26. 11. 2016 | Věra Novotná, Martina Nová

Benátky dlouho bojovaly, nakonec padly 3:6

28., sobota 26. 11. 2016
Benátky n.J. - Slavia BEN - SLA

Ve 28. kole se u Jizery představila pražská Slavia. V úvodu utkání se slávisté ujali dvougólového vedení, nicméně Benátečtí srovnali do zaznění sirény trefami Josefa Mikyska a Filipa Pyrochty. Ve druhé třetině Mikyska poslal modrobílé do vedení, jenže červenobílí rovněž vyrovnali. V závěru třetí dvacetiminutovky ale hosté skórovali třikrát a rozhodli o zisku třech bodů ve svůj prospěch.

Benátky n.J.: Bláha – Kočí, Mikliš, Kolmann, Zeleňák, Pyrochta, Havlín – Hrníčko, Hrabík, A. Dlouhý – Vrbata, J. Mikyska, Chlapík – Bittner, Prokeš, Volf – J. Havel, Da. Svoboda, Ďurač.
Slavia: Frodl – Knot, Pohl, Holý, J. Novák, A. Růžička, Kolařík, Valík – Šagát, Šafránek, Jankovský – Kubica, Dušek, Rys – Kružík, Šteiner, Schleiss – Matějka.
Branky a nahrávky: 14. J. Mikyska (Pyrochta, Chlapík), 18. Pyrochta (Vrbata, J. Mikyska), 32. J. Mikyska (Vrbata) – 4. Rys (Jankovský), 5. Jankovský (Šagát, Knot), 34. Jankovský (Šafránek, Šagát), 47. Schleiss (Kubica, J. Novák), 55. Dušek, 60. Šagát (Holý). Rozhodčí: J. Doležal – Kis, Špringl ml. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 620. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:6.

Komentář

Benátky čekalo hned v první minutě oslabení, což dalo Pražanům možnost vytvořit si tlak, jenž nepovolil ani po vypršení trestu. Ve 4. minutě ujel benátecké obraně Jiří Rys a přehodil beton brankáře Bláhy. O minutu později bylo s Benáteckými ještě hůře. Nikým nehlídán se před Bláhou objevil Václav Jankovský a dostal puk kolem ležícího brankáře za čáru. Pražané byli stále aktivnějším týmem na ledě, a domácí složitě hledali cestu k zakončení. V polovině třetiny se snažil kontaktní gól vykřesat Kryštof Hrabík, jenž elegantně přešel přes obránce a byl faulován. Následně se na straně Pražanů vylučovalo znovu a hosté šli do tří, což už domácí trestali. Frodl ještě stihl vyrazit tvrdou střelu Filipa Pyrochty, avšak kotouč se odrazil k Josefu Mikyskovi, jenž zavěsil přesně nad lapačku pražského brankáře. Tři a půl minuty před koncem měl na hokejce vyrovnání Adam Dlouhý, jenže Frodl jeho samostatný nájezd vychytal. Dvě minuty před koncem třetiny přišla další přesilovka Benáteckých a byla využita! Filip Pyrochta napřáhl od modré čáry a puk se zastavil až v síti branky Slavie.

Druhá třetina nabídla hokej na obě strany, oba maskovaní muži museli být v pohotovosti. Slavisté měli výhodu jednoho muže v poli, avšak Bláha dobře viděl na všechny pokusy hostů a vypomohla i obrana. Hrálo se rychle, tvrdě a skulinky k možnostem skórovat se otevíraly na obou stranách. Ve slibné šanci se při střídání ocitl Mikyska, jehož střela z levého rohu mířila vysoko nad Frodlovu branku. Na druhé straně se sám před Bláhou ocitl Šafránek, jenž mohl zvýšit při vlastním oslabení, nicméně benátecká obrana dobruslila včas. Skóre se pohnulo ve 32. minutě, kdy se v přesilovce opět prosadil Josef Mikyska, jenž se nejlépe zorientoval v závaru před brankou a zasunul puk pod sedícím brankářem. Vedení vydrželo domácím jen dvě minuty. Ve 34. minutě proklouzl mezi obránci Václav Jankovský a srovnal stav na 3:3.

Poslední dějství začalo ve znamení tlaku domácích hokejistů, ale puk si nenašel cestu do branky. Také Slavia se dostala do zajímavých pozic, ale oběma celkům chybělo finální zakončení. Rychlá hra z jednoho konce kluziště na druhý skýtala možnosti brejků, a z jednoho takového šli Pražané do vedení. Ve 47. minutě ujel Korejs spolu s Janem Schleissem a druhý jmenovaný zavěsil přesně do pravého rohu benátecké branky. Domácí se snažili rychle odpovědět, ale nedařilo se jim podržet kotouč na svých hokejkách. Pět minut před koncem Pražané odskočili zásluhou Antonína Duška o dvě branky a tři body pro hosty zajistil střelou z dorážky Martin Šagát.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Bylo to velmi dobré prvoligové utkání. Rozhodly naše individuální chyby, které soupeř maximálně využil. Myslím si, že to bylo jinak vyrovnané utkání, ve kterém jsme v některých momentech Slavii převyšovali.

Jan Srdínko (Slavia Praha): Měli jsme výborný vstup do zápasu. Do pěti minut jsme dali dvě rychlé branky. Naše hra vypadala poměrně slušně. Poté jsme si to ale zkomplikovali. Měli jsme nějaká vyloučení, po kterých soupeř srovnal stav. Podobná situace byla i ve druhé třetině. Domácí nám po našem faulu odskočili, nám se podařilo vyrovnat. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme hrát bez zbytečných vyloučení. Zápas se nám podařilo otočit, za což jsme rádi.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.