9. 12. 2017 | Věra Novotná

Hokejisté Benátek nenašli recept na Gábu

30., sobota 9. 12. 2017
Benátky n.J. - Č. Budějovice BEN - CBU

Druhá prosincová sobota znamenala také duel mezi Benátkami a Českými Budějovicemi. Kromě skóre ale mnoho tabulkové propasti mezi oběma celky nenapovídalo. Hra byla vyrovnaná. Jihočeši si však počínali velmi zkušeně v proměňování nabídnutých šancích a hned v prvních pěti minutách šli do dvoubrankového vedení. Domácí měli hned několik pokusů, aby překonali Gábu v českobudějovické brance. Recept na něj ale nenašli. To České Budějovice si svůj náskok pohlídaly a v závěrečných pěti minutách jej ustanovily na konečných 5:0 ze svého pohledu.

Benátky n.J.: Kořenář – Husa, T. Hanousek, Niko, Havlín, Jandejsek, Mirochnikov – Teplý, J. Mikyska, Z. Král – Hrníčko, Bittner, Vantuch – R. Veselý, Nezbeda, Bělohorský – Šír, Burda, Wiencek.
Č. Budějovice: Gába – Kučný, Kutlák, Pýcha, Pavlin, Vráblík, Fillman – Nedorost, Pajič, M. Bárta – Čermák, Vampola, Vlček – Jonák, Rob, Heřman – Galamboš.
Branky a nahrávky: 3. Jonák (Rob, Fillman), 4. Rob (Fillman, Pýcha), 22. Vampola (Čermák, Vlček), 56. Kučný (Vlček, Kutlák), 56. Heřman (Rob, Vráblík). Rozhodčí: Valenta, Wagner – Podrazil, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 635. Střely na branku: 25:25. Průběh utkání: 0:0, 0:5.

Komentář

Domácí vlétli na favorita ve velkém stylu a v prvních dvou minutách si vypracovali hned několik šancí. Teplého střelu ale Gába vyrazil, Bittner následně nedostrkal puk za brankovou čáru a úspěšný nebyl ani Bělohorský se svou přihrávkou. Poté už následoval první útok Českých Budějovic, který znamenal vedení. Vít Jonák předvedl kličku před benáteckým brankářem a poslal puk do sítě. O minutu později se hosté dostali již do dvoubrankového náskoku a to díky Luboši Robovi, jehož přihrávku srazil za vlastního gólmana obránce Hanousek. Do konce první desetiminutovky mohlo být s domácími ještě hůře, Heřmanovi ale sjel puk z hole a tak neměl šanci dostat jej do odkryté části benátecké branky. Stejný hráč pálil také o pár chvil později, další z jeho pokusů ale zastavila branková konstrukce. Benátečtí se snažili dostat do hry, avšak Králova teč nezamířila za Gábova záda. Na druhé straně se pokoušel o teč také Galamboš, Kořenářův beton ale poslal puk mimo nebezpečné území.

Také ve druhé třetině si Benátečtí hned vypracovali šanci na ohrožení českobudějovické svatyně. Král ale těsně minul branku a Bittnerův pokus zastavil ofsajd. Znovu tak udeřily České Budějovice. V benáteckém obranném pásmu byl nedůrazně bráněn Petr Vampola, jenž tak zvýšil na 3:0 pro jihočeský celek. Tato branka hosty znovu nastartovala a ti následně, i díky početní výhodě, zasypali Kořenáře další sprškou střel. V oslabení se ale snažili dostat do šance i domácí, Mikyska však na přihrávku nedosáhl. Benátečtí neuspěli ani na začátku své početní výhody, kdy zkoušeli dostat puk do branky Král společně s Mikyskou. Šanci měl i Teplý, proti byla ale Gábova vyrážečka. Hra se začala přelévat ze strany na stranu a oba maskovaní muži se tak museli mít na pozoru. Snahu domácích o korigování skóre dokladovaly pokusy Bittnera, Hanouska i Bělohorského, které si ale cestu do sítě nenašly. Obrovskou šanci měl také domácí Hrníčko, jehož střelu vychýlil z dobrého směru Gábův rukáv. Domácí rozhodně vyrovnali hru, kýžený gól ale nepřišel ani ve druhé třetině.

V posledním dějství to byli naopak hosté, kteří se jako první snažili rozhodnout o osudu zápasu. Střely Nedorosta s Čermákem ale svůj cíl nenašly. Na druhé straně naopak čekal marně na přihrávku Bělohorský, a ani kličkovaná Josefa Mikysky nevedla k úspěchu, neboť byla zastavena hvizdem rozhodčího. Akce tak byla znovu na straně Jihočechů, konkrétně Vlčka. S jeho prvním pokusem si ale poradila obrana, druhou střelu pak zlikvidoval Kořenář, který si poradil také s následující střelou Pajiče. Také Gába na druhé straně kluziště byl nucen hájit své čisté konto, zasáhnout totiž musel proti Bittnerově střele. Skóre se znovu rychle měnilo v posledních pěti minutách zápasu. Nejprve se po několika rychlých přihrávkách dostal k puku Jiří Kučný, který ho poslal za roztaženého Kořenáře. Pátou branku poté přidal střelou nad lapačku Martin Heřman. Středočeši se snažili alespoň o kosmetickou úpravu skóre, Gábu ale o nulu připravit nedokázali.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Dnešní utkání bylo pro naše mladé kluky velice poučné, protože hrát proti takovým hráčům, které má Motor v kádru, se nepoštěstí každý zápas. Myslím, že se hrál svižný, kombinační hokej. Utkání se mohlo zdát jako celkem vyrovnané, ale ve všech činnostech, jako například v zakončení, nás hráči Motoru předčili. Určitě nás mrzí dva výpadky, ve kterých jsme vždy inkasovali po dvou rychlých gólech. Také nás mrzí, že se nám nepodařilo vstřelit nějakou branku a zápas zdramatizovat. Naše situace není vůbec lehká, ale musíme dál makat a věřit, že bude lépe.

Marian Jelínek (Motor České Budějovice): Dali jsme brzké dva góly, které domácí možná trochu zaskočily. Přesto jsme ale dělali spoustu chyb, které soupeř nepotrestal. Zápas se pak nějakým způsobem vyvinul tak, jak se vyvinul. Myslím si, že výsledek neodpovídá hře a pro soupeře je příliš krutý.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!