12. 1. 2017 | Věra Novotná, Martina Nová

Benátky slaví první domácí výhru v roce 2017

39., čtvrtek 12. 1. 2017
Benátky n.J. - Havířov BEN - HAV

Benátečtí odehráli dva zápasy ve dvou dnech. Přestože duel s Kladnem nedokázali přetavit v bodový zisk, kvalitní a bojovný výkon z druhé poloviny utkání je nastartoval. Proti Havířovu se vyvarovali úvodnímu inkasování, ba naopak se ujali vedení z hole Jakuba Husy. Náskok domácího mužstva ve druhé třetině navýšil Kryštof Hrabík. I když v důsledku dvou slepených vyloučení Středočechů ve třetí dvacetiminutovce Havířov snížil na 1:2, tak závěr si Benátky pohlídaly, slaví první vítězství na domácím ledě v roce 2017 a připisují si důležité tři body do tabulky.

Benátky n.J.: Bláha – Bednář, Kolmann, Pastor, Husa, Havlín, Mikliš, Tržický – Hrníčko, Černoch, D. Špaček – A. Dlouhý, Chrtek, Víšek – Janele, Hrabík, Bittner – Pospíšil, Volf, J. Havel – Prokeš.
Havířov: Šafránek – Petran, L. Doudera, Chroboček, Krisl, D. Seman, Holomek – Rác, Hlinka, Kurovský – Kanko, Hubáček, Kalus – Štumpf, Haas, Maruna – Kotala, Pořízek, Dvořáček – Gřeš.
Branky a nahrávky: 19. Husa (Černoch, Kolmann), 26. Hrabík (Kolmann, Husa) - 57. Petran (Štumpf, Kalus). Rozhodčí: J. Jílek – Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 212. Střely na branku: 32:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Komentář

Od začátku byla na hře obou soupeřů znatelná touha po bodech. V úvodních minutách dostali hosté šanci přesilové hry, v níž měl největší šanci Hubáček, který zachytil puk a hnal se za gólem. Proti byl ale Blahův beton. Šafránek na druhé straně čelil střele Hrníčka od mantinelu, která mu však nenadělala velké problémy. Hosté z Havířova sázeli na rychlé brejky. Jejich šance přišla po střele Kolmanna. Puk trefil Ráce, jenž okamžitě vystartoval na Bláhu, v nájezdu však neuspěl. První třetina, stejně jako celý zápas byla plná tvrdých soubojů, které nezůstaly nepotrestány. V přesilové hře se zrodil i úvodní gól domácích. Dvě minuty před koncem vystřelil od modré čáry obránce Jakub Husa a puk, který se prodral změtí těl, se zastavil až o síť Šafránkovy branky.

Prostřední část zápasu nabídla podobný obraz, jako ta úvodní. Mnoho soubojů, menších šarvátek, šance na obou stranách. Více jich ze začátku bylo na straně hostů, kteří hledali mezírku mezi betony brankáře Bláhy, ale bezúspěšně. Neúspěšný byl i Hubáček, který tečoval puk z bezprostřední blízkosti před benáteckou brankou. Ve 26. minutě se Benátečtí radovali podruhé. Puk se několika odrazy dostal z klubka bojujících hráčů až ke Kryštofu Hrabíkovi, který se v prostoru mezi kruhy otočil, vypálil a mohl jet slavit ke své střídačce. Hosté dělali, co mohli, ale obrana v čele s brankářem Bláhou byla proti. Největší šanci druhé třetiny měl havířovský Pořízek, který nikým nebráněn vystřelil mezi kruhy, ale puk letěl přesně do míst, kde stál Bláha. Stejný konec měly i šance Doudery s Kristlem.

Do třetí třetiny vlétl Havířov jako uragán. Uzamkl domácí v jejich obraném pásmu a roztočil kolotoč. Benátečtí ale obětavě padali do střel a všechen oheň včas uhasili. Hra se přelévala ze strany na stranu a diváci v obou kotlích si tak přišli na své. Havířovští fandové aplaudovali táhlé střele Hubáčka, ti Benátečtí zase dalšímu brilantnímu zákroku Ondřeje Bláhy. Hosté se však gólu přece jen dočkali, stalo se tak při přesilovce 5na3. Čtyři minuty před závěrečným hvizdem napřáhl z kraje pásma Marcel Petran, puk ještě zavadil o tyčku a snesl se za záda benáteckého gólmana. Poslední minuty byly jasně v režii hostů, kteří prahli po vyrovnávacím gólu, domácí však všechnu svou sílu vrhli do obrany a zdramatizování utkání již nepřipustili.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Pro nás to jsou velice důležité tři body. Vítězství bylo vydřené, hrálo se do posledních sekund. Trochu jsme navázali na náš výkon z posledních dvou třetin proti Kladnu, ze kterých máme dobrý dojem.

Martin Janeček (Havířov): Výborně jsme začali. Prvních deset minut jsme měli převahu, avšak nedali jsme žádnou branku. V koncovce jsme nebyli připraveni na dorážky. Poté jsme začali hrát profesorsky a Benátky jednoznačně převzaly otěže utkání. Začali jsme hrát až ve třetí třetině, což se ukázalo jako málo. Právě proto jsme dnes prohráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!