8. 2. 2017 | Martina Nová

Benátky bojovaly, na Motor ale nestačily

50., středa 8. 2. 2017
Benátky n.J. - Č. Budějovice BEN - CBU
Tři kola před koncem základní části zavítaly na benátecký led České Budějovice, které nejsou v nejlepší formě. Benátečtí drželi s hosty vyrovnaný krok a byli naprosto rovnocenným soupeřem. Nicméně na kolena je srazila neprůstřelnost Petra Kváči a dva góly, které naopak dokázal Motor dostat za záda Halásze. V první třetině vedení zajistil v 17. minutě Miloslav Čermák a v závěru třetího dějství zpečetil gólem do prázdné brány tříbodové vítězství Tomáš Nouza.
Benátky n.J.: Halász – Pyrochta, Mikliš, Jandus, Kolmann, Plutnar, Havlín, Husa, V. Kočí – Ordoš, Plodek, D. Špaček – A. Dlouhý, J. Mikyska, Víšek – Černoch, Lakatoš, Prokeš – Hrníčko, Janele, Bittner.
Č. Budějovice: Kváča – F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík – Čermák, Rob, Walker – Heřman, Vak, Nouza – Žovinec, Škoda, Babka – Hřebejk, Vlček, Guman – Dostálek, Šulek.
Branky a nahrávky: 17. Čermák (Rob, Mucha), 58. Nouza (Heřman, Vráblík). Rozhodčí: Würtherle – M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 403. Střely na branku: 26:35. Průběh utkání: 0:2.

Komentář

Utkání začalo pozvolna, nicméně když obě mužstva začala zvyšovat tempo, přišla první vyloučení. Již ve třetí minutě usedl na trestnou lavici hostující Mucha, ale Benátkám přesilová hra dlouho nevydržela, neboť vzápětí fauloval i domácí Špaček. První nebezpečná akce přišla v krátké početní výhodě Motoru, kdy nadvakrát ohrozil domácího gólmana Rob, akce skončila vyražením kotouče vyrážečkou Halásze do ochranné sítě. Ke slovu se dostali také benátečtí hráči, Bittner ujel podél levého mantinelu, jeho střela zápěstím skončila v lapačce Kváči. Na druhé straně veliký nepořádek před benáteckou svatyní udělali zejména Vak s Nouzou, nicméně kotouč do brány nedorazili. Poté hrály Benátky další přesilovou hru, ale nevydařila se jim podle představ. Hra se přelévala ze strany na stranu, chvíli byli na puku silnější hosté, chvíli domácí, ale žádná gólová akce nepřišla. Skóre se na světelné tabuli měnilo až v 17. minutě. Miloslav Čermák vypálil z mezikruží k pravé tyči, nejprve zazvonila konstrukce brány, ale následně puk doklouzal za brankovou čáru. Koncem první třetiny mohli Středočeši snížit v další přesilovce, nicméně České Budějovice se ubránily, a tak se do druhého dějství vstupovalo za stavu 1:0 pro Jihočechy.

Ani prostřední dvacetiminutovka nebyla chudá na tresty. Hned v úvodu si Benátečtí mohli opět vyzkoušet hru pět na čtyři, jenže opět se jim nepodařilo dostat puk za Kváčova záda. Již v plném počtu na obou stranách Ordoš ujel českobudějovické obraně, jenže v souboji jeden na jednoho byl úspěšnější hostující maskovaný muž, který zavčasu přiklepl betony. Podruhé v utkání šli do čtyř Středočeši a hosté mohli jít do dvougólového vedení. Po rychlé souhře se Halász stěží přesouval od tyči k tyči, když na levé straně číhal Šulek, jenže z první netrefil přesně puk a nezakončil do poloprázdné klece. Jak hra ubíhala, se taktovky ujímaly Benátky, aktivní spolupráce trojice Prokeš, Lakatoš, Černoch vytvořila tlak v útočné třetině, nicméně Lakatošova koncovka z prostoru mezi kruhy nebyla úspěšná. Rychle na to se nestihli včas vrátit benátečtí beci na svá místa v obraně a Vráblík vyjel do brejku. Vystřelil zespodu levého kruhu a puk jen prosvištěl těsně okolo vzdálenější tyče. Benátky měly více ze hry a byly naprosto rovnocenným soupeřem vedoucímu Motoru, v koncovce druhého dějství se ještě protáhl Černoch podél pravého mantinelu, ale Kváča jeho střelu vyrazil.

Obdobně jako předešlé třetiny, tak i ta třetí odstartovala vyloučením. Na trestnou lavici putoval benátecký hráč a hosté nebyli daleko od druhého gólu v zápase. Pavlin vypálil zdálky, Halász vyrazil kotouč před sebe, jenže poté se puk dostal na hokejku Heřmanovi, který z poloodkryté klece z pravého kruhu trefil pouze levou tyč benátecké brány. S návratem Dlouhého na ledovou plochu ještě zahrozil Rob z předbrankového prostoru, nicméně Halász přiklepl betony, a poté ještě zkrotil poskakující puk lapačkou. Tak, jako měli tlak Benátečtí v prostřední dvacetiminutovce, se ke slovu ve třetím dějství dostali Jihočeši. Rychlé přihrávky dostali domácí pod tlak, několika střelami a dorážkami nebezpečně ohrožovali středočeskou bránu Nouza a Vak, střelou z pravého kruhu chtěl překvapit i Novák, jenomže kotouč se nakonec neprotančil za brankovou čáru. Poté se Benátečtí začali opět dostávat do tempa, v dobré šanci se ocitl Plodek, který prokličkoval hostující obranou, vystřelil z mezikruží, proti jeho střele se ale postavil neprůstřelný Petr Kváča. V 57. minutě dostali Středočeši možnost přesilovky a rozhodli se navíc odvolat brankáře, jenže jejich záměr jim nevyšel, naopak udeřili Jihočeši. Do úniku dva na jednoho vyjel Heřman s Tomášem Nouzou, který neměl potíž trefit opuštěnou klec i přes padajícího bránícího hráče. Motor si tak odváží na jih Čech tři body za vítězství 2:0.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Bylo to vyrovnané utkání. Soupeř byl o jednu branku produktivnější. Před kluky smekám klobouk. Nyní se musíme připravit na sobotní a nedělní utkání. Myslím, že na dnešním výkonu můžeme stavět do dalších zápasů.

Antonín Stavjaňa (České Budějovice): Máme za sebou dvojzápas. Včera jsme hráli v Prostějově, dnes znovu. Bylo cítit, že hráči nejsou čerství. Ukázalo se však, že pokud to tým odehraje srdcem, může porazit kohokoliv a kdekoliv.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.