7. 2. 2018 | Kateřina Kundertová, Věra Novotná

Ani hattrick Kůse na benátecké mladíky nestačil

47., středa 7. 2. 2018
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN

Zápas dvou sousedících týmů sliboval na ledě Trhačů Kadaň velkou bitvu. K vidění bylo hned osm branek a deset vyloučení. Jen jedinkrát ale dokázal jeden z týmů svou početní výhodu přetavit v branku. Trhači se díky ní dotáhli na vyrovnané skóre, avšak ani hattrick kadaňského Jaroslava Kůse nestačil na tři body, které z Kadaně odváží benátečtí mladíci za vítězství 5:3. Dvěma góly k tomuto vítězství přispěli Radek Veselý a Jakub Husa.

Kadaň: Pavlát – Trefný, Buchtela, Blaha, Novák, Kadeřávek, Szathmáry, Hlaváček – Krejčiřík, Rindoš, Chlán – Chrpa, Havlíček, Hlava – Kůs, Hejcman, J. Müller – Rezek, Polák, Dufek.
Benátky n.J.: Žajdlík – Husa, T. Hanousek, Maier, Kunst, Mirochnikov, Jandejsek – Psota, Bittner, Hrníčko – Wiencek, Hrabík, Šír – Bělohorský, Chrtek, R. Veselý – Burda, Nezbeda.
Branky a nahrávky: 13. Kůs (Novák, Szathmáry), 22. Kůs (Hlava, Novák), 59. Kůs (Hlava, Havlíček) – 15. R. Veselý (Mirochnikov, Chrtek), 20. R. Veselý (Chrtek), 36. Wiencek (Hrabík), 56. Husa (Šír, Hrabík), 60. Husa (Wiencek, Veselý). Rozhodčí: Barek, Veselý – Coubal, Toman. Vyloučení: 8:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Střely na branku: 26:34. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5.

Komentář

Vyrovnaný úvod utkání příliš šancí nepřinesl, což se mohlo změnit od sedmé minuty, kdy začala hostům početní výhoda. V ní Benátečtí téměř nevystřelili na branku, takže se pokračovalo za nerozhodného stavu. Ve třinácté minutě poprvé zapracovala dvojice Jaroslav Kůs – Daniel Novák, ránu mladého beka tečoval kadaňský střelec do sítě – 1:0.

Za dvě minuty Semjon Miročnikov našel Radka Veselého, jenž rychlou střelou z levé strany vyrovnal – 1:1. O chvíli později mohl vrátit vedení na domácí hole Nicolas Hlava, který ale před odkrytou brankou selhal. Od devatenácté minuty se Kadaňští museli po Müllerově vysoké holi s krvavým zraněním bránit v dlouhém oslabení, které dvě vteřiny před koncem třetiny rozdělil Radek Veselý povedenou tečí před brankou – 1:2.

Téměř od začátku prostřední části se počet hráčů vyrovnal, takže Jaroslav Kůs využil většího prostoru, projel po levé straně do pásma a našel skulinku mezi bližší tyčkou a tělem gólmana – 2:2. V dalším průběhu si oba týmy zahrály přesilovku, ani jeden ji však nevyužil.

Ve 35. minutě Kryštof Hrabík našel z levé strany Petra Wienceka mezi kruhy, odkud mladý útočník poslal Benátky nad Jizerou v signalizované výhodě do vedení – 2:3. O čtyři minuty později byli během pár vteřin vyloučeni Darek Hejcman a Jaroslav Kůs, dvojnásobnou přesilovku Středočeši nevyužili, protože Dominik Pavlát zabránil třetímu gólu Radka Veselého parádním zákrokem.

Poté, co na přelomu třetin žlutočerní nevyužili početní výhodu, ujeli do přečíslení dva na jednoho Kryštof Hrabík s Dominikem Hrníčkem, jenomže prvně jmenovaný nenašel svého spoluhráče přesně. O chvíli později mohl vyrovnat a dokonat hattrick Jaroslav Kůs, který zakončil akci tři na dva jenom nad branku. V pokračující hře Trhači ubránili dvě po době jdoucí oslabení, takže mohl upravit skóre Jakub Chrpa, ten však zaváhání Matěje Žajdlíka nepotrestal.

V 54. minutě Matěj Psota selhal ve vyložené šanci, což ho nemuselo mrzet, protože za pár momentů zvýšil na rozdíl dvou branek Jakub Husa, jehož ránu tečoval do brány jeden z bránících hráčů – 2:4. Od Trhačů to ještě nebylo všechno, jelikož v čase 58:07 Jaroslav Kůs dovršil hattrick, jímž také zdramatizoval závěr střetnutí – 3:4. Definitivní tečku vstřelil od opuštěné klece z vlastní brankové čáry Jakub Husa – 3:5.

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (SK Trhači Kadaň): „Těžko se mi hodnotí utkání prohrané takovým způsobem. Měli jsme neskutečné množství vyložených šancí, které jsme nevyužili. Kluci bojovali, ale sráží nás, že netrefíme ani prázdnou branku. Soupeř své příležitosti využil a odváží si tři body.“

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Jsme spokojení, že jsme vyhráli a odvážíme si tři body. Myslím, že jsme v utkání byli docela aktivní. Kluci zaslouží za výkon pochvalu, přestože třeba přesilovky jsme hráli zbytečně komplikovaně. Pro náš mladý tým jde ale o důležité vítězství.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.