28. 12. 2016 | Věra Novotná

Benátečtí nenašli střelce, Prostějov bere tři body!

36., středa 28. 12. 2016
Benátky n.J. - Prostějov BEN - PRO
Duel Benátek s Prostějovem nabídl velmi dynamický hokej, který provázelo mnoho soubojů a šancí. Diváci byli svědky také hromadné pěstní výměny názorů a i díky té rozdali rozhodčí 38 trestných minut. Na úvodní branku si však diváci museli počkat až do druhé dvacetiminutovky, konkrétně do 24. minuty, kdy se prosadil hostující Radim Matuš. Svého spoluhráče následoval o pět minut později Lukáš Žalčík, jenž tak dostal Jestřáby do dvoubrankového náskoku. V poslední třetině přidali další branky Prostějova Vojtěch Augustin a Petr Štindl.
Benátky n.J.: Bláha – Bednář, Kočí, Husa, Kolmann, Pastor, Mikliš, Tržický – A. Dlouhý, Plodek, D. Špaček – Černoch, J. Mikyska, Víšek – Bittner, Janele, Prokeš – Bělohorský, Chrtek, Da. Svoboda.
Prostějov: Kantor – A. Holík, Vokurka, V. Zadražil, T. Kvapil, Štindl, Protivný, Grebeňuk, D. Kolář – Rudovský, Fiala, Martin Novák – Venkrbec, Šlahař, Luňák – L. Krejčík, Matuš, Žálčík – Indra, Hozák, Augustin.
Branky a nahrávky: 24. Matuš (Žálčík, A. Holík), 29. Žálčík (Rudovský), 51. Augustin (Hozák, Kantor), 59. Štindl (Indra). Rozhodčí: Würtherle – M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 10:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 385. Střely na branku: 25:32. Průběh utkání: 0:4.

Komentář

Utkání otevřely šance na obou stranách. Na té domácí prověřili Kantora Husa s Černochem, a na straně Prostějova vyzkoušeli Bláhu Žálčík s Matušem. Hned v páté minutě dostali hosté možnost přesilové hry, ve které nebezpečně zahrozil Protivný, ale Bláhův beton byl v pohotovosti. Benátecké příznivce dostali do varu Víšek ve spolupráci s Mikyskou, ale druhý jmenovaný mířil až příliš přesně, Kantora zachránila branková konstrukce. Hra se poté přesunula hlavně před benátecké brankoviště, ale obrana hasila jednu prostějovskou šanci za druhou. V posledních minutách se činilo hlavně benátecké mládí v podání dvojice Chrtek - Bednář, ale gólovou tečku tato snaha neměla.

Prostřední dějství započali domácí hokejisté v převaze dvou mužů v poli, ale prostějovská obrana přistupovala velmi rychle a důrazně, ke střele se domácí skoro nedostali. Snad největší šanci v podání Benátek měl Černoch, avšak s jeho střelou z úhlu si Kantor poradil. Z protiakce udeřili Jestřábi. Radim Matuš dostal až moc volného prostoru k sólové akci, položil si Bláhu a zasunul puk kolem jeho pravého betonu. O pět minut později bylo v kotli hostí ještě veseleji. Po návratu Bělohorského z trestné lavice vypálil z bezprostřední blízkosti Lukáš Žálčík a puk vymetl protilehlý horní růžek. Benátečtí dělali, co mohli. Při jedné z akcí natlačili puk i s ležícím Kantorem za čáru, což se pochopitelně hostujícím obráncům nelíbilo. Do pěstní výměny názorů se zapojilo všech deset bruslařů.

Do třetí třetiny vlétli benátečtí hokejisté s vervou. Jako první ale zahrozili hosté, konkrétně Rudovský, ale Bláha ztlumil puk na své hrudi. Zkazit Kantorovy radost z čistého konta, zkusil od modré Mikliš, ale střela letěla nad branku. Pět minut po začátku třetí části se Benátečtí dostali do další z početních výhod, usadili se v útočném pásmu, ale dobře zformovaná obrana Prostějova nenechala dojít puk do branky. Co prošlo, byla střela Jakuba Husy, ale na ní byl se svou lapačkou brankář připraven. Rovněž v polovině třetiny byli aktivnější domácí, ale dnešní nepřesná střelba se jich nechtěla pustit. Naopak tribuny domácích rozjásal v 51. minutě Vojtěch Augustin, který zakončil svůj samostatný únik nad lapačku benáteckého Bláhy. Následoval další drtivý tlak domácích, ale opět bez kýženého výsledku. Minutu a půl před koncem se prosadil Petr Štindl a pečetil tak tři body pro Prostějov.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): V dnešním utkání jsme nedokázali vstřelit branku, což bylo klíčové. Nechci, aby to vyznělo, že se vymlouváme, ale jsme ve složité situaci, v těžké fázi sezony, kdy bohužel nemáme možnost pracovat s hráči, se kterými bychom chtěli.

Pavel Arnošt (Prostějov): Pro nás to byl velice důležitý zápas. Nedávno měl celý tým zdravotní problémy, vánoční pauza mu tedy určitě prospěla. Mužstvo se dalo zdravotně do pořádku, potrénovali jsme a mentálně jsme si odpočinuli. Do utkání jsme dnes vstoupili bojovně a odhodlaně. Podali jsme velmi kvalitní výkon, ke kterému nám pomohli výborní fanoušci, kteří dorazili a vytvořili nám domácí prostředí. Naši příznivci byli naším šestým hráčem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!