16. 9. 2007 | Jan Wirkner, Tomáš Nejedlo

U Vajgaru padlo dvanáct branek! Benátky vyhrály rekordním rozdílem

1., neděle 16. 9. 2007
Jindřichův Hradec - Benátky n.J. JHR - BEN
V úvodním mistrovském zápase 2. hokejové ligy skupiny Střed zajížděli hokejisté Benátek na led Jindřichohradeckého Vajgaru. V samotném zápase se nebývale dařilo hostujícím střelcům a konečné skóre se zastavilo až na deseti vstřelených brankách! Domácí Vajgar se zmohl pouze na dva přesné zásahy. Na začátek sezóny je určitě tento výsledek velice cenný a stává se příslibem do budoucna.
Jindřichův Hradec: Kotlík (Melišík) - Ma. Ištvánik, Cikán, Mi. Ištvánik, Vachulka - Šulčík, Nedbálek, Dvořák, R. Cmunt , Mazanec, Knebl, Kamír, Kašpárek, Štěrba, Novotný, R. Navrátil, Mikš, L. Navrátil
Benátky n.J.: Barek (Hanousek) - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Klouček, Ton, Tondr - Malý, Zajíček, Kocman, Drak, Skořepa, Kristek, Jakeš, T. Kadeřábek , Weiss, Mácha, J. Kadeřábek
Branky a nahrávky: 3. Ištváník Mich. (bez asitence), 26. Ištvánik Mar. (Šulčík) - 1. Zajíček (bez asistence), 8. Kocman (Beránek), 15. Mácha (Zajíček), 20. Weiss (Svoboda, Kadeřábek T.), 34. Svoboda (Skořepa), 41. Beránek (bez asistence), 42. Mácha (Mařík, Zajíček), 45. Zajíček (Kristek, Nedbal), 46. Jakeš (Weiss, Svoboda), 53. Skořepa (Zajíček). Rozhodčí: Vampola - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 10:9, navíc Jakeš (BEN) 10 min. OT. Využití: 1:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:10.

Komentář

Přes tři stovky diváků si našly cestu na hradecký stadion a hned u vchodu je čekalo překvapení v obnově tradice předzápasových programů ke vstupence. Jenže to byla první a zároveň poslední příjemná chvilka v neděli večer. Benátky do utkání vstoupily více než aktivně a po 49 vteřinách otevřely účet mistrovského zápasu. Velmi lacinou skákající střelu Lukáše Zajíčka Kotlík pustil za svá záda. Domácí se poprvé osmělili v úvodu třetí minuty, kdy Marek Knebl projel s pukem na holi kluzištěm, ale jeho střela našla pouze Barkovu vyrážečku. Třetí minuta ještě neskončila a Vajgar vyrovnal. Michal Ištvánik narušil rozehrávku hostů a střelou pod vyrážečku vyrovnal - 1:1. V polovině 4. minuty hráli hosté po faulu Lukáše Navrátila přesilovku, Nedbal nastřelil tyčku, jinak se nic zajímavého nestalo. Na konci 6. minuty svedli sprinterský souboj k puku Roman Novotný s brankářem hostů Martinem Barkem, který souboj vyhrál, kotouč vyhodil jen na modrou čáru, kde se po puku natahoval Roman Cmunt, ale k přesnému zakončení se nedostal. Pohroma odstartovala v 8. minutě. Vajgar hrál přesilovku po faulu Tondra, jenže Kocman se dostal do trháku, neukvapil se se střelou a zkušeně pokořil Petra Kotlíka - 1:2. Velmi pěknou akci předvedl v polovině 11. minuty kapitán Vajgaru Marek Dvořák, hostující beci ho bránili velmi tvrdě a forvard s dvanáctkou na zádech se k zakončení neprocpal. Vajgar hrál v dalším průběhu utkání přesilovku, ale její fádní sehrání nemohlo soupeře zaskočit. Na počátku 13. minuty se před Kotlíkem utvořila skupinka snad sedmi hráčů obou týmů, ale z této skrumáže kotouč mířil jen do rohu kluziště. Ve 14. minutě ukázal Vajgar pěknou útočnou akci, brejk dvou proti jednomu nedotáhli Ištvánik se Šulčíkem do zakončení. V polovině 15. minuty se ke střele dostal zcela nepokrytý Ondřej Mácha a z prudkého úhlu trefil skulinku nad Kotlíkovým ramenem. V 17. minutě, opět při oslabení domácích chybělo štěstí Malému, když jeho střelu pokryl Kotlík ramenem. V polovině 19. minuty už hosté zvedali ruce nad hlavu, ale branky dosáhli evidentně po odpískání. Domácí se zřejmě již viděli v kabině, když půlminutu před koncem zapomněli na Petra Weisse, který si výborně najel za domácí obranu a bekendem pod víko zavěsil - 1:4.

