26. 8. 2016 | Věra Novotná, Martina Nová

Dopoledne Benátečtí změřili síly s bruslaři

přát., pátek 26. 8. 2016
Ml.Boleslav - Benátky n.J. MBL - BEN

Benátky během pátečního dopoledne sehrály tréninkový zápas na ledě Mladé Boleslavi. V dresu Benáteckých se objevila řada hráčů ze zelenobílého mužstva, například se v modrém objevil Tomáš Urban, Dominik Pacovský či dokonce finský gólman Tuomas Tarkki. V základní hrací době domácí svého soka jasně pokořili výsledkem 6:1, v následujícím prodloužení, které se hrálo navrch, kdy si hráči vyzkoušeli hru 3 na 3, vyznělo lépe pro Benátky, které v něm uspěly 2:0. Na závěr se jely i samostatné nájezdy, ty skórem 2:1 ovládla Mladá Boleslav.

Ml.Boleslav: Lukáš (Groh) – Trončinský, Štich, Stříteský, Voráček, Hanzlík, Kurka – Látal, Vampola, Jonák, Hyka, Klepiš, Pospíšil, Orsava, Musil, Lenc.
Benátky n.J.: Tarkki (Hosnedl) – Kučný, Pastor, Mikliš, Pyrochta, Kolmann, Havlín, Krejčí, Kočí, Husa – Žejdl, Urban, Hrníčko, Mikyska, Víšek, Musliu, Volf, Volek, Miškovský, Hrabík, Bittner, Pabiška, Pacovský.
Branky a nahrávky: 4. Pospíšil, 14. Hyka (Pospíšil, Klepiš), 19. Vampola, 31. Látal, 37. Orsava (Musil), 55. Látal (Trončinský, Vampola) – 22. Víšek (Mikyska), 63. Kučný (Urban), 65. Krejčí (Musliu). Rozhodčí: Veselý, Záhora. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 50:35. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:3

Komentář

Gólový účet utkání otevřel v dresu Mladé Boleslavi ve čtvrté minutě Tomáš Pospíšil, který využil závaru před domácí brankou, jíž chránil v benáteckém dresu boleslavský Tarkki Tuomas. O chvíli později mohlo být vyrovnáno. Po straně pláchl obraně Josef Mikyska, avšak Lukášovy betony byly rychle u sebe. Po krásné přihrávce za obranu od Jakuba Klepiše zvyšoval ve 14. minutě náskok mladoboleslavských Tomáš Hyka, který rozhýbal finského brankáře a zasunul puk kolem jeho betonu do branky. V posledních dvou minutách si Benátečtí vyzkoušeli hru ve třech proti pěti, kterou dokázal využít Petr Vampola poté, co k němu doputovala přihrávka přes celé útočné pásmo.

Jediný gól Benátek v základní hrací době obstaral Jan Víšek, který se ve druhé minutě druhé dvacetiminutovky ocitl v mezikruží a přesně trefil místo nad lapačkou Lukáše. V polovině třetiny mohl zvýšit náskok Bruslařů Tomáš Hyka, ale ve svém úniku byl nedovoleně zastaven, a nařízené trestné střílení nedokázal proměnit. Náskok na 4:1 pro mladoboleslavské zařídil v polovině druhého dějství Martin Látal, který Tuomase prostřelil z bezprostřední blízkosti. Na závěr mohl přidat další boleslavský zásah Jakub Klepiš, ale ani on svůj samostatný únik neproměnil v gól.

Poslední třetinu uzamkly Benátky Boleslav v útočném pásmu při početní výhodě. Střelci v modrých dresech měli několik šancí, avšak Lukáš, tentokráte v boleslavské brance, byl proti. Hra byla rychlá, přibylo i osobních soubojů v přátelském duchu. V 37. minutě zvyšoval již na 5:1 Jakub Orsava, který společně s Musilem přečíslili benátecké hokejisty a zužitkovali výměnu několika rychlých přihrávek. Šestý gól Mladé Boleslavi zařídil opět Martin Látal, který dokázal trefit neposedný puk poskakující kolem benáteckého brankoviště.

Po šedesáti odehraných minutých si oba týmy vyzkoušely prodloužení v novém stylu 3na3. Hráčům, kteří dnes oblékli benátecké dresy, se tento nový systém zřejmě zalíbil, neboť v něm vyhráli 2:0. Góly si připsali Jiří Kučný a Daniel Krejčí. Následovaly samostatné nájezdy, které čítaly 5 nájezdníků na každé straně. Boleslavský tým si připsal vítězství 2:1 poté, co se prosadili Pavel Musil a Radan Lenc. V benáteckém dresu skóroval Kroni Musliu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.