havel, Volf.
Branky a nahrávky: 19. Dymáček (Psota, Milfait) – 43. Plodek (Černoch), 45. J. Mikyska (A. Dlouhý). Rozhodčí: Trombík – Ganger, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1520. Střely na branku: 22:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Komentář

Pro hokejového fanouška byla dnes koukatelná pouze první perioda zápasu. Hra měla tempo i šance na obou stranách. Třebíč mohla skórovat hned třikrát, když dvakrát jel sám na brankáře Matěj Psota, jednou Jan Milfait, ale brankář hostí se ani nezapotil. Šanci měli i hosté z Benátek, ale proti šanci Černochovi sebrala Jekelova lapačka. Co se týče přesilových her, v první části byly k vidění celkem čtyři. Třebíčské byly opět nulové, hosté dokázali v útočném pásmu alespoň kombinovat.Domácí hráči však přeci jen v úvodní třetině skórovali. Z nenápadného nahození od modré se trefil Roman Dymáček.

Druhá třetina jakoby herně splynula s tou třetí. Hokej na úrovní nižší soutěže bohužel příliš atraktivity nepřinesl. I v tom málu, co jsme viděli, byli lepší hosté, neboť se s kotoučem dokázali dostat alespoň do útočného pásma, což se o náhodném nahazování Třebíčských konstatovat nedalo.

Přestávka měla hráče uklidnit a slibovala zlepšení hry v poslední části zápasu. Na straně domácích se to nepovedlo. Ve 43. minutě totiž po chybě v zadních řadách vyrovnal Jan Plodek. Za dvě minuty naprosto bezzubou Třebíč Benátky potrestaly dalším gólem. Jekela prostřelil Josef Mikyska. Atraktivnost hokeje se nezlepšila, zejména domácí na ledě působili dojmem, že spolu nastoupili poprvé. Hosté vlastně nemuseli mít o výsledek ani strach, neboť nebezpečí z domácích hokejek nepřicházelo.Třebíč to soupeři ještě usnadnila, když se hloupě nechala čtyři minuty před koncem vyloučit za špatné střídání. Jen díky brankáři Jekelovi mohli tak Třebíčští stále myslet na nějaký bod. Ale powerplay vypadalo stejně jak přesilové hry, takže se domácím vyrovnat nepodařilo.

Ohlasy trenérů

Martin Sobotka (Třebíč): Jeden gól jsme dali, náhodný, ale tři nájezdy ne. Chyběl nám pohyb, nebruslili jsme, neudrželi jsme se na kotouči v útočném pásmu. Nedáváme doma branky a to, co je v tréninku, potom není v zápasech.

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Rozhodovaly chyby, my jsme jich na začátku udělali víc, ale se štěstím jsme to přestáli, i díky výbornému výkonu brankáře. Od půlky zápasu jsme byli aktivnější, hráli jsme tu svoji hru a domácí se přes nás nemohli dostat. Dnes jsme zvítězili díky trpělivosti.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.