9. 11. 2016 | Věra Novotná

Zubři na Středočechy nestačili! Za výhrou 4:1 stojí skvělý týmový výkon

22., středa 9. 11. 2016
Benátky n.J. - Přerov BEN - PRE

Diváci, kteří zavítali na zimní stadion v Benátkách, viděli velmi ofenzivní hokej. Benátečtí od začátku bruslili na plné obrátky a zasypávali hostujícího brankáře množstvím střel. V 10. minutě se jako první prosadil Jan Víšek. Ve druhé třetině navázal na Honzu také Adam Chlapík a v té třetí zvyšoval již na 3:0 Adam Dlouhý. Přerovští měli několik šancí a v 54. minutě snížili poté, co se trefil Michal Popelka. V 58. minutě však pečetil vítězství Středočechů opět Adam Dlouhý. I díky skvělému pohybu, týmové hře a vynikajícímu výkonu brankáře Hosnedla, zůstávají tři body u Jizery.

Benátky n.J.: Hosnedl – Mikliš, Kočí, Husa, Zeleňák, Pyrochta, Havlín, Holub, Kolmann – Hrníčko, Plodek, A. Dlouhý – Chlapík, J. Mikyska, Víšek – Da. Svoboda, Volf, Bittner – Ďurač, Hrabík, J. Havel.
Přerov: Horčička – Šnajnar, Chmelíř, Ferenc, M. Novotný, Pala, L. Vágner, Běhal, Zbořil – Dostálek, T. Sýkora, Sikora – Kovařík, Popelka, Goiš – M. Kratochvíl, Dvořák, Plášek – Ižacký, Tadeáš Král, Kratochvíl.
Branky a nahrávky: 10. Víšek (J. Mikyska), 29. Chlapík, 48. A. Dlouhý (Hrníčko), 58. A. Dlouhý (Hrníčko, Plodek) – 54. Popelka (Šnajnar, Kovařík). Rozhodčí: Wagner – Bosák, Podrazil. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 221. Střely na branku: 32:28. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Komentář

O první vážnější útok se postarali Středočeši, a to konkrétně Svoboda s Volfem. Druhý jmenovaný ale nedokázal zakončit přesně. Také na druhé straně kluziště si však Přerovští našli pozici v útočném pásmu a na více než minutu tam benátecké hráče zdrželi. Hosnedl byl však vždy na svém místě. V polovině třetiny se dostal k puku Jan Víšek, jenž schoval svou střelu za obráncovy brusle a vymetl levý růžek Horčičkovy branky. Hosté mohli vyrovnat ve 14. minutě, kdy vložil do střely svou hokejku Kovařík, ale puk tečoval těsně mimo branku Benátek. Na svého spoluhráče navázali i další v dresu Přerovských, ale Hosnedl byl připraven. Minutu před koncem první sirény se hosté dostali do přečíslení, avšak Sýkora nepřehodil beton středočeského gólmana. Ihned poté mohl druhý gól do sítě Přerovských přidat Václav Kočí, ale branku netrefil.

Ihned na začátku prostřední dvacetiminutovky se do útoku dostali opět Benátečtí. Po ose Mikyska-Mikliš doputoval puk až k Chlapíkovi, Horčičkovy betony sklaply rychle. I v následujících minutách měli více šancí hráči v modrých dresech, ale brankář ve službách Přerova nenechal projít puk za svá záda. Benátečtí v tlaku nepolevili a vyplatilo se to! Hosté nepřesně rozehráli a kotouč se tak dostal na hůl Adama Chlapíka, jenž svou střelu umístil přesně k levé tyči. Benátečtí nepouštěli hosty do žádných velkých akcí, pokud se již Přerov ke střele dostal, chyběla přesnost, nebo zakročil Hosnedl. První případ platil i na konci druhé třetiny, kdy se do samostatného úniku dostal Dostálek, ale puk při pokusu o kličku nezkrotil.

Při startu třetí třetiny měli Přerovští výhodu přesilové hry, v níž pálil ze středu kruhů Sikora, ale jeho tvrdá střela zasáhla Hosnedla do masky, hra byla přerušena. I přes častější přerušování hry si však Benátečtí našli cestu k dalšímu gólu. Ve 48. minutě bylo v před-brankovém prostoru Přerovských velmi rušno. Tohoto závaru dokázal využít Adam Dlouhý, který dostal puk za hostujícího brankáře, který byl touto akcí trochu zaskočen. Z následné akce mohl snížit Sikora, ale kapitán Plodek obětavě padl do střely, a následně odjel v předklonu na střídačku. Také další akce Přerovských brankou neskončila. Dostálek se pokusil o rychlou kličku těsně před benáteckým brankářem, ale ten měl svůj beton včas na místě. Běžela 54. minuta a Přerovští se dostali do hry. Na 3:1 snižoval Michal Popelka, jenž se nikým nebráněn ocitl u pravé tyčky a zamířil přesně do mezery mezi bližší tyčkou a rukou benáteckého brankáře. Hosnedl již další gól, i přes urputnou snahu hostujícího Přerova, nepustil a připsal si tak lví podíl na dnešním vítězství Středočechů, kteří své vítězství pečetili v 58. minutě, kdy Dominik Hrníčko přihrál Adamu Dlouhému. Ač se Horčička snažil přesunout tak rychle, jak jen mohl, nestačil již gólu zabránit.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Byli jsme lepší tým a kvituji, že jsme hráli výborně dozadu. S Ústím jsme k tomu měli trošku výtky, ale poučili jsme se a hráli jsme daleko líp.

Petr Dočkal (Přerov): Podali jsme špatný výkon. Dovolili jsme soupeři, aby se dostal do vedení. Měli jsme nějaké gólové šance, ty jsme ale nevyužili. Benátky nám posléze odskočily o další branku. S podobným výkonem a přístupem ve venkovním zápase nemůžeme bodovat. Domácí vyhráli zaslouženě. I přes četná zranění klíčových hráčů se musíme vrátit tam, kde vše začíná. To znamená, že každý hráč musí mít zodpovědnost za výkon. Pokračujeme dále. Před námi je ještě spousta zápasů, musíme se prezentovat daleko lepším výkonem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.