Ve 23. minutě upalovali Šulčík s Ištvánikem na Barka, první jmenovaný nahrál Ištvánikovi, ale kotouč minul a z druhé vlny pálil Ondřej Cikán, ten však branku o chlup netrefil. v dalším průběhu utkání měli chvilku více ze hry domácí, své šance však spálili Mikš s Novotným a o chvilku později Šulčík. Druhé branky se Vajgar dočkal ve 26. minutě. Z nenápadné akce se prosadil svým druhým gólem Michal Ištvánik - 2:4. Vajgar trochu ožil, hodně bylo vidět vsetínské duo Knebl-Navrátil, kterým asistoval Adam Kašpárek a svou aktivní hrou si vynutili nedovolené zákroky hostů. Jenže přesilovky nebyly dnes silnou stránkou domácích. Obrovskou příležitost měli domácí v polovině utkání, kdy Knebla fauloval Tondr a navíc Jakeš pykal za nesportovní chování střídačky. Vajgar tuto dvojnásobnou přesilovku sehrál doslova tragicky. Nedokázal se usadit v útočné třetině a vytvořit si tlak. Ve 34. minutě se musel červenat Petr Kotlík, když hostující Jiří Svoboda při početní výhodě hostů střílel od modré čáry a laciná střela se zastavila až v brance domácích. Ve 36. minutě to bylo u Vajgaru cítit gólem, ale střelu Romana Šulčíka vyškrábl Barek lapačkou. Stejný hráč zazlobil Barka i v 38. minutě.

Ze třetího dějství uběhlo pouhých 42 vteřin a Benátky přidaly šestou branku. Nenápadnou akci korunovala nenápadná střela, která však zaskočila Petra Kotlíka. Jejím autorem byl ohlášen Milan Beránek. Neuběhla ani minuta a bylo to již o pět branek. Chytré protažení mezi beky ukázal Ondřej Mácha a svou chytrou střelou vyhnal Kotlíka z branky. Na jeho místo nastoupil junior Lukáš Melišík. Během chvilky museli na trestnou lavici nedisciplinovaní Štěrba s Vachulkou a osmý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Lukáš Zajíček si počkal nepokrytý před Melišíkovou brankou a bez problémů skóroval - 2:8. Devátý gól byl na světě za další minutku. Na Jiřího Jakeše zapomněli všichni kromě Petra Weisse, který mu vyslal přesný pas a hostující kapitán se nemýlil - 2:9. Ve 47. minutě se dostal díky akci Knebla do šance Adam Kašpárek, ale při svém pokusu zlomil hůl. Knebl s Navrátilem i při svém dalším střídání zatlačili hosty do defenzívy, ale ve skrumáži puk za Barka nedostrkali. Desítku dokonali hosté v 53. minutě. Josef Skořepa po přihrávce Zajíčka rozsvítil světlo po desáté. V 54. minutě hrál Vajgar v oslabení, pěknou individuální akci vymyslel Roman Šulčík, ale tomu dnes nebylo přáno zapsat se do střelecké listiny. V závěru utkání hrál soupeř Vajgaru přesilovku kvůli špatnému střídání domácích, po pěti vteřinách fauloval ještě Ondřej Chmel, ale tato dvojnásobná přesilovka již změnu skóre nepřinesla.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.