19. 9. 2018 | Josef Nudera, Tomáš Nejedlo

Benátky jen jednou skórovaly a z Havířova se vrací s prázdnou

5., středa 19. 9. 2018
Havířov - Benátky n.J. HAV - BEN
Jediný gól Patrika Maiera z poloviny utkání 5. kola Chance ligy na ledě Havířova byl velmi málo k tomu, aby benátecká družina dokázala na ledě AZetu bodovat. To domácí se ujali vedení šťastným brzkým gólem Gřeše a chybičku hostí v oslabení pak ještě v první části potrestal unikající Luža. Rozhodující moment pak přinesla 43. minuta, kdy se výstavně trefil havířovský Bednář a uzavřel skóre na 3:1. Nezbývá, než zabodovat v sobotním domácím utkání s Ústím!
Havířov: Lukáš (Bláha) – Matai, Chroboček, Houdek, Luža, Dujsík, Mrowiec, Ševěček – Rehuš, F. Seman (A), R. Veselý – L. Bednář, Haas (A), Maruna (C) – Bambula, Pořízek, Gřeš – Pawliczek, Cihlář, Macuh.
Benátky n.J.: Žajdlík (Hosnedl) – Kolmann (C), Kunst, Husa, T. Hanousek, Jan Bednář, Niko, Maier – Duda, J. Mikyska, M. Zachar – D. Špaček (A), Chrtek, Šír – Bittner (A), Najman, Psota – Klapka, Braid, Průžek.
Branky a nahrávky: 2. Gřeš (Bambula, Pořízek), 14. Luža, 43. L. Bednář – 32. Maier (Bittner, Psota). Rozhodčí: Přikryl, Fiala – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1125. Střely na branku: 32:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Komentář

Havířov vlétl do souboje s Benátkami nad Jizerou bleskurychle. Už po první kloudné akci se domácí fanoušci radovali. Po kombinaci Pořízka a Bambuly se k puku dostal Tomáš Gřeš, který zasunul puk mezi Žejdlíkovi betony – 1:0.

V 5. minutě všem zatrnulo, když v oslabení ujel Radek Duda, jeho zakončení šlo ale hodně vedle tyčky branky, kterou hájil Lukáš. Na začátku 8. minuty se opět mohli zaskvět hosté. V akci byl opět Radek Duda, který uvolnil Zachara, ale jeho zakončení blafákem skončilo na betonu brankáře Lukáše!

Ve 14. minutě hrál sice Havířov oslabení, ale Patrik Luža dokázal obrat hostujícího obránce, ujet a překonat Žajdlíka střelou mezi betony – 2:0.

O chvíli později hrozily Benátky. Mikyska se dostal před Lukáše, ale ani nadvakrát nedokázal výborně chytajícího brankáře Havířova překonat. V poslední minutě byl v obdobné pozici Psota, ale ani on na muže s maskou nevyzrál.

Na začátku druhé třetiny se do šance dostal nejprve Kunst, jeho zakončení u tyčky si dokázal Lukáš pohlídat. Dobrá hra Benátek v prostřední pasáži, ale přinesla branku. Ve 32. minutě se puk po souboji dostal na hůl Patrika Maiera, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 2:1.

Ve druhé třetině jsme sledovali především snahu Benátek o vyrovnání. Benátky se vrhaly do útoku, ale do konce třetiny jsme už žádnou velkou akci neviděli.

Ve 42. minutě mohly Benátky srovnat! Po střele Nika skončil puk na tyčce havířovské branky. Nedáš – dostaneš. Toto pořekadlo platilo i nyní. Puk si vzal na hůl Lukáš Bednář, najel si před branku a střelou zpoza obránce vymetl levý růžek hostující branky – 3:1.

Pro Havířov to byl klíčový gól, jak se později i ukázalo. Do poloviny třetí třetiny jsme sledovali snahu o založení útoku z obou stran, ale na výsledku se nic neměnilo. V 56. minutě se k odraženému puku natahoval Kolmann, ale marně.

Hosté necelé tři minuty před koncem třetí třetiny odvolali brankáře a zkusili to se šesti hráči v poli. Havířov Benátky k ničemu nepustil a dokázal se dlouho bránit. Až minutu před koncem třetí části bylo před brankářem Lukášem horko.

Brankář Lukáš, ale puk našel a pokryl. Vedle něj se odehrála menší potyčka mezi Kolmannem a Dujsíkem. Tři sekundy před koncem utkání proskákalo Kunstovo nahození mezi hráči a jen těsně minulo branku.

Ohlasy trenérů

Patrik Rimmel (AZ Residomo Havířov): Rozhodla už první třetina, v níž jsme dali dva góly, ale paradoxně náš výkon nebyl takový, jaký jsme chtěli. Takže jsme to chtěli ve druhé třetině zlepšit, ale naopak byly to Benátky, kdo byl suverénně lepší. Naštěstí nás podržel brankář, měli jsme i štěstí a tak jsme udrželi vedení 2:1. Ve třetí třetině jsme po tyčce soupeře dali krásný gól a pak už jsme to ubojovali. Vítězství je pro nás super.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Přijeli jsme hrát ze zabezpečené obrany a chtěli jsme dobře začít. Mrzí nás první třetina, v níž jsme soupeře pustili zbytečně do dvoubrankového vedení a sami jsme naše šance nevyužili. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, hráli jsme opravdu dobře a vytěžili jsme z toho kontaktní branku. Ve třetí třetině byl důležitý ten třetí gól domácích. Ti se pak už zatáhli a my jsme se těžce prosazovali. Je to škoda, příležitostí jsme měli hodně, ale velkou překážkou pro nás byl gólman domácích. Chtěli jsme bodovat, takže jsme zklamaní.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.