19. 11. 2016 | Tomáš Vlček, Věra Novotná

Benátečtí zvládli i druhé prodloužení v řadě, z ledu Havířova vezou dva body

26., sobota 19. 11. 2016
Havířov - Benátky n.J. HAV - BEN
Domácí měli výrazně více šancí, avšak nový muž v benáteckém brankovišti, Ondřej Bláha, ukázal svůj potenciál. První třetina gól nepřinesla. Domácí ani v prostřední části nepolevili, a díky střele Tomáše Gřeše šli ve 24. minutě do vedení. Tlak AZetu pokračoval, ale začali se osmělovat i Benátečtí. Ve 36. minutě srovnal střelou po vhazování Filip Pyrochta. Z poslední třetiny uběhlo šest minut a Benátecké poslal do vedení Ivan Ďurač. Od druhé půle posledního dějství Havířov tlačil a dočkal se kýženého vyrovnání. V začátku 56. minuty se podruhé prosadil Tomáš Greš. Prodloužení dopadlo lépe pro Středočechy, o druhém bodu pro Benátky rozhodl Lukáš Volf.
Havířov: M. Laco – Petran, L. Doudera, Krisl (C), Lenďák, Škůrek, Korím, Dudek – Kalus, Haas, Dvořáček – Gřeš, Hubáček, Štumpf – Sztefek, Hlinka, Kanko – Pořízek, Bednář, Kotala.
Benátky n.J.: Bláha – Mikliš, Kočí, Zeleňák, Kolmann, Havlín, Pyrochta, Tržický – A. Dlouhý, Havel, Hrníčko – Víšek, J. Mikyska, Ďurač – Volf, Prokeš, Bittner – Da. Svoboda.
Branky a nahrávky: 24. Gřeš (Štumpf, Krisl), 56. Gřeš (Krisl, Dvořáček) – 36. Pyrochta (Bittner), 47. Ďurač (Kočí, Bittner), 63. Volf. Rozhodčí: Přikryl – Měkýš, Rampír. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1777. Střely na branku: 53:23. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Komentář

První desetiminutovka patřila jednoznačně domácím. Hned v úvodu nejprve sice nesehráli nijak oslnivě svou první přesilovku, ale ve 4. minutě byl blízko gólu Kalus. Jeho střela z kruhu těsně minula Bláhovu branku. V 8. minutě, při hře 4 na 4, se v další šanci ocitl domácí obránce Petran, ale Bláha jeho střelu zneškodnil. Hosté se moc do zakončení nedostávali. Za trochu nebezpečnější může být považováno až Zeleňákovo nahození ve 13. minutě. V 16. minutě Bláhu vystrašila Gřešova bomba z pravé strany, ale hostující gólman ji stačil na poslední chvíli vyrazit nad branku. Parádní střelu k tyči předvedl v 17. minutě z levé strany Kotala a o minutu později mohl z blízka dorážet nebezpečně Štump, ale i tyto situace Bláha vyřešil.

Do druhé periody vlétl AZ jako tajfun. Korímovu střelu z levého kruhu ještě zastavilo břevno, ale na začátku 24. minuty se v přesilovce prosadil dorážkou Tomáš Gřeš a bylo to 1:0. Chvíli na to se tlačili do zakončení Kotala a Pořízek, ale Bláha na svém brankovišti odolal. V čase 27:00 měl gólovku na hokejce Štumpf, ovšem výborný Bláha opět udržel puk před brankovou čárou. V polovině utkání měl AZ k dispozici přesilovku. Svého soupeře mocně svíral, ale gól nepadl. Po jejím skončení proletěla těsně nad hostující brankou Škůrkova bomba. Hosté se více osmělili až v 35. minutě, to musel Laco řešit střely Svobody a Pyrochty. Chvíli na to ale bylo překvapivě srovnáno. Filip Pyrochta hned po buly napřáhl od modré a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Vedení AZetu mohl za minutu vrátit Hlinka, který vytáhl Bláhu kličkou z branky, ale po jejím objetí mu k zasunutí puku chyběly centimetry. Za pár okamžiků ohrozil stejný hráč Bláhu bekhendovou střelou, ale i tentokrát zůstal kotouč před čárou. I ve zbytku třetiny byli domácí aktivnější, ovšem branku už jsme neviděli ani po šanci Hrníčka na druhé straně.

Třetí třetina se hrála oboustranně ve vysokém tempu, ale zpočátku bez vyložených šancí. Až v 47. minutě našel Bittner v útočném pásmu volného Ivana Ďurače a ten střelou mezi betony překonal Laca – 1:2. Další část zápasu se nesla v duchu snahy AZetu vyrovnat a úsilí benáteckých své vedení udržet. Dlouho se více vedlo hostům. Až 5 minut před koncem nejprve Štumpf ve velké šanci trefil Bláhovo rameno, ale za pár okamžiků už Krislovu střelu od modré poslal tečí za Bláhu Tomáš Gřeš – 2:2. AZ si vzápětí vypracoval i další šance. Gřeš ale na Bláhu nevyzrál a Štumpfovi před poloodkrytou brankou chyběly k puku centimetry. V poslední minutě se tlak AZetu i díky přesilovce vystupňoval, ale hosté už remízu udrželi.

Prodloužení začalo po vyloučení domácího Gřeše 3 na 3. Velkou šanci měli domácí v přečíslení 3 na 1, střela Hlinky však šla nad branku. Hosté pak po skončení svého trestu dostali k dispozici dokonce dvojnásobnou přesilovku. Ta branku nepřinesla. Stejně jako Gřešův samostatný únik po návratu z trestné lavice. Ale při protiútoku se dostal puk k volnému Lukáši Volfovi, a ten střelou pod břevno rozhodl o výhře Benátek 3:2 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (AZ Havířov): Ačkoliv je pro nás dvoubodová ztráta těžká, protože jsme dnes chtěli vyhrát za tři body, tak musím být, pro někoho možná nečekaně, pozitivní co se týče naší hry. My jsme byli lepším týmem, kromě nějaké pasáže ve druhé třetině, kde si na nás hráči Benátek chytře počíhali. Nicméně rozhodují góly a koncovka, v té jsme byli nešikovní. Soupeře jsme přestříleli, ale branky jsme nedali ani z vyložených šancí. Zápas šel do prodloužení a i tam jsme měli samostatný nájezd a krásně sehranou situaci tři na jednoho, bohužel netrefenou. Pak přišla s přehledem zakončena akce Benátek a dva body si odváží soupeř.

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Domácí byli aktivnější, bylo vidět, že mají obrovskou chuť zápas zlomit. Byli výborní v předbrankovém prostoru v útočném pásmu. My jsme měli trošku problém se sestavou, což bylo na naší hře vidět, protože tam chyběly systémové věci. Ale zápas byl z naší strany odbojován až do konce, za což jsme byli odměněni bonusovým bodem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!