6. 10. 2007 | Jiří Weigl, Mirek Ondra

Benátky potopily Vodní lvy a vévodí tabulce

5., sobota 6. 10. 2007
Benešov - Benátky n.J. BNS - BEN
Benátky si v sobotním zápase 5. kola poradily s nováčkem druholigové skupiny Střed VHS HC Benešov. Vedení si zajistily již v první třetině trefou Josefa Skořepy a přízemní střelou Petra Weisse. První gól domácích vsítil ve 2. minutě druhé části Tomáš Kucharčík. Benátecká odpověď přišla v polovině zápasu z hole kanonýra Lukáše Zajíčka a ve 44. minutě brankou Milana Gajdy, hrajícím shodou okolností se stejným číslem na zádech. Zápas se pokusil zdramatizovat exbenátecký Štěpán Oberreiter, výhru však pečetil do prázdné branky Martin Mařík, čestný úspěch Benešovu v poslední minutě zajistil Frodl. Jelikož Písek utrpěl v Chrudimi první letošní prohru (1:3), vyhouply se Benátky do čela ligové tabulky!
Benešov: Babka - Košatka, R.Verbík, J.Verbík, Kouba, Pinka, Čapek, Novák, Macek - Jágr, Peťovský, Jaeger, Bartoš, Frodl, Vacek, Oberreiter, Bauer, Kucharčík, Moravec, Holšán
Benátky n.J.: Barek - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Klouček, Tondr - Zajíček, Mařík, Kocman, Malý, Skořepa, Kristek, Jakeš, T.Kadeřábek, Weiss, Mácha, J.Kadeřábek, Drak
Branky a nahrávky: 22. Kucharčík (Jaeger), 51. Oberreiter (Jaeger), 60. Frodl (Verbík) - 15. Skořepa (Malý), 20. Weiss (Barek), 29. Zajíček (Mařík), 44. Gajda (Skořepa), 59. Mařík. Rozhodčí: Nečas - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 13:12 + navíc Jágr a Tondr - trest do konce utkání za hrubost . Využití: 2:1 . V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Průběh utkání: 0:2 / 1:2 - 1:3/ 1:4 - 2:4 - 2:5 - 3:5 .

Komentář

S Benešovem se rozjetý benátecký expres utkal po osmi letech a případná výhra v souboji středočeských celků mohla Benátky posunout do čela tabulky, což se také nakonec vyplnilo.

Po uvodním oťukávání začali mít bílomodří hosté přece jen převahu, avšak nebezpečné střely Weisse či Jakeše neměly gólový efekt. Až ve 14. minutě našlápl do sóla Josef Skořepa a parádním blafákem vykoupal Babku - 0:1. Vodní lvi v této části kupili chybu za chybou a když těsně před přestávkou po Barkově přihrávce skončil Weissův projektyl v síti, zdálo se, že domácí utrpí debakl.

Na začátku druhé třetiny však Benešov zvedl hlavu, zejména díky přesilovkám. Ve 22. minutě pozapomněli hosté u tyčky zkušeného Tomáše Kucharčíka, který neměl problém napálit puk pod víko. Domácí se hnali za vyrovnáním, jenže v polovině utkání přišla přesilovka Benátek a po biliárové kombinaci vrátil dvougólové vedení Lukáš Zajíček. V tu dobu na ledě létali jiskry a úřadovat musel rozhodčí Nečas. Definitivní pojistku nakonec obstaral na začátku třetího dějství Milan Gajda, když dokázal dorazit Babkou vyražený puk. Domácí vrátil do hry exbenátecký Štěpán Oberreiter a domácí mocně finišovali, ale při power play zachytil rozehrávku výborně hrající Mařík a rozjásal hlouček benáteckých fans. Těm nakonec nevadila ani pohotová dorážka Jakuba Frodla, který skóre upravil na konečných 3:5.

Spanilá jízda hráčů od Jizery tedy pokračuje, ani v šestém zápase nenašli přemožitele, a tak se můžou těšit na zajímavý souboj s Pískem, který startuje ve středu v 17:30 v Benátkách.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!